Hanna Hedlund

Hon är en folkkär artist och skådespelerska, känd från program som Melodifestivalen och Körslaget och har gjort roller i flera teateruppsättningar och musikaler. Den 31 december 2022, klockan 20:00 i TV4, kommer Hanna Hedlund till BingoLottos Nyårskväll och räknar ned till tolvslaget med oss!

Hanna Hedlund föddes 1975 i Bollnäs och växte upp där tillsammans med yngre systern Lina Hedlund. Hanna tog sitt första kliv in på den svenska musikscenen år 2000 då hon deltog i Melodifestivalen med bidraget Anropar Försvunnen som slutade på en åttondeplats. Två år senare ställde hon upp i tävlingen igen, denna gång tillsammans med systern Lina och bidraget Big Time Party som slutade på en niondeplats i finalen.

Senaste gången Hanna tävlade i Melodifestivalen var 2013 med bidraget On Top of the World tillsammans med gruppen Swedish House Wives där också Pernilla Wahlgren och Jenny Silver ingick. 2008 släppte hon soloalbumet Det är jag som är mamman.

Skådespelarinsatser

Hanna har dessutom gjort flera roller som skådespelare, bland andra som Violett i Lorden från gränden år 2000 och Betty Lagberg i en uppsättning av Spanska flugan. Hon gjorde också en av huvudrollerna i musikalen Sol, vind och vatten 2005, baserad på Ted Gärdestads musik, vid sidan om systern Lina.

Hanna i TV

Hanna har synts i flertalet Tv-produktioner de senaste tjugo åren; 2007 såg vi henne som en av domarna i TV4:as Talang och 2008 programledde hon Singing Bee i TV3. 2008/2009 deltog hon i den andra säsongen av Körslaget tillsammans med Team Bollnäs och vann hela tävlingen. Hon hade en roll i en av säsongerna av Finaste familjen som sändes på TV4 var även med i serien Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet.

Den 31 december 2022, klockan 20:00 i TV4, välkomnar vi Hanna Hedlund till BingoLottos Nyårskväll!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

På lördag den 11 februari har vi laddat upp för ännu en kväll med BingoLotto Lördag Live. Spela till dig en bil, drömresan eller kanske en hög med kontanter! Blir det din tur på lördag?

Hanna Hedlund

Från imorgon till igår