Carolin glömde bort Uppesittarkvällen – vann 50 000 kronor!

För Carolin Ekberg och hennes familj är det tradition att spela BingoLottos Uppesittarkväll, och så även i julas. Carolin höll dock på att missa lotten, men påmindes i sista stund av dottern Elin. Och tur var väl det – på lotten vann hon 50 000 kronor. Något som hennes make dessutom förutspått redan ett år tidigare.

Carolin Ekberg och äldsta dottern Elin befann sig på ICA Maxi i Torslanda för att handla. På väg ut ur butiken kände både dottern och Carolin att de glömt något. De gick till förköpsbutiken för att köpa frimärken. När de fick de syn på uppradade bingolotter som satt ihop med pappas favoritchoklad, då ljuset gick upp för dem – BingoLottos Uppesittarkväll! De valde en choklad med fyra Bingolotter och båda kände att det var vinst.

– Ja, det var en väldigt lustig känsla. Vi kände båda två på oss att det skulle vara vinst på en av dessa lotter. Det låter konstigt, men det var på något sätt en självklarhet, minns Carolin.

Vinsten ligger i luften

I soffan framför BingoLottos Uppesittarkväll sitter hela familjen, även mormor och bonusmorfar. Yngsta dottern Emelie hinner inte riktigt med under tvåans bingo så mamma Carolin fotar av tv-skärmen för att kunna dutta i lugn och ro lite senare. Och stämningen är fortfarande lite märklig, det ligger något i luften hemma hos familjen Ekberg.

– Det är en speciell känsla i rummet, det är lite tystare än vanligt. Det är nästan lite skumt så här i efterhand, och svårt att förklara. Som att det låg i luften att vi skulle vinna. 

Carolin sätter sig ner för att rätta Emelies bingolott. Plötsligt tystnar hon och familjen undrar vad som står på. Carolin hinner tänka "Så det var detta som var vinstlotten?!" innan hon svarar.

– Jag tror vi har vunnit 50 000 kronor, säger jag efter en stunds tystnad. Det var en helt otrolig känsla, man tror ju nästan inte att man kan vinna så mycket pengar direkt på lotten. Men nu vet vi, skrattar Carolin.

Sålde bingolotter för föreningen

Faktum är att Carolins make, Dan, under Uppesittarkvällen året innan skojat med sina vänner om att han vunnit just 50 000 kronor på BingoLotto. Något som försvårar för familjen Ekberg att få vännerna att tro att de verkligen vunnit det här året.

Maken Dan får hon inte med på någon mer BingoLotto-söndag under året men det händer att hon spelar tillsammans med föräldrarna vid tillfälle. Och Carolin var med redan i BingoLottos begynnelse, då också som aktiv i föreningslivet.

– Jag minns att jag till och med spelade BingoLotto ihop med min mormor och morfar första gången programmet sändes. Vid den här tiden sålde jag även bingolotter för min innebandyklubb i IFK Björkö.

Resa för pengarna

I november bär det av till Lanzarote för hela familjen. En resa som aldrig hade blivit av utan vinsten i BingoLotto. Några slantar av vinsten har dessutom gått till att köpa badkläder till barnen. Och efter Lanzarote bär det av på ytterligare en resa, enbart för föräldrarna – lite längre fram.

Och till jul är det dags att spela under Uppesittarkvällen igen. Blir det dubbelt upp då, månntro – eller är det kanske Dan som skojar igen?

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till vinnarna