Blir Grekland första resemålet efter Corona?

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2021-04-12

Efter ett år kantat av restriktioner, social distansering och inte den resefrihet som vi normalt sätt är vana vid är jag nog inte ensam om att längta efter den dagen vi äntligen kan resa till solen igen.

Ni vet vad jag pratar om – att äntligen få uppleva den där otroliga känslan av att mötas av värme när du kliver av planet, att duscha bort intorkat saltvatten efter en lång dag på stranden eller att ta en härlig drink i den varma solnedgången. Allt det där magiska som bara en riktigt klassisk solsemester ger! Och vilket är mitt absoluta favoritresemål och stället jag genast kommer bege mig till, så snart pandemin lämnat oss ifred? Precis vad du kanske redan listat ut – det bär av till semesterfavoriten Grekland såklart!

Grekland moped semester efter corona BingoLotto

Jag har fortfarande färgstarka minnen av min första charterresa tillsammans med familjen, en resa som självfallet gick till paradiset Grekland. 1996 landade vi på ön Kreta och både jag och min lillebror var fyllda upp till öronen av förväntan och glädje inför vår första utlandssemester någonsin. Året efter blev det Poros, året efter det Parga och året därefter Kreta igen. Det var kärlek vid första ögonkastet och sedan dess har Grekland och landets öliv legat mig lite extra nära hjärtat!

I det här blogginlägget kommer jag därför att ge lite reseinspiration genom att ta med dig runt mina favoritplatser i Greklands öliv. Dröm dig bort en liten stund och häng med!

Santorini

Egentligen är beskrivning överflödig för detta paradis, men jag ger mig på ett försök ändå. Bilderna på de vita husen med blåa kupoltak är minst sagt klassiska och det är nog inte många av oss som hade tackat nej till att uppleva fantastiska Santorini och öns minst sagt fantastiska vyer.

Grekland Santorini semester efter corona BingoLotto

Kefalonia

Är du en person som gärna dricker vin på semestern? Då kan jag tipsa om att ön Kefalonia inte bara är känd för sina fantastiska stränder utan att man faktiskt också producerar några utav Greklands absolut mest populära och bästa viner. Här kan du alltså med fördel, om du tröttnar på strandlivet, besöka några utav öns otroliga vingårdar.

Grekland bada semester efter corona BingoLotto

Zakynthos

Tänker man ”grekisk ö” tänker man nog också på fantastiska stränder. Och när det kommer till fantastiska stränder slår Zakynthos många på fingrarna. Allra finast är stranden Navagio som också kallas för Shipwreck bay. Den här fantastiska stranden nås endast via båt – men jag vågar lova att det är värt turen.

Grekland sandstrand semester efter corona BingoLotto

Kreta

Älskar du mat? Då kommer du precis som mig att älska Greklandsklassikern Kreta! Här är odlingssäsongen lång och allt från banan till avokado växer och frodas. På Kreta producerar man allt från olivolja till inhemsk sprit och i stort sätt varje liten by har en egen typ av ost. Ön är också känd för sitt kött, här produceras allt från rökt skinka till lamm lokalt. Och sist men absolut inte minst skiner Kreta med sin minst sagt otroliga seafood och närodlade grönsaker.

Grekland citroner semester efter corona BingoLotto

Mykonos

På Mykonos samlas eliten inom livsnjuteri – och det är inte svårt att förstå varför Greklands just nu kanske trendigaste ö blivit så ofantligt populär. Med en osedvanligt lyxig atmosfär, kristallklart vatten och vackra vyer bjuder Mykonos på bland annat ett bubblande nattliv och minst sagt fantastiska hotell. Ön Mykonos är minst sagt något för dig som förväntar dig det där lilla extra av din Greklandssemester!

Grekland vacker natur semester efter corona BingoLotto

Ses vi i Grekland? Jag hoppas verkligen på det!

 

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv