Dubbellotten  gav miljonvinst: ”Lyxhytt och champagne”

Susanne från Mora trodde att söndagen den 17 maj skulle bli en söndag som alla andra. Men ett spontanbeslut, lite envishet och en gnutta tur gjorde att hon kunde summera veckan som miljonär. Här är hennes berättelse.

Hjulia blev en skänk från ovan

Det var söndagen den 17 maj som det skedde. Susanne kom fram i BingoLotto och fick snurra på Hjulia. Och tack vare att hon hade en dubbellott vann hon den dubbla högsta vinsten – 1 miljon kr. så här några dagar efteråt börjar hon så sakta att landa.

- Jag har nog egentligen inte förstått det ännu, men jag känner en enorm lättnad. Jag vet att pengarna kommer att hjälpa och underlätta en hel del. Jag är för närvarande sjukskriven på grund av diskbråck, och det har varit en hel del värk de senaste dagarna. Denna sjukskrivning har gjort ett stort hål i både mig och min ekonomi, så att vinna detta var verkligen en skänk från ovan, säger Susanne till bingobloggen.

Upptäckte digitala dubbellotter

Men vi backar bandet några dagar nu. För hur kom det sig att Susanne spelade just denna söndag, och hur kom det sig att hon valde att köpa en dubbellott?

. Jag brukar faktiskt inte köpa dubbellott, men denna söndag pratade jag med min väninna Eva mitt på dagen, och jag pratade om vad man skulle hitta på, då det är en ganska tråkig tid vi lever i för närvarande. Så då sa jag till henne att undra om jag inte ska spela BingoLotto ikväll. Men det är ju så svårt att vinna sa hon då, Jag vet men man måste ju pröva om man ska vinna, sa jag då.

Susanne brukar vanligtvis inte köpa digitala bingolotter, men ibland passar hon på att spela Variantbingo på Bingolotto.se. Men just denna söndag blev hon nyfiken.

- Jag är ju prenumerant så jag har en papperslott i veckan. Men nu var jag inne i appen och då såg jag att det fanns digitala dubbellotter där till kvällens program, så jag tänkte, ok, vi testar. Så jag köpte en vanlig och en digital dubbellott utöver min vanliga lott.

”Nu får föreningslivet inget mer”

Sagt och gjort. Klockan 18 slog sig Susanne ner själv i sin soffa för att börja spela. Och till en början var det som en vanlig söndag.

- Ettan och tvåans bingo gick lika dåligt som det brukar. Men sedan precis innan det var dags för reklampaus så sa Lotta att ”Missa inte att ringa in på Hjulia”. Och då tänkte jag, jaja, jag testar väl då. Så jag ringde sex gånger utan att komma fram och då tänkte jag att ”nej, nu får föreningslivet inget mer av mig ikväll”, haha. Men sedan fick jag för mig att nej, jag prövar absolut en sista gång. Och helt plötsligt hörde jag en röst som bad mig att knappa in mina uppgifter istället Jag blev väldigt chockad och är där och då väldigt glad att jag hade sinnesnärvaro nog att ta och knappa in uppgifterna för min dubbellott.

Lång väntan på BingoLotto

Efter att Susanne hade lämnat in sina uppgifter fick hon lägga på luren, och vänta olidligt för att se om hon nu skulle bli den lyckliga som skulle få snurra på Hjulia. Och ca 20 min efter att hon knappat in sina uppgifter så ringde telefonen.

- Det var hemligt nummmer på dispalyen, så först trodde jag att det var någon försäljare som ringde, och då brukar jag inte svara. Men så gjorde jag det ändå av någon anledning och då sa personen i andra änden att hon var från BingoLotto och att jag skulle vara med i programmet. Först trodde jag at det var skämt av någon och sa ”Det tror jag inte ett dugg på”. Men hon stod på sa och sa ”Vänta jag är från BingoLotto, du har ju ringt in och registrerat dig på Hjulia”. Då trillade poletten ner och pulsen började komma.

TV:n frös – trodde det var ett skämt

Nu var det alltså dags för Susanne att få snurra på Hjulia. Och för oss som såg programmet tycktes Susanne vara väldigt nervös och chockad över att vara med. Men det var bara sant till en viss del. För tekniken strulade en del på hemmaplan.

- I början hörde jag Lotta bra, men precis när hjulet började snurra så frös  bilden på min TV hemma! Sedan Men vad händer nu tänker jag, detta är ett skämt. Samtidigt hör jag Lotta dåligt i telefonen, men jag hör klart och tydligt flärpen slå mot Hjulet, att det alltså snurrar. Så jag ropar stopp i blindo helt enkelt, och sedan har jag ingen aning vad som sker. Men sedan kommer ljudet tillbaka och jag hör hur Lotta ropar ”Susanne!”. Då har jag ingen aning om vad som skett för jag har inte kunnat se något på TV? Sedan hör jag hur Lotta ropar, ”Du har blivit miljonär!”

Barnen trodde inte på henne

Allt hade gått väldigt fort och nu satt Susanne hemma och försökte ta in vad som precis hade hänt. Men det var inte lätt att greppa i början.

- Efter att jag lagt på telefonen så brast alltihop! Jag satt ensam hemma och allt kändes helt sjukt. Jag tittade ut genom fönstret och tänkte att detta är bara ett skämt, har det verkligen hänt? Men det var inte bara jag som tvivlade. Jag ringde min dotter först och berättade för henne. Sedan ringde jag min son som sa ”Lägg av morsan”, det tror jag inte på. Men nu är alla väldigt glada. Med tanke på att jag varit sjukskriven så kunde det här inte kommit lägligare.  Det måste vara någon däruppe som tycker om mig, haha.

Lyxhytt och champagne med familjen

Nu några dagar senare Har Susanne hunnit börja fundera lite på vad hon ska göra för sin vinst. Och även fast allt inte är bestämt än, så vet hon att hon vill ge tillbaka till sin familj.

- Precis som för många andra så finns det hål att stoppa dem i. Men sedan så fort det går efter att Coronapandemin är borta så ska jag ta med mig mina barn på världens bästa på , Birka Cruises, boka lyxhytt, dricka champagne och äta gott. Mina barn har fått höra mig gnälla mycket den senaste tiden så nu ska jag skämma bort dem lite istället.

Jag gissar att du även kan rekommendera andra att köpa en dubbellott i framtiden.

- Det kan jag absolut göra och jag kommer även att fortsätta spela BingoLotto såklart och ge tillbaka till föreningslivet. Man spelar ju för en god sak. Jag är ju prenumerant och mitt föreningsstöd går till Mora IK. Det är en förening som ligger mig varmt om hjärtat.

Med det så säger vi stort grattis till Susanne, och vill du också ta chansen att vinna som Susanne gjorde, så vet du väl om att på BingoLotto.se kan du köpa dubbellotter varje vecka.

Tillbaka till vinnarna