Vilken handväska passar dig? HÄR ÄR Bästa väsktipsen!

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2023-10-23

Kanske är handväskan en av våra allra viktigaste accessoarer och känslan är helt klart att man skulle kunna ha hur många som helst i garderoben. Men hur väljer man rätt handväska bland alla väskmodeller? Det ska vi reda ut i det här inlägget!

Handväskan är, förutom att vara ett tillägg till din outfit, också en chans att avsevärt förenkla praktiska saker – som att bära med sig sina livsnödvändiga saker som plånbok och nycklar. Att välja rätt handväska är dock en riktig djungel. Vilka väskmodeller ska man satsa på, och vilken handväska passar egentligen bäst till just dig och din livsstil?

Brun handväska står på marken bredvid kvinnas fötter

Det enkla svaret är att vilken handväska du ska välja beror på vem du är som person. Låt saker som vad du arbetar med och vad du gör på fritiden spela roll, men ta framförallt hänsyn till vilken stil du har.

Låt oss snabbt reda ut de olika typerna av handväskor så att du kan göra ett riktigt bra val av handväska inför nästa inköp!

Tote bag

En tote bag är en stor modell av handväska, ofta i tyg och med breda sidoremmar. Tote bagen är mycket populär eftersom du enkelt får med dig allt du kan tänkas behöva samtidigt som du håller stilen. Extra plus får väskmodellen för att den dessutom är perfekt för den som vill slippa köpa dyra, miljöförstörande plastpåsar i mat- eller klädaffären! I din tote bag får nämligen det mesta plats, så länge det inte är en storhandling som ska göras.

Tote bag handväska

Baguetteväska

Säsongens kanske hetaste väska kallas för baguetteväska. Denna modell var glödhet på 00-talet och har gjort stenhård comeback. Baguetteväskan är en mindre handväska som hänger på ena axeln och som verkligen ger dig många stilpoäng och säkerligen en hel del komplimanger. Baguetteväskan passar perfekt för dig som inte behöver så mycket utrymme i handväskan, utan mer ser den som en accessoar.

Baguetteväska

Clutch

En clutch är en handväska i mindre storlek, som ofta är en populär accessoar i syfte att lyfta din outfit från vardag till fest. En clutch används nämligen med fördel till festligare tillfällen då den hålls direkt i handen och rymmer få saker, såsom din plånbok och nycklar.

Clutch handväska, clutch

Axelväska

En axelväska har en eller två remmar som gör den lämplig att bära ledigt över axeln. Axelväskor kommer i flera olika storlekar, material och design och är populära då de är enkla att bära med sig i vardagen. Ofta har axelväskan också flertalet fack på insidan, som gör det enkelt att hålla bra ordning i handväskan. Axelväskan skulle man kunna säga passar de allra flesta, och är ett måste i handväsksamlingen!

Axelväska hängande vid vägg

Bucket bag

En bucket bag är en väska som är formad som en hink, och som ofta stängs med dragtrådar eller knappar på ovansidan. Vanligtvis bär man en bucket bag som en crossbody väska, men det finns även modeller man bär i handen. En bucket bag är en ganska rymlig väska med hög modenivå, och passar främst dig som har en minimalistisk stil.

Bucketbag, bucket handväska

Wristlet

Vill du inte bära på en större axelväska så finns det så kallade wristlets, som med fördel fästs vid handleden med en liten rem. I en wristlet får du oftast bara plats med det mest nödvändiga såsom kreditkort, nycklar, mobil och kanske ett läppglans. En wristlet är perfekt för det snabba ärendet på stan eller varför inte på promenaden?

Wristlet, handväska handled

Satchel

En satchel är en stelare handväska som håller formen intakt. En satchelväska kan antingen bäras över axeln eller som en crossbody. En satchel är ofta elegant i stilen och dessutom rymlig, vilket gör den till det perfekta alternativet som en handväska att använda på jobbet då du får plats med allt du kan tänkas behöva på kontoret.

Mörkbrun satchelhandväska uppställd

Ryggsäck

Ryggsäcken är den kanske mest ergonomiska av väskor och det är ofta just av den anledningen man väljer ryggsäck. Tack vare att ryggsäcken bärs på just ryggen är den mycket bekväm att bära saker i. I en ryggsäck finns det ofta plats för stora ting, såsom bärbar dator, ett klädbyte eller annat man skulle kunna tänkas behöva ha med sig. Ryggsäcken är perfekt för den som vill ha en bekväm och rymlig väska!

Precis som med en tote bag rymmer ryggsäcken även mindre inköp i butiker, vilket innebär att du kan spara in både pengar och miljö genom att slippa köpa plastpåsar.

Ryggsäck

Axelremsväska

Axelremsväskan kombinerar verkligen stil med funktion! En axelremsväska är en så kallad crossbody bag och den hänger, precis som namnet avslöjar, diagonalt över kroppen vilket gör den mycket bekväm att bära samtidigt som den ger resten av din outfit ett lyft. Axelremsväskor finns i många storlekar, så här finns möjligheten att välja och vraka utefter vad som passar dina behov.

Kvinna i blå klänning med axelremsväska

Midjeväska

Midjeväskan kallas också magväska, magpåse, bum bag eller fanny pack (kärt barn har många namn!). Som du kanske redan räknat ut bärs midjeväskan traditionellt runt midjan, med själva väskdelen framme på magen.

Midjeväskan har minst sagt fått sig ett uppsving det senaste och nu kan man bära midjeväskan på flera olika sätt för att göra den mer trendig, vad sägs exempelvis om att ledigt knäppa den runt axeln? Hög modenivå utlovas!

Midjeväskan är otroligt praktisk för den som vill ha full rörlighet och inte vara rädd för att väskan ska glida ner, och du får plats med det viktigaste.

Kvinna i gul klänning med magväska

Weekendbag

Weekendbagen, eller weekendväskan, är det tveklöst stiligaste alternativet för den som ska iväg på en längre resa, på en weekend eller bara ta sig till gymmet. Begreppet weekendbag uppstod redan 1920 och var från början egentligen inte en benämning på en särskild väskmodell, utan begreppet behandlade snarare storleken på väskan som behövde vara tillräckligt för att rymma packning för ett par dagar borta från hemmet.

I dagsläget menar man ofta en avlång typ av större väska, med dragkedja på ovansidan, och två handtag när man säger weekendbag eller weekendväska. Syftet med weekendbagen är, precis som under 1920, att få plats med lättare packning. Därför är weekendväskan perfekt för dig som behöver en del packning men fortfarande vill hålla stilen!

En mörkbrun Weekendbag

Drömmer du om att komplettera din garderob med en lyxig handväska? I så fall vill jag tipsa dig om att du den här veckan har chans att vinna en lyxväska värd 20 000 kronor med veckans specialvinst! Allt du behöver för en chans på vinsten är en bingolott till veckans program

 

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.


Tillbaka till bloggen


Arkiv