Felix Brink

Felix Brink, ledare i brottningsklubben Varberg BoIs, vann priserna Årets Ledare och Årets Eldsjäl på Eldsjälsgalan 2022. Den 28 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, gästar eldsjälen Felix BingoLotto!

Idrottsläraren och brottningstränaren Felix Brink lyckades göra det som så många idrottsklubbar kämpade med under pandemin – nämligen att hålla igång verksamheten och hålla kvar idrottarna.

Under ett par månader blev brottningsklubben Varberg BoIs tvungen att stänga sina lokaler helt på grund av pandemin och den skenande smittspridningen. Men det såg inte Felix som något hinder utan flyttade då ut träningen utomhus. De unga brottarna fick prova på nya träningsformer som skridskoåkning, lyfta traktordäck, träna med gummiband, knuffa bilar och springa hinderbanor.

– Drivet var alltid att träningen måste vara som vanligt och vara anpassad efter vad brottare behöver. För att få ungarna att fortsätta komma var jag tvungen att hitta nya vägar som var roliga men också meningsfulla, berättar Felix.

Felix såg till att hålla igång träningen och att idrottarna fick den träning de behöver för att utvecklas inom sport men på ett nytt sätt. Och resultatet av Felix engagemang syns tydligt – inte en enda brottare slutade i klubben under pandemin! Dessutom lyser Felix engagemang igenom på fler ställen än på brottarmattan och han brukar hitta på aktiviteter med barnen även utanför träningen, allt för att de ska känna sig sedda och trygga. 

– Felix brinner verkligen för brottningen. Han lägger ner hela sin själ i att utveckla barnen, inte bara på brottarmattan, utan även som människor så att dom ska bli bättre och känna att de är nöjda med sig själva och må bra, säger Cecilia Dalmyr som har två barn i klubben.

Eldsjälsgalan 2022

Under Eldsjälsgalan som hölls på Cirkus i Stockholm prisades Felix för sitt hårda och outtröttliga arbete med pris i både kategorin Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Priset för Årets Eldsjäl delades ut av före detta idrottsminister Anders Ygeman och motiveringen lät som följer:

”En äkta eldsjäl föredrar möjligheter framför hinder.
En äkta eldsjäl låter kreativitet, engagemang och omtanke styrka såväl yrkesliv som fritid.
En äkta eldsjäl förstår vad en tacokväll också betyder för gemenskapen, precis som att en långvarig pandemi inte får stå i vägen. 
En äkta eldsjäl är en pådrivare, inspiratör, idéspruta och entusiast som står för en samhällsnytta som inte går att mäta i pengar.
Alla de där egenskaperna innehar en brottningsledare från Halland.
Årets Eldsjäl 2022 heter Felix Brink från Varberg.”

Den 28 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, har vi den stora äran att välkomna Felix Brink till BingoLotto. Missa inte det!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?