Black Friday

Den 26 november är det Black Friday! Men på BingoLotto är det Black Friday hela veckan – Black Week helt enkelt! Håll utkik här efter riktigt fina erbjudanden.

Vad är Black Friday?

Black Friday kommer ursprungligen från USA och är en av världens största shopping- och readagar. Vissa menar att namnet härstammar från Philadelphias trafikpoliser som använde termen för att beskriva trafikstockningar och intensiv trängsel i butikerna i centrum. Andra menar att Black Friday är den dagen då butikers siffror går från röda till svarta – från skuld till vinst. I Sverige var det dock först 2013 som Black Friday fick fäste, och blev en stor shoppingdag, och även startskottet för julhandeln. Det är också vanligt att dagen förlängs till en Black Weekend eller Black Week där erbjudanden gäller under en längre tidsperiod.

Vilket datum är Black Friday?

Datumet för Black Friday varierar från år till år, men är alltid dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving. Eftersom det inte är en högtid vi firar i så stor utsträckning i Sverige, kan det vara lättare att komma ihåg att Black Friday alltid är den fjärde fredagen i november. För att göra det ännu enklare för dig att minnas när det är dags för dig att fynda har vi listat datumen för kommande års Black Friday:

  • Black Friday 2021 är fredag den 26 november
  • Black Friday 2022 är fredag den 25 november
  • Black Friday 2023 är fredag den 24 november
  • Black Friday 2024 är fredag den 29 november
  • Black Friday 2025 är fredag den 28 november

Viktigt att tänka på inför Black Friday

Även om det är lockande att göra riktigt bra fynd, tänk efter en extra gång om det du vill köpa är något du verkligen behöver. Bra för dig och bra för klimatet! Du sparar trots allt ingenting om du köper något du aldrig kommer använda.

Vill du vara väl förberedd inför Black Friday? Kolla in våra bästa fyndtips i BingoBloggen.