Från 1 krona till 1 miljon i Stjärnspelet

När Marija Kusevic, 77, kom till Sverige på 60-talet började hon snart arbeta som textilarbetare i Gamlestaden och tjänade sin första krona i lokalen bredvid dagens BingoLotto-studio. 50 år senare återvände hon till samma plats och vann en miljon.

Marija har arbetat och slitit hårt hela sitt arbetsverksamma liv och har inte fått mycket gratis. Hon är otroligt tacksam när vi ringer upp henne för att gratulera. En miljonvinst i BingoLotto är något som bara händer en gång i livet. – Jag blev förvånad, men naturligtvis jätteglad. Det var först när pengarna dök upp på kontot som jag förstod att jag hade vunnit på riktigt. Nu känner jag mig lycklig, jag är inte van vid att framgång kommer så enkelt. Det har ofta varit tufft tidigare i livet, förklarar Marija.

När Marija vann på sin bingolott förstod hon först inte vad hon vunnit. Hon ringde till Folkspel som förklarade att hon skulle få resa till Göteborg och spela Stjärnspelet i direktsändning – med chansen att vinna 3 miljoner.

Kombinationen som gav miljonvinst

Väl i programmet valde Marija att spela med Stenbocken, sitt eget stjärntecken, och hon valde dessutom nummer 23, sin dotters födelsedag. Och det visade sig vara en lyckad kombination med miljonvinst i bagaget. Men ännu vet hon inte vad hon ska göra med pengarna.
– Nej, det får lugna ner sig lite först. Men jag vet att jag ska dela med mig till min dotter och hennes familj. Min man är tyvärr borta sedan tidigare.

Stjärnspelet slöt cirkeln

BingoLottostudion i Gamlestaden i Göteborg ligger i närapå samma lokaler som hon en gång arbetade i som nyanländ från Kroatien till Sverige i början av 60-talet. Hon jobbade i textilfabriken i huset bredvid BingoLotto och hämtade bomull i BingoLottos lokaler, på så sätt slöts en cirkel med vinsten i Stjärnspelet.
– Jag tjänade min första krona som ung i Sverige i dessa lokaler och nu återvände jag som pensionär och vann en miljon. Det är inte klokt.

BingoLottos fantastiska ändamål

Det här var långtifrån första gången Marija spelade BingoLotto, som köpt lotter då och då sedan startade med Loket på 90-talet. 
– Kanske inte varje vecka men när jag har tid och möjlighet. Och jag kommer fortsätta framöver också, fastän jag vunnit så mycket redan. Jag tycker ändamålet är fantastiskt positivt med programmet, att överskottet går till föreningslivet.

Tillbaka till vinnarna