Skafferiet

I skafferiet kan du hitta både den ena och den andra godbiten. Välj rätt burkar från skafferiet och du kan vinna mat för upp till 120 000 kr!

Stefan Odelberg i BingoLottos spelmoment Skafferiet

Bingolottos skafferi är välladdat!

Skafferiet är en lådvinst vilket innebär att alla som fått Bingo på sin lott och ringer in till programmet har chans att vinna denna vinst. När man spelar skafferiet rullas ett skafferi in i studion. I detta skafferi finns det 15 stycken kak- och konservburkar som är numrerade från 1-15. Telefonören som spelar spelet får därefter välja 5 av dessa burkar. I 12 av burkarna finns olika belopp och man räknar i slutändan samman värdet av sina valda burkar för att se hur mycket matpengar man vunnit.

Se upp för råttorna

Men det gäller att akta sig för råttorna. För i tre av burkarna gömmer det sig nämligen råttor. Får man en råtta så vinner man 0 kr för den burken. Råttorna tar dock inga vinstsummor och de stoppar inte heller spelet utan spelaren spelar vidare tills alla 5 burkar har öppnats.

Den maximala vinsten man kan vinna i detta spel är 120 000 kr i matpengar!

Tillbaka till spelmomenten

Skafferiet består av 15 st burkar numrerade 1 – 15. I dessa gömmer sig matpengar. Telefonören plockar på sig 5 st burkar där programledaren öppnar dem en efter en. Man räknar ihop värdet i burkarna och telefonören får det som denne har samlat på sig… Det finns tre råttor bland de 15 st burkarna och om telefonören får en eller flera råttor bland sina fem valda burkar så innebär råttorna vinstsumma 0 kr och telefonören behåller det man har fått. Inget stopp i detta spel. Maxvinsten är 120.000kr i matpengar.