Uppesittarkvällen – årets viktigaste afton

BingoLottos BingoBerra BingoBerra 2020-11-10

Snart är det dags för årets mysigaste kväll, BingoLottos Uppesittarkväll. Till denna kväll har vi flera spännande nyheter att presentera, samt några frågetecken att räta ut. Alla svar får vi nu av Bingolottos affärsområdeschef, Mikael Kjellström.

23 december är det dags igen. Uppesittarkväll med BingoLotto – i dag en svensk tradition och en samlingsplats för hela familjen. Dessutom årets viktigaste afton för vårt föreningsliv.

Det drar ihop sig mot jul med allt vad det innebär. Som exempelvis att skriva den där listan till Tomten. På den som Folkspel skickar iväg finns två stora önskningar. Att få bidra med ett ännu större överskott till föreningslivet och samtidigt bjuda på årets bästa tv-kväll för hela Sverige.

Undertecknad är medveten om att det kan komma någon reaktion på prishöjningen av Uppesittarlotten och att det sker för vår – det vill säga Ideella Folkspels – skull. Vill med bestämdhet tala om att det absolut inte är anledningen. Hur jag kan säga så?

Varför höjer BingoLotto priset på Uppesittarkvällen?

Därför att det viktigaste för oss, vårt varför, alltid är att bidra med så mycket pengar som möjligt till landets klubbar och organisationer via försäljning av våra lotter. Det är därför vi finns till, det är vårt uppdrag. Vi vet också att det, under ett nästan overkligt år, är mer angeläget än någonsin.

Ifjol landande överskottet för enbart Uppesittarkvällen, där det såldes över fyra miljoner lotter, på 60 miljoner kronor. Jag vågar här och nu lova att det kommer att bli ännu mer 2020.

Men som alltid är det lika viktigt att omfamna våra spelare och tittare i Sveriges viktigaste TV-händelse. Att få ge alla en fin start på Julen och göra det i gemenskapens och värmens tecken.

Vad får man då för en hundralapp jämfört med tidigare 50 kronor?

Tja, var ska vi börja?

Största Uppesittarkvällen någonsin!

Kanske med att vi äntligen kan tillgodose mångas önskemål om fler bingospel. För första gången kommer antalet att uppgå till fem spel, vilket med automatik innebär fler vinnare och vinster. Vinstpotten på 168 miljoner, som är den största i vår 29-åriga historia under en och samma kväll, går naturligtvis inte heller att bortse från. Den fantastiska sändningen kommer att pågå i över 4,5 timmar (men ni kan vara lugna då det kommer att meddelas hålltider för kvällen så att skinkan inte kokar över).

Vi upplever att vi har lyckats fylla årets lott med ett värde som den inte nått upp till tidigare.

Sedan kommer vi i vanlig ordning att servera ett magiskt julbord av artister och gäster. Lotta och Stefan kommer att bjuda på varma famnar och stämningsfull atmosfär dan-före-dan. Ni kommer att kunna känna doften av gran och glögg hela vägen från vår julsmyckade studio. För det är ju så vi, och alla ni säger; Här börjar julen” och vi vill bjuda på en julkänsla i överflöd. Som kanske betyder mer för oss än vanligt i en tid av distansering och eftertanke.

Med ovan sagt ska det poängteras att jag och alla andra på Folkspel självklart har den största respekt för att det finns invändningar mot att vi justerar priset på Uppesittarlotten för första gången på 20 år. Men vi hoppas och tror att alla fortsatt kommer att kunna vara med oss denna afton.

Att vi är tillsammans då årets Uppesittarkväll kommer att bli den bästa någonsin.

För bingospelarna.

För tittarna.

För föreningslivet.

För oss alla.

Mikael Kjellström på BingoLotto

MIKAEL KJELLSTRÖM, Affärsområdeschef BingoLotto

Tillbaka till bloggen


Arkiv