Paul Rey

År efter år har han gått från klarhet till klarhet och med över 150 miljoner spelningar på Spotify är han idag att betrakta som en av våra absolut klarast lysande stjärnor på den svenska artisthimlen. Den 14 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, gästar han BingoLotto!

PAUL REY

Paul Rey, eller Pauli Jokela som han egentligen heter, är den 29-årige popsångaren som hämtar inspiration i soul- och bluesmusiken och som på bara några år hunnit beta av milstolpar som få vågat drömma om. Paul Reys stora framgångar tog sin början i ett musikaliskt hem. Hans mamma, som kommer från Chile, har sjungit i flera olika band och hans bror är kompositör. Som tonåring började han rappa och göra hiphop-musik i hemmastudios, samtidigt som han medverkade i battles i hemstaden Lund. Som hiphopartisten P.J. hyllades han för sina insiktsfulla texter, och 2013 nominerades han till två priser på Kingsizegalan. Men så småningom skulle hans storartade sångröst bryta ny mark för honom.

Tillsammans med producenten och vännen John Alexis experimenterade Paul fram ett nytt sound, och popartisten Paul Rey var därmed född. 2015 kom EP:n Good as Hell, som imponerade såpass mycket på de stora skivbolagen i USA att Paul blev signad till det amerikanska Epic Records. 2017 samarbetade han med en av sina gamla hjältar, Snoop Dogg, på singeln "California Dreamin" som har spelats över 50 miljoner gånger på Spotify.

TV-framträdanden

Paul Rey har gjort flera hyllade TV-framträdanden, bland annat på Diabetesgalan, Sommarlov, Sommarkrysset, Nyhetsmorgon, Go' Kväll med mera. Under 2019 turnerade han med Rix FM Festival, uppträdde på Brilliant Minds samt agerade förband för James TW och Måns Zelmerlöw.

Melodifestivalen

År 2020 debuterade Paul Rey i Melodifestivalen med låten "Talking in My Sleep". Han tävlade i deltävling nummer två i Göteborg den 8 februari, och gick vidare till andra chansen och därifrån till finalen där han slutade på sjätteplats. Låten har idag spelats hela 19 miljoner gånger på Spotify och antagit formen av en modern klassiker.

Han deltog även i Melodifestivalen 2021 med låten "The Missing Piece". Låten, som var skriven av Paul själv, Fredrik Sonefors och Laurell Barker, tillägnades hans dotter och togs emot varmt av den svenska publiken. Bidraget gick vidare till Andra chansen, där han senare tog sig till final. Väl i finalen hamnade låten på tolfteplats.

År 2022 medverkade Paul i Melodifestivalen för tredje gången – den här gången som en av  låtskrivarna till Cazzi Opeias "I Can't Get Enough", som slutade på en nioende plats i finalen, efter att först ha gått vidare till semifinal. 

Även inför 2023 är Paul aktuell som deltagare i Melodifestivalen. I år får vi se honom i den tredje deltävlingen där han kommer framföra låten "Royals".

Men först väntar ett besök i BingoLotto! Den 14 januari 2023, klockan 18:00 i Sjuan, välkomnar vi Paul Rey upp på BingoLottos scen.

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Paul Rey

Talking in my sleep