Digital försäljning av bingolotter för föreningar

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2022-11-09

Lottförsäljning har länge varit ett sätt för föreningar att tjäna in pengar till sin verksamhet. Oavsett om det handlar om nya matchtröjor, pengar till en cup eller kanske ett helt nytt klubbhus så är ju att lyckas tjäna pengar en viktig ingrediens.

Vi vill göra allt vi kan för att försäljningen ska vara så enkel som möjligt. Därför kan du sälja bingolotter digitalt via länk. Kom igång enkelt genom att trycka här. Det är en självklarhet för oss att göra allt vi kan för att ge föreningar bra verktyg att tjäna pengar. Som ni säkert vet så är ju BingoLottos syfte att verka för föreningslivet. 

Närbild på en vit skridsko
Kanske behövs det nya skridskor till föreningens uthyrning?

Som ett barn av min samtid så brinner jag såklart för möjligheten att sälja lotter digitalt. Enligt mig finns det egentligen inget bättre sätt att varken köpa eller sälja på. Säljer föreningen digitala lotter så slipper man dessutom all administration och kan fokusera på det roliga: att tjäna pengar att lägga på viktiga, roliga och nödvändiga saker. Dessutom har det visat sig att digital försäljning kan vara väldigt framgångsrikt under exempelvis pandemier, när andra mer traditionella sätt att sälja på inte riktigt fungerat som tidigare och vi tvingats förändra våra beteenden. Något vi blivit smärtsamt medvetna om under de senaste åren.

Två händer som räcker ett litet svart hjärta mellan varandra
BingoLotto finns till för föreningslivet

Därför vill jag idag berätta allt för er om hur det går till när man som förening säljer digitala lotter, så att du som kanske är föreningsaktiv kan komma i gång och bredda era försäljningskanaler. Visst är du lite nyfiken på hur det går till? Häng med, så förklarar jag!

Hur går digital föreningsförsäljning till?

Allt börjar med att man som förening får tillgång till en unik länk. Föreningens unika länk skapar man enkelt på Folkspels hemsida. När man skapar sin länk kan man välja mellan att göra en länk för att sälja bingolotter, eller för att sälja Sverigelotter (eller varför inte både och?).

Som sagt är varje länk unik, och leder den som klickar på en köpsida - antingen här på bingolotto.se eller på sverigelotten.se. Skillnaden från ett vanligt lottköp är att man möts av texten att ”Ditt köp stöttar Föreningen x!”.

Så egentligen är det inte svårare att sälja Folkspels digitala lotter än att man sprider länken till potentiella köpare och hoppas på att tjäna fina pengar. Ett riktigt bra förslag är att sprida era länkar via föreningens sociala medier, i mailutskick eller på hemsidan!

Vad krävs för att kunna köpa?

Du behöver ha ett Folkspelskonto för att kunna köpa en digital bingolott på bingolotto.se och detsamma gäller för sverigelotten.se.

Men i övrigt är det bara att tuta och köra – precis som med de vanliga lotterna. Själva spelandet sker sedan direkt i mobilen, på datorn (du som är fundersam på hur man gör för att spela digitala bingolotter kan läsa mer om det här) eller fysiskt. Bingolotter kan man ju faktiskt skriva ut om man föredrar att dutta på papper.

Så vad väntar du på, föreningshjälte? Tveka inte utan börja sälj digitala lotter nu! Jag önskar dig ett varmt lycka till med försäljningen!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv