Korsord

Gillar du att lösa korsord? Testa våra digitala kryss i din dator, surfplatta eller mobil. Perfekt när du har en stund över, eftersom de alltid finns tillgängliga när du är sugen på lite hjärngympa. Dessutom har du chans på fina vinster!

korsord-juni-2022-bingolotto-585x300.jpg

Vill du utmana dig själv och ha chansen att vinna två digitala bingolotter? Lös ett eller båda korsorden, och skicka in dina svar senast den 30 november, för din chans att vinna!
Du behöver ha ett Folkspelskonto för att kunna ta emot din vinst. Har du inte ett konto? Skapa ett Folkspelskonto här!

Jag vill lösa: 

Lätta krysset
Medelsvåra krysset

Vi presenterar de rätta svaren och vinnarna på vår vinnarsida den 1 december 2023.  

Korsord

Ordgåtor av olika slag har funnits lika länge som bokstavsskriften själv. Man har hittat hieroglyfer med rutmönster i gamla egyptiska gravar som är hela 3000 år gamla och i utgrävningarna i den antika staden Pompeji har man hittat lertavlor med ordgåtor. Det första moderna korsordet publicerades år 1913 i tidningen New York World och det första svenska korsordet landade hemma hos Göteborgs-Tidningens läsare år 1924. Sedan dess har korsord och ordflätor i alla dess former blivit omåttligt populära.

Vi på BingoLotto älskar också korsord och därför publicerar vi gratis korsord online varje på vår hemsida; några lätta kryss och några lite svårare, så att just du ska kunna hitta något som är lagom klurigt för dig. Korsord är den perfekta hjärngympan. De är roliga, kluriga och hjälper dig att träna ditt minne, fokus och koncentrationsförmåga. När du har löst krysset kan du dessutom skicka in dina svar och ha chans på finfina vinster! Perfekt, eller hur?

Så brygg en god kopp kaffe, luta dig tillbaka och låt hjärncellerna jobba lite med våra gratis digitala korsord eller testa vår kluriga frågesport!