Charlotte Perrelli

Med 9 soloalbum, flertalet stora musikalroller och en vinst i Eurovision Song Contest råder det inga som helst tvivel kring Charlotte Perrellis storhet på den svenska musik- och underhållningsscenen. Den 31 december 2019, kl. 20 i TV4, intar hon scenen under BingoLottos Nyårsbingo.

CHARLOTTE PERRELLI

En gång i tiden en framstående sångare, i olika konstellationer, inom dansbandsgenren. Idag, en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska musikhimlen. En disco- och popdrottning utan dess like. Med lite drygt 200 000 lyssnare varje månad på Spotify är det enkelt att varför Charlotte, på många sätt, blivit ett med den svenska folksjälen.

MELODIFESTIVALEN OCH EUROVISION SONG CONTEST

Det stora genombrottet för Charlotte kom, år 1999, över en natt. Eller rättare sagt, med låten ”Tusen och en natt”. Låten innebar Charlottes första medverkan i Melodifestivalen, och succén visade sig snabbt vara ett faktum. Det slutande med en vinst i den svenska finalen och efter en nervkittlande omröstning i Jerusalem kunde Charlotte så småningom även titulera sig som vinnare av Eurovision Song Contest. Låten har förblivit odödlig klassiker och med lite drygt 8 miljoner spelningar på Spotify tycks den eka i etern än idag.

Framgången skulle visa sig vara början på mångåriga relation till konceptet som är Melodifestivalen.

2003 och 2004 axlade hon nämligen rollen som programledare och 2008 var det åter dags att äntra scenen som tävlande. Med låten ”Hero”, som idag har spelats över 6 miljoner gånger på Spotify, vann hon då hela tjottaballongen (som Kristian Luuk uttryckte det). Låten rönte inte samma framgång i Eurovision, men blev den mest sålda singeln i Sverige 2008.

Charlotte har även medverkat som tävlande i Melodifestivalen 2012, med låten ”The Girl”, och 2017, med låten ”Mitt liv”. 

EN MÅNGFACETTERAD TALANG

Charlotte har under åren även axlat flera stora musikalroller. 2006 spelade hon huvudrollen Belle i Disneymusikalen ”Skönheten och Odjuret” på Göta Lejon, varpå en nominering till Guldmasken följde för sin insats.

2012 antog hon rollen som Eva Peron och spelar inför fullsatta hus på Malmö Operan. En drömroll, som hon själv uttryckte det. Hyllningarna haglade och musikalen blev en av Malmö Operans största genom tiderna. Dessutom förärades Charlotte med Edward-priset – KvällsPostens pris till årets underhållare!

CHARLOTTE I TV

Charlotte har medverkat i otaliga Tv-produktioner under sin mångåriga karriär. ”Idol”, ”Talang”, ”Lotta på Liseberg”, ”Allsång på Skansen”, ”En kväll i New York” och ”Ett jobb för Berg”, för att bara nämna några. Charlotte är i skrivande stund dessutom aktuell med dokumentären ”Flickan från Småland”, som sänds på kanal 5.

ARTIST OCH ENTREPRENÖR

Charlottes engagemang sträcker sig dock långt bortom scenen och tv-rutan. Hon har även en egen skönhetskollektion och skrivit 4 böcker, varav en vida uppskattad självbiografi.

Tisdagen den 31 december 2019, kl. 20.00 i TV4, sprider Charlotte Perrelli sin stjärnglans i BingoLottos Nyårsbingo!

Vill du se Charlotte Perrelli live i BingoLotto? Boka din plats i publiken här.  

Tillbaka till artistsidan

Dela inlägget med en vän