Rebusar

Här hittar du kluriga rebusar, ordlekar, tankenötter och gåtor som du kan lösa online – när du vill! Våra rebusar kommer i alla dess former och har olika kategorier och teman – allt ifrån bildfrågor till att lista ut vilket ord några emojis bildar.

Sommarlåtar

Kom i sommarstämning med vår musikrebus!

Röriga båtord

Vi har kastat om bokstäverna i dessa båtord! Kan du rätta till dem?

TV-serier

En rebus för alla seriefantaster!

En rebus är en typ av pussel, eller gåta om man så vill, som består av bilder. Dessa bilder ska tillsammans bilda ett eller flera ord och det är just det som rebusar går ut på, att lista ut vilka ord som gömmer sig i bilderna. Rebusar är inget nytt påfund utan har funnits i flera hundra år och använts i många olika kulturer, både som underhållning och för att kryptera meddelanden som man inte ville att alla skulle kunna förstå. Ordet rebus kommer från latin och betyder ungefär sak eller objekt, och det är ju just objekt som används i rebusar.

Rebusar är ett perfekt exempel på så kallad hjärngympa, olika sätt att träna hjärnan för att förbättra bland annat minnet och koncentrationsförmågan. Hos oss hittar du bland annat emoji-rebusar och mer traditionella bildrebusar, ofta med något kul tema som passar årstiden  

Vi på BingoLotto tycker att det är både viktigt och roligt att träna hjärnan. Därför publicerar vi nya färdiga rebusar, gratis korsord och frågesport på vår hemsida som du kan klura på.  

Så ta och brygg en god kopp kaffe, luta dig tillbaka och ge hjärncellerna ett ordentligt träningspass med BingoLottos rebusar!