Hobbyutbildningar - våra bästa tips

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2021-02-15

Kanske är du en av de som ägnar fritiden åt att utveckla dina hobbys och har hittat det du vill spendera den dyrbara fritiden med - eller så är du precis som jag och hade verkligen velat utveckla ett nytt intresse; men vet inte riktigt vart du ska börja.

Så här kommer mitt allra bästa tips för att hotta upp just din fritid – gå en hobbyutbildning! Kanske känns kursutbudet som en djungel, men förtrösta icke. Här kommer mina bästa tips och tricks för att du i nolltid ska kunna komma igång med din hobbyutbildning och påbörja resan mot ditt nya intresse och hobby.

Vilka hobbyutbildningar finns?

Det finns hobbyutbildningar och kurser för de flesta smaker och det brukar inte heller spela någon större roll ifall du är nybörjare eller redan kan en del och vill fördjupa dina kunskaper inom ämnet. Längden på utbildningarna varierar också och det är inte alltid så att du behöver lägga mycket av din dyrbara tid. Och du kan dessutom faktiskt välja om du vill gå din hobbyutbildning i form av en dag-, kvälls-, eller helgkurs.

Och egentligen är det endast fantasin som sätter gränser för vilket typ av intresse du kan utveckla eller fördjupa med hjälp av en hobbyutbildning. Kanske är det så att du kommer vilja börja måla akvarell, lära dig att dreja eller varför inte utvecklas inom finsnickeri? Eller kanske alltihopa?

hobbyutbildningar-snickeri-bingolotto-450x300.jpg

Hur vet man vilken hobbyutbildning man ska välja?

Svara på dessa tre frågor och du är ett steg närmare att komma på vad som kanske är din alldeles nya, roliga hobbyutbildning som kommer ge massor av mening till din fritid!

  • Vad är du intresserad av? Punkta upp saker som du känt att du alltid velat prova på, eller velat lära dig mer om. Är det kanske en matlagningskurs som kittlar dina smaklökar, vill lära dig prata spanska eller har du alltid drömt om att bli en baddare på yoga? Möjligheterna är oändliga!
  • Vad får hobbyutbildningen kosta? Att sätta en budget för hur mycket din nya hobby får kosta är en mycket god idé. Det behöver inte alltid kosta skjortan att skaffa sig ett nytt intresse, men ta höjd för att vissa kostnader kan tillkomma. Behövs det utrustning? Vad kostar utbildningen? Finns det andra kringkostnader?
  • När har du tid? Lägg in tid för din nya hobby i din säkerligen redan fullspäckade kalender. Tid som planerats in tenderar mer att bli av, i alla fall mer än sådant som man bestämmer sig för att göra ”när man har en stund över”. Den stunden kommer kanske aldrig – så se till att få det gjort!

hobbyutbildningar-planering-bingolotto-450x300.jpg

Kvällskurs

Ägna kvällarna till att utveckla en existerande eller kanske en ny hobby – ja varför inte? Många hobbyutbildningar går att läsa under kvällarna, vilket ju är käckt med tanke på att många utav oss är upptagna med annat under dagstid.

Ofta är upplägget som sådant att man träffas ett tillfälle i veckan under ett antal veckors tid, lite beroende på kursens omfattning. Under dessa tillfällen får du möjlighet att utöva din hobby och lära dig något nytt. Kurstiden ligger normalt sätt under samma tid och veckodag, vilket också gör det enkelt att planera in din hobbyutbildning i kalendern.

hobbyutbildningar-yoga-bingolotto-450x300.jpg

Helgkurs

En helgkurs fungerar också för dig som är upptagen med annat under vardagarna men kanske samtidigt också känner att vardagslivet är tillräckligt krävande även kvällstid för att orka pressa in ett kurstillfälle i veckan. För dig kanske en helgkurs passar bättre än en som är förlagd under vardagskvällarna?

En helgkurs kan variera i längd, allt från en helg till flera. Ibland är kursen förlagd under lördag och söndag, andra inträffar endast några timmar under en utav dagarna. Det kan också vara så att kursen inleds redan på fredagskvällen. Det finns något för alla smaker och kalendrar!

hobbyutbildningar-akvarell-bingolotto-450x300.jpg

Kurser under dagtid

Är du kanske tillgänglig under dagtid och hade hellre sett att kursen hålls då? Det finns givetvis hobbyutbildningar för dig också! Hobbyutbildningar under dagtid passar dig som vill krydda exempelvis föräldraledighet eller pension med ny härlig input perfekt.

hobbyutbildningar-somnad-bingolotto-450x300.jpg

Hobbyutbildningens intensitet

Kanske vill du ta din utbildning i en mer sakta mak och kan tänka dig att gå en gång i veckan under en hel termin, eller kanske är du mer otålig och vill gå en intensivkurs under en helg? Oavsett vad som kittlar dina smaker så finns det kurser som passar dig och dina ambitioner. Se efter vad just ditt schema och kalender möjliggör och välj därefter!

hobbyutbildningar-malarkurs-bingolotto-450x300.jpg

Jag hoppas att dessa tips verkligen hjälper dig att komma igång med ett nytt intresse med hjälp av en hobbyutbildning. Lycka till!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv