Loket med 50 öre i släptåg

Leif ”Loket” Olsson blir känd över en natt när BingoLotto börjar rikssändas i TV4. Helt plötsligt är han hela Nordens mest berömda person – på gott och ont. Men hur ligger det egentligen till med det där seglivade ryktet om 50 öre/lotten?

Vad är tjusningen med BingoLotto?

– I början var det ju att det var något helt nytt, vi hade inte tidigare sett ett program i stil med BingoLotto. Men att det skulle bli så stort kunde ju ingen ana då. Med tiden blev givetvis tjusningen att programmet försörjde ett helt Idrottssverige.

Vad betydde BingoLotto för dig?

– Bara över en natt blev jag Sveriges mest berömda person, så det betydde givetvis mycket för mig personligen.  Även om jag tackade nej till första avtalet med 50 öre/lotten. Då sa jag: ”Nej, jag måste ju kunna leva på det här.” Ni kan ju tänka er att jag funderade på mina 50 öre varje gång vi hade sålt en 5-6 miljoner lotter. Men det var ju roligt för mig att leda ett så framgångsrikt program, det var ingen tvekan om det.

Det finns mycket känslor bland BingoLottos trogna tittare – vad tror du det beror på?

– Så ska det vara, folk ska tycka till. Känner man inte igen sig så är det klart att man ska få reagera.

Vad var det största med att leda BingoLotto?

– Jag minns framför allt uppmärksamheten, jag var ju känd över hela Norden – jag kunde inte gå någonstans utan att folk visste vem jag var. Den uppmärksamheten var både jobbig och rolig, det gick  ju inte och smyga sig någonstans. Så kan det vara fortfarande. Jag gick från bilen in till stan idag, då stod det en dam och tittade på mig länge och väl. Till slut frågade hon: ”Är det Loket?”. ”Ja, det är det”. ”Det var längesen, du!” Men sånt där är positivt.

Se det bästa från Lokets tid som programledare i BingoLotto här!

Tillbaka till bloggen


Arkiv