Hanna Hedlund

Hon är en folkkär artist och skådespelerska, känd från program som Melodifestivalen och Körslaget och har gjort roller i flera teateruppsättningar och musikaler. I vår är hon aktuell med nya singeln "Redo nu", och den 22 april 2023, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi Hanna Hedlund upp på BingoLottos scen!

Hanna Hedlund föddes 1975 i Bollnäs och växte upp där tillsammans med yngre systern Lina Hedlund. Hanna tog sitt första kliv in på den svenska musikscenen år 2000 då hon deltog i Melodifestivalen med bidraget Anropar Försvunnen som slutade på en åttondeplats. Två år senare ställde hon upp i tävlingen igen, denna gång tillsammans med systern Lina och bidraget Big Time Party som slutade på en niondeplats i finalen.

Senaste gången Hanna tävlade i Melodifestivalen var 2013 med bidraget On Top of the World tillsammans med gruppen Swedish House Wives där också Pernilla Wahlgren och Jenny Silver ingick. 2008 släppte hon soloalbumet Det är jag som är mamman.

Skådespelarinsatser

Hanna har dessutom gjort flera roller som skådespelare, bland andra som Violett i Lorden från gränden år 2000 och Betty Lagberg i en uppsättning av Spanska flugan. Hon gjorde också en av huvudrollerna i musikalen Sol, vind och vatten 2005, baserad på Ted Gärdestads musik, tillsammans med systern Lina.

Hanna i TV

Hanna har synts i flertalet Tv-produktioner de senaste tjugo åren; 2007 såg vi henne som en av domarna i TV4:s Talang och 2008 programledde hon Singing Bee i TV3. 2008/2009 deltog hon i den andra säsongen av Körslaget tillsammans med Team Bollnäs och vann hela tävlingen. Hon hade en roll i en av säsongerna av Finaste familjen som sändes på TV4 var även med i serien Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet.

"Redo nu"

I vår är Hanna aktuell med ny musik i form av singeln Redo nu som släpps den 21 april. Låten, som Hanna skrivit tillsammans med Myra Granberg, Jimmy Jansson och Marcus Winther-John, handlar om känslan att komma över en sorg när man förlorat någon som betytt mycket. När man har tagit sig igenom sorgen, är ute på andra sidan och är redo att släppa taget och minnas det fina i relationen utan att vilja tillbaka. 

Den 22 april 2023, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, välkomnar vi Hanna Hedlund till BingoLotto, missa inte det!

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Söndagen den 30 juni klockan 19.30 i TV4 är det äntligen premiär för BingoLottos Sommarkväll! Visst hänger du med?

Hanna Hedlund

Redo nu