BingoAnnes topp fem bästa julfilmer

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2023-12-04

Kom i julstämning med mina fem absoluta favoritfilmer nu under juletid. Gosa ner dig ordentligt under din favoritfilt i soffan och njut av värmen och glädjen i dessa fem fantastiska julfilmer. Här kommer min riktigt tighta topp femma på temat julfilm!

1. The holiday

Reklamfilmsproducenten Amanda och journalisten Iris, som båda två gått igenom tråkigheter i sitt kärleksliv, bestämmer sig för att under julhelgen byta bostäder med varandra efter att ha upptäckt varandras hem på en bostadsbytarsajt. De spenderar två julveckor i varandras hem och lyckas under tiden bli inblandade i nya, lokala kärleksrelationer.

The Holiday är en riktig klassiker i min julfilmsrepertoar och det finns inte mycket som slår den på fingrarna när det kommer till romantisk komedi. Det är en riktig tiopoängare när det kommer till mysfaktor och bjuder verkligen på härligt charmig filmromantik när den är som bäst!

BingoAnnes betyg: 10/10

IMDB betyg: 6,9/10

En kvinna och en man som håller hand och kollar på film
The Holiday är en julfilm som avnjuts bäst tillsammans med någon som står dig nära

2. Love actually

Att Love Actually utspelar sig i ett vintrigt London ger i sig fantastisk julkänsla. Därtill är storyn otrolig; man får följa åtta personer på temat kärlek och se hur deras livssituationer knyts samman genom kärlekens alla upp- och nedgångar. Behöver jag säga mer än så egentligen? Love Actually glider med enkelhet in på andraplats i min lista på världens bästa julfilmer, utan att man ens egentligen behöver nämna det ikoniska citatet: "To Me, You Are Perfect." … men nu gjorde jag visst det ändå!

BingoAnnes betyg: 8/10

IMDB betyg: 7,6/10

Kvinna som äter popcorn och håller en tv-kontroll i handen
Poppa popcorn och gör dig redo för riktig en riktigt feelgod-julfilm

3. Ett päron till farsa firar jul

Ett päron till farsa firar jul är den tredje filmen om familjen Griswold i raden av deras misslyckande semesteransatser. Tack vare deras tidigare misslyckanden bestämmer de sig för att fira jul på hemmaplan, något som visar sig vara lättare sagt än gjort när objudna släktingar dyker upp och gör att julfirandet går fullständigt åt skogen.

Det här är, enligt mig, en riktig klassiker att titta på runt jul för att verkligen komma i julstämning. En julfilmslista skulle inte vara komplett utan den här riktigt härliga komedin. Därför får Ett päron till farsa firar jul inta en välförtjänt tredjeplats på min lista.

BingoAnnes betyg: 8/10

IMDB betyg: 7,6/10

En kvinna och en man sitter i en soffa framför en tv och väljer film
Sugen på lite hederlig komedi? Titta på Ett päron till farsa firar jul under julledigheten!

4. Tomten är far till alla barnen

Sara har.. många ex-makar och alla är inbjudna att fira jul med henne och hennes nye sambo Janne. Precis som det låter, så är det receptet på en urartad fest och kaoset är snart ett faktum. När Sara avslöjar nyheten att hon är gravid strax efter att Janne avslöjat att han minsann låtit sterilisera sig, ja, då eskalerar verkligen kaoset. Men det är också ganska underhållande, därför seglar Tomten är far till alla barnen in på en fjärdeplats på min lista över julens bästa filmer.

BingoAnnes betyg: 7/10

IMDB betyg: 6,8/10

En tv som visar Netflix logotyp
I skrivande stund finns filmen Tomten är far till alla barnen att streama på Netflix

5. Ensam hemma

Stackars lille Kevin glöms kvar hemma när hans virriga föräldrar drar i väg familjen för att fira jul i Paris. Så snart den initiala chocken lagt sig för stackars ensamma Kevin passar han på att göra allt det han normalt sätt inte får göra. Till slut blir även det ensamt, men då kommer två inbrottstjuvar och livar upp stämningen igen.

BingoAnnes betyg: 6/10

IMDB betyg: 7,6/10

Vilka är dina favoritfilmer så här i juletid? Berätta gärna för oss i våra sociala kanaler. Vi vill gärna prata med vidare om världens bästa julfilmer med dig!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen

 


Arkiv