Black Friday – så gör du smarta fynd

BingoLottos BingoBloggare Johanna BingoJohanna 2021-11-22

Längtar du till höstens stora rea – Black Friday? Då är du i gott sällskap. Miljoner svenskar, jag själv inkluderat, väntar med spänning på alla fynd som ska göras. Här kommer mina bästa tips för att göra riktigt bra fynd!

1. När börjar egentligen Black Friday?

Black Friday har inget fast datum utan är alltid dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving, alltså den fjärde fredagen i november. Men, många butiker tjuvstartar sin rea en, eller flera dagar innan, och ibland förlängs den även till en Black Weekend (fredag till söndag) eller en Black Week (måndag till söndag). Så var förberedd och kolla upp när butikerna du vill handla i startar sin stora rea.

2. Planera dina köp i förväg

Planering låter tråkigt, jag vet, men för att göra riktigt bra fynd behöver du tänka smart och inte bara köpa saker för att det är rea. Så ta dig en funderare på vad du behöver och vill ha och håll dig sedan till din plan. Du sparar trots allt inga pengar alls på att köpa saker som sedan bara blir stående.

3. Stressa inte

”Bara en kvar i lager”, ”erbjudandet gäller bara i 5 minuter till”. Du känner säkert igen det, för det är ett vanligt knep i säljhandboken för att få dig som kund att känna dig stressad. Men försök att hålla huvudet kallt, stress leder sällan till bra fynd. 

4. Jämför priser

Du känner säkert till att det går att jämföra priser mellan olika företag via jämförelsesidor som exempelvis Prisjakt eller Pricerunner. Men en annan bra funktion som finns på dessa sidor är hur priset utvecklats över tid hos varje butik. På så sätt kan du se om varan är prissänkt på riktigt eller om det är butikens ordinariepris. Bra va?

5. Se upp för bluffsidor

Ibland händer det att man hittar ett erbjudande som nästan är för bra för att vara sant. Och ibland är det faktiskt just precis så. I alla fall när det gäller nätbutiker. Det som säljs kanske i själva verket är en begagnad vara, en dålig kopia, eller i värsta fall kanske du betalar för en vara som aldrig skickas. Så om du känner dig det minsta osäker, kolla upp företaget och dess webbadress en extra gång innan du klickar hem drömfyndet.

 

BIngoJohannas signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv