Lotta Engberg

Lotta Engberg var den första kvinnliga programledaren av BingoLotto när hon tog över efter Rickard Olsson 2008. Hon var också, tillsammans med Stefan Odelberg, del av den första fasta programledarduon i programmet mellan hösten 2020 och våren 2023. Från och med hösten 2023 leder Lotta programmet tillsammans med Daniel Norberg.

Pressbild på Lotta Engberg

Lotta Engberg, föddes den 5 mars 1963 i Överkalix i Norrbottens län. Hon har främst gjort sig ett namn som dansbandssångerska och programledare, även om hon har många fler strängar på sin lyra. Mellan augusti 2020 och juni 2023 ledde hon BingoLotto tillsammans med Stefan Odelberg. Från och med hösten 2023 är Daniel Norberg Lottas programledarkollega. 

Lotta Engbergs musikkarriär

Lotta Engberg är en veteran när det kommer till Melodifestivalen, där hon medverkat vid sju tillfällen. 1987 kom där hennes största framgång då hon vann med låten Fyra Bugg och en Coca Cola.

Vid sidan om detta har hon även varit frontfigur i dansbandet Lotta Engbergs orkester mellan 1994 och 2002 där hon under sitt avslutande år tilldelades Guldklaven i kategorin: Årets sångerska.

I Lotta Engbergs gedigna låtrepertorar finns klassiker som tidigare nämnda Fyra Bugg och en Coca Cola, men även klassiker som 100%, Kan man gifta sig i Jeans?, Succéschottis eller Vem är det du vill ha, för att bara nämna några.

Lotta Engbergs tv-karriär

Lotta Engberg fick sitt genombrott som programledare när hon ledde tv-programmet Kär och Galen i TV4 mellan 1993 och 1995. Ett program som gick ut på att tre par tävlade om att få gifta sig i tv. Utöver detta har Lotta även programlett Söndagsöppet tillsammans med Rickard Olsson mellan 2000 och 2002. Sedan år 2009 har hon även varit programledare för det mycket uppskattade allsångsprogrammet Lotta på Liseberg.

2008 tog Lotta över som programledare på BingoLotto och ledde programmet fram till 2011. Därefter har hon vikarierat som programledare vid ett flertal tillfällen fram till hösten 2020 då hon återigen trädde in som ordinarie programledare för BingoLotto.

Fem snabba med Lotta

Vilken är din favorit...

...årstid
Hösten! När hösten kommer så lyfter praktiskt taget hela taket på himlen, syret i luften kommer tillbaka och i skogen kommer det svamp.

...maträtt
Surströmming! Äter man det som det ska ätas, så är det fantastiskt gott.

...musik
 Fågelkvitter – det finns inget vackrare!

...film
Då väljer jag Moulin Rouge. En fantastisk musikalfilm med Nicole Kidman och Ewan McGregor.

...spel i BingoLotto
FärgFemman!

Tillbaka till BingoLottos programledare