UnderSjuksköterskan som vann 100.000 kr!

Ibland landar en vinst helt rätt. Som söndagen 15 mars då Marika, undersköterska på akademiska sjukhuset kammade hem 100 000 kr i Yatzy. En glädje som inte gick att ta miste på. Här berättar Marika hela berg- och dalbanan som ledde fram till vinsten.

Valet att spela

Att Marika valde att spela denna söndagskväll, var ingen slump, då hon är prenumerant sedan långt tillbaka. Men det var ingen prenumerantlott som hon vann på!

- Jag och min sambo prenumererar på två lotter i veckan. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Den lotten jag spelade på den söndagen var dock en lott jag hämtat ut från butik efter att ha vunnit en ny lott på min prenumeration. Så det lönar sig att lösa in sina vinstlotter, säger Marika till Bingobloggen.

Föreningarna har det extra tufft under Corona

Marika stöttar ingen specifik förening, utan låter överskottet från sin prenumeration gå direkt tillbaka till föreningslivet. Men med de senaste veckorna i åtanke har hon börjat tänka ett varv till kring denna frågan.

-  Med tanke på hur tufft föreningarna fått det på grund av Cornonaviruset så vill man nog hjälpta till lite extra. Så nu ska jag kolla på någon annan lämplig förening att stödja.

Ger alla spel ett försök

Men tillbaka till denna söndag den 15 mars, då Marika satt som vanligt och spelade på samma sätt som hon brukar.

- Jag brukar ha som regel att ringa in på alla moment en gång. Skulle jag dock vinna på bingoraden så kan det bli flera försök. Och varje vecka brukar jag säga att ”Nä, Rickard nu gör jag slut med dig”. Men nu tänker jag inte göra slut med Rickard igen på ett tag, haha.

Känslan när man får registrera sig

För denna gången fick Marika registrera sin lott, och då dök nervositeten upp på en gång.

- Helt plötsligt fick jag höra att jag skulle knappa in serie- och lottnummer. Den känslan är helt overklig.  Jag blev alldeles darrig och började dubbel- och trippelkolla att jag tryckt in rätt siffror. Sedan fick jag säga mitt namn och trycka fyrkant. Sen var det bara att vänta.

För Marikas del blev väntan lång då hon registrerade sitt samtal tidigt, och innan Yatzy skulle spelas skulle även tvåans bingo hinnas med.

- Det var nog ganska bra för då började man att lugna ner sig lite, och tänkte inte på det. Så ringer telefonen helt plötsligt, och först tänker man ”Vem ringer nu under BingoLotto?” Sen inser man vem det är och allt blir plötsligt väldigt verkligt, och jag blev väldigt skakig i benen kan man lugnt säga!

Väntan innan samtalet kopplas fram

Därefter följde några otroligt långa sekunders väntan innan Marika kopplades in till programmet och Rickard På dessa sekunder ska man försöka samla sig även fast något overkligt är på gång, samt komma fram till vilket val man ska göra

- Där och då kände jag en skräckblandad förtjusning, samtidigt som man tänkte att vad i helskotta är på väg att hända? Detta samtidigt som min sambo säger åt mig att välja F som i Fredrik. Han hade sagt det hela tiden innan, att sexan är bakom F, varför väljer de inte F?

Reaktionen direkt vid vinsten

Så var då Marika med i studion, och hade femtio procents chans att vinna 100 000 kr. Och precis som hennes sambo förutsett så var det bakom F som högsta vinsten låg. Marika hade vunnit högsta vinsten. Och vad hon tänkte där och då kan hon inte svara.

- Jag har ingen aning vad jag tänkte då! Det sjuka är att precis när Rickard ska dra bort lappen från Yatzy så fryser vår TV-bild här hemma, så vi ser inte vad som händer. Sen hör jag plötsligt jubel i telefonen och ”Grattis du har vunnit 100 000 kr”. Det var så otroligt. Jag gick bara runt och skrattde för mig själv hela kvällen sedan så tårarna rann. 100 000 kronor är jättemycket pengar!

Yatzyvinnaren Marika i BingoLotto

Dagarna efter

Klippet på Marika har blivit en succé då hon förmodligen är den vinnaren som skrikit högst denna säsong. och nu när det gått några dagar efter vinsten har hon greppat vad som hänt och även kunnat skratta åt sig själv.

- Ja nu har man landat lite. Jag har själv sett klippet tillsammans med mina kollegor och skrattat gott ut hur jag låter. Nu ser jag bara fram emot att få se pengarna komma in på kontot!

Bjuder vårdkollegorna på tårta

Vinsten har verkligen hamnat hos någon som förtjänar det. För Marika har minst sagt haft fullt upp de senaste veckorna då hon jobbar som undersköterska på akademiska sjukhuset. Så det har varit mycket annat att lägga fokus på den senaste tiden.

- Ja det har ju varit lite kaos nu milt sagt. Det är många som insjuknar och vi har tält uppsatta utanför sjuhuset för att hantera första vågen. De speciella avdelningarna för de som drabbats av Corona börjar fyllas upp nu sakta men säkert. Visst börjar det bli tufft för personalen, men man vår vara beredd att ta det extra som medföljer. Jag har sagt i och med min vinst att jag ska bjuda mina kollegor på tårta sedan.

Avslutningsvis Marika, 100 000 kr, vad ska du göra för pengarna?

- Jag delar dem med min sambo så vi får hälften var. Sedan har jag en dotter som ska gifta sig, så kanske ett litet bidrag där, och barnbarn som fyller år. Resten ska jag unna mig saker för. Jag  tänker inte stoppa undan dem, för man lever faktiskt bara en gång!

BingoFredrik signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till vinnarna

Superjubel när Marika vinner 100 000 kr!