Första ”Bingobilen” – så gick det sen!

Fredrik Orrben från Lidköping blev den 7 december 1991 historisk som BingoLottospelare då han som första spelare någonsin fick hämta ut en helt ny bil.

Med serie- och lottnummer 130 09070 på sin lott kunde Fredrik konstatera att det var han som hade vunnit en helt ny Nissan Sunny, och kunde därmed titulera sig som den första bilvinnaren i BingoLottos historia. Men vad hände egentligen sedan med Fredrik och bilen? BingoLotto sökte upp honom nu 26 år senare för att få svar på frågorna. Och Fredrik, som fortfarande bor kvar i Lidköping minns tillbaka till dagarna kring vinsten.

– Jag minns nog inte så mycket egentligen, förutom att det var rätt häftigt att få vinna. Sedan fick man veckorna efter ta en del skämtsamma gliringar av killarna i fotbollslaget. Så fort man kom in i omklädningsrummet fick man höra något om BingoLotto, berättar Fredrik för BingoLotto.se.

Och bilen i sig, en Nissan Sunny, blev det inte så mycket åka i heller för Fredriks del.

– Det var faktiskt så att jag precis hade köpt en egen bil innan, en Peugeot, så nä det blev inte så mycket körande i den bilen faktiskt.

Det var till och med så att det blev bara en åktur för Fredriks del, men det var en minnesvärd sådan.

– Det var ganska roligt faktiskt, för jag var livrädd den gången. Det var när jag skulle köra hem bilen från Göteborg och det var en otroligt tjock dimma den kvällen. Jag såg nog inte längre än 10 meter framför mig på vägen under hela den resan, så jag låg väl i 30 km/h hela vägen, så det tog ett par timmar innan jag kom hem. Man ville ju inte att något skulle hända med bilen, för jag skulle ju sälja den.

För väl hemma på parkeringen i Lidköping väntade Fredriks pappa som skulle komma att bli ”Bingobilens” nya ägare.

– Jag ställde bilen på parkeringen och därefter fick jag pengar av min pappa för den. Det kändes ändå väldigt bra, för med de pengarna kunde jag betala av billånet för bilen jag själv köpt. Och sedan blev bilen kvar i familjen.

För bilen skulle komma att finnas kvar i familjen Orrbens ägo i många år framöver.

– Ja, jag var tvungen att dubbelkolla med farsan om detta, för han körde sedan den bilen tills den i princip tog slut. Nio år hade vi den och sedan sålde han den vidare till en bilmekaniker som hade den som reserv.

Där slutade alltså resan för den första BingoLotto-bilen. En bil Fredrik vann av en ren slump, då det inte var planerat att han skulle ha en egen lott till den spelomgången.

– Ja det blev så, jag hade fem lotter som jag skulle sälja för fotbollslaget och mamma och pappa köpte varsin och vår granne köpte två. Så då tog jag den sista som blev över själv. Men det var ingen som var bitter över att jag vann, min granne var överlycklig för min skull.

Spelar du BingoLotto idag?

– Nä det gör jag inte, och jag gjorde väl det egentligen inte då heller utan jag sålde lotter för fotbollslaget och de gånger jag inte fick sålt alla lotter så köpte jag dem själv. Jag sålde för vår förening IF Heimer. Sedan har man ju spelat på uppesittaren och liknande under de senaste åren. Men man sålde ju för föreningens skull så vi fick in pengar till träningsläger, cuper och sådant. Så det var jättebra!

Så summa summarum. Du vann den första BingoLottobilen och ägde den i bara några timmar?

– Ja sex timmar tror jag det blev. Sedan tog pappa över den. Men han var väldigt nöjd med den!

Tillbaka till vinnarna