E-type

I närmare tre decennier har E-type titulerats som Sveriges eurodance-kung. Med lite drygt en halv miljon lyssnare på Spotify per månad råder inga tvivel kring huruvida det förblir en evig sanning eller ej. Den 12 april, kl. 18.00 i TV4, gästar han BingoLotto!

E-type

1994 var året då Martin Eriksson, känd som E-type, först tog klivet in i strålkastarljuset, eller in i discodimman, om man så vill. Efter beslutet att, som soloartist, ingå samarbete med Denniz Pop och den världskända musikproducenten Max Martin, avlöste hitsinglarna varandra. Debutsingeln ”Set the world on fire” ekade runtom i hela landet. Från varenda radio, på vartenda disco. Därefter har E-Type varit sitt ”hitmaskineri” troget och gett ut odödliga klassiker såsom "This Is The Way", "Here I Go Again", "Russian Lullaby", "Paradise", "Life", "Angels Crying" och "Campione 2000". Vad har då samtliga av dessa gemensamt? Alla har spelats fler än 10 miljoner gånger på Spotify!

Senare år

Hösten 2011 innebar ett rejält uppsving för E-Type, i mediala sammanhang, i och med sin medverkan i TV-programmet "Så mycket bättre". Med programmet följde även ny musik. Väl efterlängta sådan, skulle det visa sig. Tolkningen av Lalehs ”Snö” seglade tidigt upp på en förstaplats på Itunes.

Under sommaren 2019 utgav E-type låten "Ride The Lightning”, som bland annat kunde höras i en uppmärksammad tv-reklam.   

I skrivande stund har E-type hela 561 242 lyssnare på Spotify per månad, och fortsatt en unik förmåga att fylla och väcka ett dansgolv till liv.

Söndagen den 12 april 2020, kl. 18.00, välkomnar vi E-type till BingoLotto!

Vill du veta mer om E-type? Missa inte vår exklusiva intervju med E-type i BingoBloggen!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!