Digital försäljning av bingolotter för föreningar

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2021-12-08

Lottförsäljning har länge varit ett sätt för föreningar att tjäna in pengar till sin verksamhet. Pengarna som kommer in från försäljningen av bingolotter är viktiga för såväl små som stora projekt.

För oavsett om det handlar om nya matchtröjor, en resa till en cup eller kanske något så stort som ett helt nytt klubbhus så är ju att lyckas tjäna pengar en mycket viktig ingrediens.

Därför vill vi såklart göra allt vi kan för att försäljningen ska vara så smidig och så enkel som möjligt. För som ni säkert vet så är ju BingoLottos syfte att verka för föreningslivet. Så man kan säga att det är lite av en självklarhet för oss att göra allt vi kan för att ge föreningar bra verktyg att tjäna viktiga pengar.

Närbild på en vit skridsko
Kanske behövs det nya skridskor till föreningens uthyrning?

Som ett barn av min samtid så brinner jag såklart för möjligheten att sälja lotter digitalt. Enligt mig finns det egentligen inget bättre sätt att varken köpa eller sälja på. Säljer föreningen digitala bingolotter så slipper man dessutom all administration och kan fokusera på det roliga: att tjäna pengar att lägga på viktiga, roliga och nödvändiga saker. Dessutom har det visat sig att digital försäljning kan vara väldigt framgångsrikt under exempelvis pandemier, när andra mer traditionella sätt att sälja på inte riktigt fungerat som tidigare och vi tvingats förändra våra beteenden. Något vi blivit smärtsamt medvetna om under de senaste åren.

Två händer som räcker ett litet svart hjärta mellan varandra
BingoLotto finns till för föreningslivet

Därför vill jag idag berätta allt för er om hur det går till när man som förening säljer digitala bingolotter, så att du som kanske är föreningsaktiv kan komma i gång och bredda era försäljningskanaler. Visst är du lite nyfiken på hur det går till? Häng med, så förklarar jag!

Hur går digital föreningsförsäljning till?

Allt börjar med att man som förening får tillgång till en unik länk. Föreningens unika länk genererar man på Folkspels administrativa sajt, en sajt som är gjord för de som är återförsäljare av Folkspels lotteriprodukter. På den här sajten hänger både föreningar, lag och butiker – men i dagsläget är det bara föreningar som kan skapa en länk för att tjäna pengar.

Som sagt är varje länk är unik, och leder den som klickar på den hit till bingolotto.se och BingoLottos köpflöde. Skillnaden från ett vanligt lottköp är att man möts av texten att ”Ditt köp stöttar Föreningen x!”. Så egentligen är det inte svårare än att man sprider länken till potentiella köpare. Förslagsvis via föreningens sociala medier!

QR-kod för att göra digital försäljning fysisk

Det finns även en funktion för att skapa en QR-kod utifrån föreningens unika försäljningslänk. Att ta med sig en QR-kod är perfekt för den som åker i väg på träning exempelvis och vill göra det enkelt för folk att köpa. QR-koden behöver man bara scanna med sin telefons kamera, så hamnar man direkt i köpflödet och möts av samma text som jag beskrev ovan.

Man kan också sätta upp lappar med länken i exempelvis klubbstugan, så kan den som går förbi köpa en lott ”on the go”! Hur bra? Tryck här för att lösa mer om hur det fungerar att sälja digitala bingolotter via QR-kod.

En mobiltelefon som scannar en QR-kod
QR-koden genererar du samtidigt som din föreningslänk

Vad krävs för att kunna köpa?

Man behöver ha ett spelkonto på bingolotto.se för att kunna köpa en digital bingolott. Men i övrigt är det bara att tuta och köra – precis som med de vanliga lotterna. Själva spelandet sker sedan på det sätt man önskar; det vill säga direkt i mobilen, eller om man föredrar att skriva ut sin lott och dutta fysiskt. (Du som är fundersam på hur man gör för att spela digitala bingolotter kan läsa mer om det här.)

Så vad väntar du på, föreningshjälte? Tveka inte utan börja sälj digitala lotter nu! Jag önskar dig ett varmt lycka till med försäljningen!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv