Sean Banan

I över 10 år har den folkkäre artisten, skådisen och komikern Sean Banan fått oss att skratta, skaka rumpa och sjunga med i alla sina festliga hits. Med en meritlista som rymmer flera medverkanden i Melodifestivalen, filmroller och låtar som nått över 20 miljoner spelningar på Spotify glider kingen nu in på vår scen under BingoLottos Påskbingo den 17 april 2022, kl. 18.00 i TV4!

Sean Banan

Med humoristiska texter och miljontals lyssningar på Spotify har Sean Banan, eller Sina Samadi som han egentligen heter, etablerat sig som en starkt lysande stjärna på den svenska musikscenen – inte minst bland den yngre generationen. Hans debutsingel från 2010, ”Skaka rumpa”, kom att bli den mest spelade låten på Spotify under sommaren samma år och har idag spelats hela 24,5 miljoner gånger.

Sean Banan i Melodifestivalen

Sina har hittills varit med och tävlat i Melodifestivalen två gånger. Första gången var 2012, med bidraget ”Sean den förste Banan”, som slogs ut efter att först ha gått vidare till Andra chansen. Detta till trots nådde låten en tredje plats på den svenska albumlistan och är i dagsläget, med närmare 27 miljoner Spotifylyssningar, Sean Banans mest spelade låt. Året därpå, 2013, var det tävlingsdags igen. Den här gången med bidraget ”Copacabanana”, som Sina skrivit tillsammans med Hans Blomberg, Joakim Larsson och TV-personligheten Ola Lindholm. Låten slutade på en sjätteplats, efter att ha gått direkt vidare till final. Även denna låt har nått stora framgångar på Spotify och har i skrivande stund nått över 21 miljoner lyssningar.

Dans, skådespeleri och TV-medverkanden

Artisten Sean Banan är det onekligen många som känner till. Vad alla kanske inte har koll på är att Sina också är en begåvad koreograf och dansare, som 2006 medverkade i dans- och underhållningsprogrammet Floor Filler. Sina har även medverkat i en rad filmer och kända TV-program – så som Cirkus Möller, Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, Så ska det låta och Gäster med gester.

Sean Banans sommarturné 2022

Nu längtar Sina efter att få fira det fina, svenska sommarvädret och att få möta landets alla glada familjer igen. En ny sommarturné med massor av spex och tokigheter samt en blandning av nya och gamla låtar är därmed att vänta!

Än är det ett tag kvar till sommaren, men lyckligtvis behöver vi inte vänta så länge på att få se vår allas Sean Banan på scen! Den 17 april 2022, kl. 18.00 i TV4, kommer han nämligen till BingoLottos Påskbingo!

 

Och du, du vet väl om att du kan lyssna på alla artister som gästar programmet, när du vill och hur ofta du vill, på BingoLottos Spotifykanal? Här samlar vi BingoLottos stora låtskatt. 

Tillbaka till artistsidan

KÖP BINGOLOTT!

Nu laddar vi upp för hela Sveriges Midsommarfest - BingoLottos MidsommarBingo! Kvällen kryddas med fyra bingospel och vinster för 13 somriga miljoner! Vi ses den 21 juni, klockan 20.00 i TV4!

Sean Banan

Svensson Style