Borttappade julkalendern gav storvinst

Familjen Nicklasson köpte BingoLottos Julkalendrar för att stötta dotterns ryttarförening. Och bakom den 4:e december dolde sig 250 000 kr!

jk-nicklasson-1366x788.jpg

Det var en minst sagt lycklig mamma Anna som samtalade med BingoLotto.se efter att de hade varit nere och besökt Folkspels huvudkontor för att lämna in sin vinstkalender. Samma kalender som ett tag var försvunnen hos familjen. Men vi tar det från början. Varför köpte de en BingoLottos julkalender från första början?

Julkalendern som kom bort

- Det berodde på att vår dotter sålde kalendrar för Katrineholms ryttarförening där hon går i ridskola. De skulle sälja 10 var för att stötta upp föreningen. Precis som för andra föreningar så har ekonomin inom ridsporten varit tuff det senaste. Så hon sålde dessa 10, och sålde sedan några fler, berättar Anna och fortsätter:

- Det roliga sedan var ju att en av de kalendrarna som skulle säljas försvann, men jag sa att då köper jag den, för jag var ganska säker på att den fanns därhemma, och mycket riktigt så fann vi den bland några papper några dagar senare.

Vinst tidigt i december månad!

Något man idag är mycket nöjda med att man gjorde för det tog inte många dagar in i december månad innan man fick anledning att jubla.

- Jag tror att det var den 4 december, en söndag. Vi hade inte skrapat under helgen så vi hade några luckor att skrapa då. Och när vi skrapade lucka fyra så blev det nog den där klassiska reaktionen att ”Nä det här kan ju inte stämma”. Så jag fick ta hjälp av lite yngre ögon som tittade och sa att jo det är sant Mamma! Men jag gav mig inte och gick iväg för att hämta glasögon för att trippelkolla, haha.

Faktum var att det inte var förrän hela familjen var på plats i Göteborg och hade lämnat in kalendern som man verkligen förstod att man hade vunnit. Och då hade man hållit tyst om det för nära och kära i över 3 månader.

- Ja vi vågade inte säga något innan vi verkligen visste även fast vi i princip hade fattat. Så det var många kollegor nu som undrat, hur har du kunnat hålla tyst om detta? Men det kunde jag, haha.

"Man fattar ju ingenting först!"

Men hur går tankarna när man inser att man vunnit en kvarts miljon kronor?

- Man fattar ju inget först. Sedan tänker man väl både smart och osmart direkt där. Men det kändes helt galet. Som för alla så kommer det ju otroligt väl till pass för oss i en familj om fyra personer. Och det känns ju kul att det är en familj som vinner. Jag kan bli lite så där när jag tittar på trissdragningar och det bara är väldigt gamla människor som vinner. Men detta var en obeskrivlig känsla.

Prioriterar vardagslyx

Har ni redan nu funderat på vad ni vill göra med vinstpengarna?

- Ja det har vi väl gjort egentligen. Det kommer att sparas en hel del som buffert. Det finns ju en del hål att stoppa dem i. Men vi kommer att prioritera vardagslyx. Det är viktigt för oss. Visst vi skulle kunna åka bort ett längre tag men det försvinner ju sedan. Jag uppskattar vardagssaker. Så vi kommer bland annat att grusa vår väg. Saker som inte blivit gjorda. Vi renoverar hemma också men det har vi gjort efter vad vi har råd. Vi vill inte ta några fler lån, och nu kommer vi kunna få ordning på massa saker. Så vinsten går till vår familj och för en lyxigare vardag.

Bild på BingoLottos julkalender 2022

Att stötta föreningslivet - avgörande faktor

Om du skulle tala om för någon som inte köpt bingolottos julkalender varför man bör testa den, vad skulle du säga då?

- Hoppet är det sista som överger en! Sedan köper inte vi lotter ofta, men när det går till något bra som Folkspels lotter gör så känns det bra. Jag är ju verkligen ingen storspelare, men det är ju lite kul och spännande också. Så testa för att det är lite extra kul och för att kunna stötta föreningslivet!

Med tanke på att Annas barn båda är aktiva inom svenskt föreningsliv så vill man såklart stötta sina barn i sina aktiviteter och göra förutsättningarna att utöva dem så bra som möjligt. Bland annat då genom att köpa Folkspels produkter så som BingoLotter och BingoLottos Julkalender.

- Det är jätteviktigt! När ridskolan går som den går och det är el som ska betalas, foder ska köpas in och skadade hästar ska tas om hand. Det är mycket som ska fixas. Och för att inte behöva höja medlemsavgifterna då är detta ett jättebra sätt. Det gäller ju att få många barn aktiva. Barnen är viktigast och många rör på sig extremt lite idag. Och med tanke på att ekonomin är tuff nu är det oftast aktiviteterna som får stryka på foten först vilket är hemskt. Så att föreningen kan tjäna på att sälja Folkspels produkter är jättebra.

Vi säger stort grattis till Anna med familj till deras vinst, och blir du sugen på att testa någon av våra skraplotter kan du göra det här online!

Här kan du hitta mer information om BingoLottos Julkalender.