Musikalen Annie

Musikalen Annie hade premiär på Broadway i New York 1977 och blev en stor succé som belönades med hela sju Tony Awards, bland annat för årets bästa musikal. Musikalen spelades över 2300 gånger på Broadway, och sätts nu upp i en ny, svensk, version. Söndagen den 18 september 2022, klockan 18:00 i TV4, gästar ensemblen från Annie BingoLotto!

Historien om Annie

Musikalen Annie är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie som började publiceras i tidningar på 1920-talet. Musikalen är en gripande solskenshistoria om den föräldralösa flickan Annie som bor på ett barnhem i New York och som tar varje chans hon får att rymma därifrån. En dag blir Annie adopterad av stadens rikaste affärsman, men Annie har inte gett upp hoppet om att en dag återförenas med sina föräldrar. I musikalen får vi se hur Annie med hjälp av ett brev och en silvermedaljong hoppas hitta sin mamma och pappa.

Denna klassiska musikal har tolkats många gånger, både i filmer och på stora scener runtom i världen. Den har tidigare satts upp som musikal i Sverige, bland annat på Göta Lejon i Stockholm med Lotta Engberg i en av rollerna. Musikalens musik berör människor i alla åldrar med sånger som It’s a hard-knock life, I think I’m gonna like it here och såklart den mest kända; Annies sång Tomorrow.

I höst kommer musikalen Annie till Lisebergsteatern i Göteborg, och den 18 september, klockan 18:00 i TV4, ser du ensemblen uppträda live i BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

MUSIKALEN ANNIE

Slit och släp