Joshua Radin

Han är artisten som bokstavligen blev superstjärna över en natt. Idag är Joshua Radin, med sin musik som florerat i över 150 TV-program och med över 350 miljoner streams på Spotify, en av de mest spelade artisterna genom tiderna. Den 31 december, kl. 20.00 i TV4, ser vi Joshua i BingoLottos Nyårsbingo!

Joshua Radin

Redan i tidig ålder visste Joshua Radin att han ville ägna sig åt något estetiskt. Musiken var ett stort intresse – men även skådespeleri och konst, vilket mynnade ut i en universitetsutbildning inom teckning och målning. I detta skede kunde unge Joshua knappast föreställa sig vad som komma skulle och när genombrottet kom likt en explosion över en natt i början av 2004 tog det inte helt oförklarligt ett tag att vänja sig vid det nya livet som superstjärna. Idag, med en meritlista som kan göras milslång, är Joshua dock lika bekväm på scenen som att gå runt på stan.

Det virala genombrottet

Framgångssagan tog raketfart efter en dag då Joshua spelade upp den egenskrivna låten ”Winter” för TV-stjärnan och vännen Zach Braff, som då var aktuell i TV-serien ”Scrubs”. Med uppmaning från Braff skickade han sedan demon till producenten av Scrubs, vilket i sin tur ledde till att låten spelades under en känslosam scen i serien. Och vilket mottagande det blev. Låten fick ett sådant genomslag att TV-kanalens webbplats kraschade, då flera miljoner tittare försökte lokalisera vem denna okända sångare var. Detta kom knappast att bli den första och sista gången Joshuas låtar spelades i en serie. Utöver Scrubs har Joshuas låtar spelats i tittarsuccéer som ”Grey’s Anatomy”, ”One Tree Hill”, ”House” och ”Brothers & Sisters”. Hans musik har även medverkat i ett flertal filmer och reklamfilmer. Faktum är att självaste Michelle Obama och Dr. Jill Biden handplockade låten ”Brand New Day” till en reklamfilm för de amerikanska trupperna.

Hyllad över hela världen

Förutom att ha hörts i över 150 filmer och TV-program har Joshua en mäkta imponerande historik vad gäller scenframträdanden. Han har fyllt arenor över hela världen, spelat på Ellen DeGeneres bröllop, uppträtt i liveshower som ”The Tonight Show” och delat scen med världsartister som Sheryl Crow, Ed Sheeran, The Script och Sara Bareilles.

Att försäljningen har gått bra är inte särskilt svårt att räkna ut. Radin har hittills sålt över två miljoner singlar, 250 000 album och har nått över svindlande 350 miljoner lyssningar på Spotify!

Fredag den 31 december 2021, kl. 20.00 i TV4, har vi det stora nöjet att presentera Joshua Radin i BingoLottos Nyårsbingo!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 26 maj väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Joshua Radin

I'd Rather Be With You