Lena älskar BingoLotto – och Rickard Olsson!

I Lenas familj är söndag högtidsdag – för då är det BingoLotto. Söndagar ombeds inkommande vänner medtaga bingolotter, för när klockan slår 18 bänkar man sig framför tv:n med vässade duttpennor. Och Rickard Olsson är en självklar favorit bland programledarna.

Lena och hennes familj har spelat BingoLotto så länge hon kan minnas. Främst är det Lena och maken Håkan som spelat, men även barnen och nu står hoppet även till att barnbarnen ska börja spela.

Ringde Rickard

Och nog har BingoLottointresset gett utdelning. I mars 2008 satt Lena, Håkan, och deras då 12-årige son Erik i soffan och spelade BingoLotto. Och så plötsligt, ganska tidigt i programmet, får de bingo.
– Men oj, vad fort det gick, tänkte jag. Så Håkan ringde in till programmet, vi kom fram och trodde givetvis att någon skämtade med oss. Håkan satte på högtalartelefon så att alla tre kunde höra. Rickard skojade med oss och vi skojade med honom, vi var involverade allihop i det här samtalet och det blev jätteroligt, berättar Lena.

Familjen fick välja låda, fick spela på Sverigelotten och vann 75 000 kronor i kontanter. Lena och maken var just i färd med att renovera huset vid tiden för vinsten, så det fanns verkligen hål att stoppa pengarna i. 
– Det var en välkommen vinst. Sedan har vi naturligtvis haft lite roligt för pengarna dessutom. Det unnande vi oss, berättar Lena.

Ambassadörer för BingoLotto

Och nu tio år senare när Rickard är tillbaka som programledare för BingoLotto hoppas Lena på vinst igen. Familjen har givetvis fortsatt spela även efter vinsten och försöker hela tiden sälja in BingoLotto till vänner och bekanta. Uppesittarkvällen är speciell, då sitter de samlade ett helt gäng. Någon gång har de varit så många som 15 stycken som spelat tillsammans.
– Vi stödjer Sund IF och Njurunda SK och barnen har ju sålt lotter under åren. Så det brukar sluta med att vi sitter med ett par tre lotter varje helg. Och så är det bra musik och uppträdande. Att Rickard Olsson kom tillbaka till BingoLotto var ju en bonus för oss. Han är en härlig person, han har humor och sprider en god stämning med sin spontanitet, säger Lena.

Någon söndag framöver har Lena och maken Håkan bokat upp vännerna för en grillkväll och lite bingo. För bingo blir det ju alltid, oavsett om de är ensamma eller har gäster på besök.

Tillbaka till vinnarna

Håkan och Lenas härliga vinnarsamtal!