Att ringa in till programmet

Vart tar pengarna från inringningsmomenten vägen?

Hela överskottet går till Sveriges föreningsliv. Det är Sveriges föreningsliv som äger Folkspel och i sin tur BingoLotto. Läs gärna mer om Folkspel på www.folkspel.se

Varför kan jag inte ringa in med mitt kontantkort?

Det är inte BingoLotto som har bestämt att man inte kan ringa in till oss med kontantkort, det är din operatör som avgör det. Många operatörer har spärrat möjligheten att ringa betalsamtal när man ringer med kontantkort. Det är samma sak om du tillexempel vill betala din bussbiljett med sms. Hos vissa operatörer räcker det med att man registrerar sitt kontantkort för att det ska fungera.

Vad kostar det att ringa in till programmet?

Att ringa in till programmet när du fått Bingo kostar 4,95kr/samtal. Taxa för att ringa in på andra telefonimoment och spel är 9,90 kr/samtal. Allt överskott går till Sveriges föreningsliv.

Hur går det till när jag ringer in till TV-programmet?

I Bingolotto finns flera olika telefonimoment att ringa på. Bland annat kan du ringa in när man fått Bingo, på Frispelet eller Ringchansen. Telefonimomenten är alltid frivilliga och är ett fristående lotteri där telefonsamtalet blir en separat lott. Detta påverkar alltså inte vinstplanen som är kopplad till din bingolott som t ex bingorader, serie- och lottnummer.

Slumpen avgör
Först hamnar du i en ”elektronisk tombola” som hanteras av Telia under övervakning av Spelinspektionen. Det är helt och hållet slumpen som avgör vilket/vilka nummer som väljs ut i dragningen och vi har ingen möjlighet att påverka vilka som ska komma fram. Det spelar alltså ingen roll om du ringer in tidigt eller sent så länge spelet pågår.

Om du kommer fram när du ringer in tar vår telefonsluss när du fått bingo får prata med någon av våra telefonister. Där kontrolleras det att du är berättigad att delta i programmet, det vill säga att du t ex har en vinstlott, samt att du får information om hur man skall få ut sin vinst.

Kommer du inte fram hör du en röst som säger ”Tyvärr så gick du inte vidare i dragningen”. Även om du inte kommer fram är du med i lotteriet och det blir en kostnad för samtalet. Kostnaden för ett samtal varierar och visas alltid tydligt på den grafiska skylten i programmet när momentet sätts igång och vid påminnelser. Allt överskott från inringningen går till Sveriges föreningsliv.

Registrera uppgifter vid talsvar
Vid våra övriga telefonimoment så som extrachansen kan du komma fram till vårt talsvar där du får registrera dina uppgifter. Följ då talsvaets instruktioner. Där efter görs en slumpad dragning bland alla som registrerat sig och vi får sedan fram en eller flera vinnare när inringningen är avslutad. Kom ihåg att spara lotten som du har registrerat så att du kan hämta ut din eventuella vinst.

Frågor och svar

Till startsidan för Frågor och Svar om BingoLotto

Öppna Frågor och svar