Charlotte Perrelli

Med 9 soloalbum, flertalet stora musikalroller och en vinst i Eurovision Song Contest råder det inga som helst tvivel kring Charlotte Perrellis storhet på den svenska musik- och underhållningsscenen. Den 25 juni, kl. 20.00 i TV4, sprider Charlotte sin stjärnglans från scenen i BingoLottos Midsommarbingo!

CHARLOTTE PERRELLI

En gång i tiden en framstående sångare, i olika konstellationer, inom dansbandsgenren. Idag, en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska musikhimlen. En disco- och popdrottning utan dess like. Med lite drygt 200 000 lyssnare varje månad på Spotify är det enkelt att varför Charlotte, på många sätt, blivit ett med den svenska folksjälen.

MELODIFESTIVALEN OCH EUROVISION SONG CONTEST

Det stora genombrottet för Charlotte kom, år 1999, över en natt. Eller rättare sagt, med låten ”Tusen och en natt”. Låten innebar Charlottes första medverkan i Melodifestivalen, och succén visade sig snabbt vara ett faktum. Det slutande med en vinst i den svenska finalen och efter en nervkittlande omröstning i Jerusalem kunde Charlotte så småningom även titulera sig som vinnare av Eurovision Song Contest. Låten har förblivit odödlig klassiker och med lite drygt 8 miljoner spelningar på Spotify tycks den eka i etern än idag.

Framgången skulle visa sig vara början på mångåriga relation till konceptet som är Melodifestivalen.

2003 och 2004 axlade hon nämligen rollen som programledare och 2008 var det åter dags att äntra scenen som tävlande. Med låten ”Hero”, som idag har spelats över 6 miljoner gånger på Spotify, vann hon då hela tjottaballongen (som Kristian Luuk uttryckte det). Låten rönte inte samma framgång i Eurovision, men blev den mest sålda singeln i Sverige 2008.

Charlotte har även medverkat som tävlande i Melodifestivalen 2012, med låten ”The Girl”, och 2017, med låten ”Mitt liv”. 

Melodifestivalen 2021

Tidigare i år var det åter dags att äntra melodifestivalens ärofyllda scen. Med två segrar i bagaget på totalt fyra försök var hon tveklöst en av tävlingens mest rutinerade deltagare. Med låten "Still young" förtrollade hon svenska folket, återigen. Låten har idag spelats närmare 3 miljoner gånger på Spotify! 

EN MÅNGFACETTERAD TALANG

Charlotte har under åren även axlat flera stora musikalroller. 2006 spelade hon huvudrollen Belle i Disneymusikalen ”Skönheten och Odjuret” på Göta Lejon, varpå en nominering till Guldmasken följde för sin insats.

2012 antog hon rollen som Eva Peron och spelar inför fullsatta hus på Malmö Operan. En drömroll, som hon själv uttryckte det. Hyllningarna haglade och musikalen blev en av Malmö Operans största genom tiderna. Dessutom förärades Charlotte med Edward-priset – KvällsPostens pris till årets underhållare!

CHARLOTTE I TV

Charlotte har medverkat i otaliga Tv-produktioner under sin mångåriga karriär. ”Idol”, ”Talang”, ”Lotta på Liseberg”, ”Allsång på Skansen”, ”En kväll i New York” och ”Ett jobb för Berg”, för att bara nämna några. Charlotte är i skrivande stund dessutom aktuell med dokumentären ”Flickan från Småland”, som sänds på kanal 5.

ARTIST OCH ENTREPRENÖR

Charlottes engagemang sträcker sig dock långt bortom scenen och tv-rutan. Hon har även en egen skönhetskollektion och skrivit 4 böcker, varav en vida uppskattad självbiografi.

Den 25 juni, kl. 20.00 i TV4, sprider Charlotte Perrelli stjärnglans från scenen i BingoLottos Midsommarbingo! 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. Lyssna nu

Relaterade artister i BingoLotto

Arrival | Linda Bengtzing | Shirley Clamp | Sarah Dawn Finer | Jessica Andersson | The Mamas | Carola | Magnus Carlsson | Tess Merkel | Kim Kärnfalk | Barbados | Lena Philipsson | Sanna Nielsen | Grönwall & Hedlund

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Den 28 april väntar ännu en efterlängtad bingokväll! Tillsammans spelar vi om en massa miljoner och njuter av underbar underhållning! Hur stort vinner du?

Charlotte perrelli

Still young