Möblera din trädgård

BingoLotta BingoLotta 2020-05-26

Nu börjar det verkligen vankas utesäsong. Kanske behöver du tips på hur du kan få ut mer utav din utemiljö och hur du gör trädgården till ett andra vardagsrum i sommar? Att spendera tid i solen är ett enkelt nöje i livet så se till att ta vara på sommaren genom att vara mer utomhus!

Vi har listat några tips på hur du förgyller och möblerar din trädgård på bästa sätt för umgänge och familjemys under bar himmel.

Tänk på gemenskapen

Låt gemenskap vara ledordet för din möblering i trädgården och gör inte misstaget att gömma undan grillen – utan låt den vara en del av helheten. Möblera in din grill så att den som grillar kan vara med i umgänget och inte behöver stå i ensam. Varför inte bjuda in till samtal med grillmästaren genom att ställa fram en sällskapsstol lite strategiskt?

Låt grillen vara trädgårdens centrum

Piffa med textilier

Det är något charmigt med det avskalade enkla och extra härligt är det att vara lite spartansk utomhus! Välj därför neutrala utemöbler i material som gör att de klarar av att stå ute året om. (Då sparar du också mycket plats i dina förråd.)

Trädgårdsmöbler är en stor investering. Därför är det är viktigt att du gör rätt val. Tänk igenom dessa tre parametrar innan du bestämmer dig för möbelgrupp; underhållsnivå, din stil och hur stor plats du har att röra dig med.

Bra materialval för underhållsfria och vädertåliga möbler är exempelvis rotting, konstträ och aluminium. Dina trädgårdsmöbler livar du sedan enkelt upp med textilier såsom plädar, mattor och kuddar.

Förläng säsongen

Fundera lite kring att eventuellt uppgradera din uteplats med markiser, en paviljong och infra- eller terassvärme. Det kan förlänga utesäsongen ganska markant. Om du gör en investering i din trädgård vill du ju kunna nyttja den så länge som möjligt!

Glöm inte belysningen

Utomhusbelysning är en viktig, men tyvärr ofta bortglömd, detalj i trädgården. Med rätt belysning ger du liv åt din trädgård och har möjlighet att skapa avskilda platser, blickfång, mys och atmosfär.

Trädgårdsbelysning har tre olika funktioner. Den ska vara funktionell, stämningsfull och sist men inte minst skapar den trygghet. Med rätt belysning i trädgården försvårar du nämligen för inbrottstjuvar.

Vår favoritbelysning till trädgården är ljusslingor som skapar stämning och med lätthet kan hängas upp i tak, längs med väggar eller varför inte i ett träd.

Ljusslinga i trädgård

 

Tillbaka till bloggen


Arkiv