BingoLottos värderingar & värdegrund

Att spela BingoLotto, Bingo Online eller skrapa lotter ger inte bara dig en chans att vinna. För varje gång du spelar med oss bidrar du till att Sverige blir aktivare, friskare och bättre!

BingoLotto ägs av Folkspel som är föreningslivets eget spelbolag och ägs av Sveriges 72 riksorganisationer och alla deras 5 miljoner medlemmar – det är mer än halva Sveriges befolkning! Folkspel är en organisation utan kommersiellt vinstintresse, vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet. Det betyder att allt överskott från försäljningen av våra spel och lotter går direkt tillbaka till Sveriges föreningar. 

Föreningslivet gör Sverige bättre

Svenskt föreningsliv är unikt i sitt slag. Föreningar och organisationer samlar människor med gemensamma intressen under ordnade former. Alla får vara med och alla är välkomna i gemenskapen. Ett blomstrande föreningsliv är dock inget som finns naturligt i ett samhälle. Det kräver engagemang och tid, och framför allt – det kostar pengar.

Så överskottet BingoLotto och Folkspel bidrar med är viktigt för att Sveriges föreningar ska kunna fortsätta erbjuda barn, ungdomar och vuxna en möjlighet att träna, umgås, utvecklas, och även få möjlighet att vara en del av den gemenskap som en förening erbjuder.

Två män som säljer bingolotter för sin förening

Vad menas med föreningsliv? 

Föreningslivet, vad är det, kanske du frågar dig? Jo, det är ett samlingsnamn på alla de klubbar, föreningar, organisationer och förbund som erbjuder alla som vill chansen att utöva en idrott, vara del i en gemenskap och engagera sig i viktiga frågor. Och det är precis vad vi på Folkspel och BingoLotto brinner för!

Tomtens IF match

Folkspels syfte

Folkspels syfte, ändamål och tro är att alla människor oavsett bakgrund eller förutsättningar har rätt att må bra och vara en del av ett positivt sammanhang där man blir uppskattad, känner gemenskap och blir respekterad för den man är. Svenskt föreningsliv främjar hälsan, integrationen och respekten för andra. Svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla.

Julle United köpte nya dansdräkter för pengarna de tjänade på Bingolotter

Du är med och bidrar

BingoLotto är inte en fristående kommersiell produkt. Det betyder att när du köper en Bingolott är du med och bidrar till ett bättre Sverige. Varje gång du köper en lott gör du en insats. Och varje gång går allt överskott oavkortat till Sveriges föreningar.

Bingolotter säljs som du säkert vet i butik och av föreningar över hela vårt avlånga land. Men du kan även köpa och spela digitala bingolotter, digitala skraplotter eller spela Bingo Online på vår hemsida eller i vår app