Samuel Ljungblahd

Han har kallats Sveriges okrönte gospelkung, släppt ett flertal album och gjort en mängd hyllade framträdanden, inte minst när han sjöng utgångsmarschen vid prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop inför miljontals TV-tittare. Nu ger han sig ut på julturné tillsammans med The Mamas, men innan dess väntar ett besök i BingoLotto! Den 27 november 2022, klockan 18:00 i TV4, välkomnar vi Samuel Ljungblahd till BingoLotto-scenen!

Samuel Ljungblahd föddes i Umeå men påbörjade sin musikaliska karriär i Stockholm i 20-årsåldern. Det var från frikyrkan och den gospel som sjöngs där som Samuels kärlek till sång och musik växte fram. Samuels musik idag är fortfarande starkt influerad av gospel men influenser från soul, funk och R’n’B har också tillkommit.

Sin första skiva, med samma namn som honom själv, släppte Samuel år 2005. Sedan dess har det blivit ytterligare sju album, det senaste år 2022. Han har gjort minnesvärda duetter med bland andra Lisa Nilsson och Sarah Dawn Finer och flertalet gånger varit gästsolist tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern.

Sång på kungligt bröllop

Ett av sitt livs största framträdanden gjorde Samuel när han sjöng Joyful, Joyful till utgångsmarschen på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop år 2015. Framträdandet sågs av miljoner TV-tittare och fick hela kyrkan, kungafamiljen inkluderad, att dansa och klappa händerna.

The Soul of Christmas

Inför julen 2022 ger sig Samuel ut på turné tillsammans med The Mamas och ett av landets mest välrenommerade storband – Bohuslän Big Band. Det utlovas Motowndoftande soul, gospel och jazz blandat med julklassiker när gänget ger sig ut på turnén som börjar i slutet av november och kommer till en rad svenska städer.

Men innan dess ser du Samuel Ljungblahd i BingoLotto när han intar scenen tillsammans med The Mamas den 27 november 2022, klockan 18:00 i TV4. Missa inte det!  

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu!

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Du missar väl inte söndagens program av BingoLottos Sommarkväll. Massa miljoner och nöje. Visst hänger du med?