Rebusar

Här hittar du kluriga rebusar, ordlekar, tankenötter och gåtor som du kan lösa online – när du vill! Våra rebusar kommer i alla dess former och har olika kategorier och teman – allt ifrån bildfrågor till att lista ut vilket ord några emojis bildar.

Schlager

För alla schlager-älskare!

Ordspråk

Har du koll på ordspråk?

Rockband

Knäcker du rebusar om rockband?

En rebus är en typ av pussel, eller gåta om man så vill, som består av bilder. Dessa bilder ska tillsammans bilda ett eller flera ord och det är just det som rebusar går ut på, att lista ut vilka ord som gömmer sig i bilderna. Rebusar är inget nytt påfund utan har funnits i flera hundra år och använts i många olika kulturer, både som underhållning och för att kryptera meddelanden som man inte ville att alla skulle kunna förstå. Ordet rebus kommer från latin och betyder ungefär sak eller objekt, och det är ju just objekt som används i rebusar.
 
Rebusar är ett perfekt exempel på hjärngympa, som är olika sätt att träna hjärnan för att förbättra bland annat sitt minne och sin koncentrationsförmåga. På BingoLotto erbjuder vi olika typer av rebusar, inklusive nya populära emoji-rebusar och mer traditionella bildrebusar, ofta med kul teman som passar för årstiden eller aktuella händelser.

Vi på BingoLotto tycker att det är både viktigt och roligt att träna hjärnan. Därför publicerar vi nya färdiga rebusar och rolig frågesport på vår hemsida, där du kan klura på spännande uppgifter och utmana dig själv. Har du inte ännu testat ett av våra emoji-rebusar så tycker vi du ska göra det!

Så ta och brygg en god kopp kaffe, luta dig tillbaka och ge hjärncellerna ett ordentligt träningspass med BingoLottos roliga rebusar!