Erica Sjöström

Med stämband av guld och taktkänsla som få har den forna drifters-ikonen etablerat sig som en landets främsta inom sin genre. Nu testar sångfågeln Erica Sjöström vingarna på egen hand. Den 11 oktober, kl. 18.00 i Sjuan, bjuder hon på skönsång i BingoLotto!

Erica Sjöström

Visste du att Erica är utbildad på musikhögskola, med flöjt som första instrument? Hon spelar också saxofon – vilket visade sig vara en tillgång på scenen i musikalen ”I hetaste laget”.

Men det är ju främst som sångerska vi känner henne bäst, inte minst som förgrundsfigur i det legendariska dansbandet Drifters. 1999 var året då Erica för första gången axlade rollen som sångerska i detta anrika band. Efter 21 år i dansbandssveriges tjänst meddelande man under 2020 att man valt att avsluta framgångssagan som stavas Drifters.

Efter det har det blivit tusentals gig både solo och med Drifters. Till cv:t hör även oräkneliga framträdanden i Sveriges ledande underhållningsprogram, bland annat ”Fångarna på Fortet”, ”BingoLotto”, ”Så Ska Det Låta” och nu senast ”Lets Dance”. Under 2009 medverkade Sjöström som sidekick åt Thomas Deutgen, tillsammans med Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson, i direktsända Sveriges Radio P4 under Guldklavengalan i Malung. Samma år ledde hon allsången på Olins Park i Skara i sällskap av bland andra Nanne Grönvall, Johan Palm och Timoteij. 2010 kunde hon även höras i duett med Scotts i en cover på "In a Moment Like This" – Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest 2010!

Utöver sin ständiga närvaro på scener runtom i landet jobbar Erica som sångpedagog och körledare på Andreas Carlssons musikgymnasie Academy Of Music And Business i Vara. Hon driver också sin egen SångClinic Studio Voice i Lidköping.

Priser och utmärkelser

Under åren som gått har Erica belönats med ett flertal hedersamma priser och utmärkelser. År 1999, under debutåret med Drifters, vann hon tävlingen "Sångmicken" i Ekebo. Hon har fått fem Guldklavar i Malung. Personligen som "Årets blåsare" och "Årets sångerska", och tillsammans med övriga i Drifters för "Årets dansband" och "Årets låt".

Drifters fick därutöver en guldskiva år 2009 för albumet ”Tycker om dig”.

”Higher”

Den 5 juni, tidigare i år, innebar ett ytterligare kliv i Ericas lyckosamma karriär. Singeln ”Higher” har rosats flitigt av recensenter och mötts av idel öron bland en hängiven publik. Låten har redan spelats uppemot 120 000 gånger på Spotify, sedan släppet i somras.  

Söndagen den 11 oktober 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Erica Sjöström till BingoLotto!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?

Erica Sjöström

Higher