BingoLottos Campingspecial

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-04-03

Funderar du på campingsemester i sommar? Då har du kommit helt rätt! Här får du tips på olika campingplatser i Sverige som passar barnfamiljer, par och dig som vill prova på lite mer äventyrlig camping! Läs vidare för campingplatser i Sverige väl värda ett besök!

Camping har blivit ett allt mer populärt sätt att semestra på de senaste åren och under 2021 uppgick antalet bokade nätter på camping i Sverige till 15,5 miljoner. Det har säkert en hel del att göra med pandemin och att vi under två somrar knappt kunde resa utomlands, men också att folk har börjat få upp ögonen för Sverige och alla fantastiskt fina platser vi har här. Dessutom har många campingar blivit riktigt bra och erbjuder bekvämligheter som pool, lek- och vattenland, närhet till hav och restauranger.

Läs vidare för tips på campingar som passar för barnfamiljer, par och de som vill att campingsemestern ska vara lite av ett äventyr!

Svenska campingplatser perfekta för barnfamiljer

Apelvikens camping, Varberg

Precis vid havet i Apelviken ett par kilometer utanför centrala Varberg ligger Apelvikens camping. Den här femstjärniga campingen erbjuder pool, restauranger och aktiviteter för barn i olika åldrar som krabbfiske och andra små äventyr. Dessutom ligger campingen precis vid en sandstrand med kristallklart och långgrunt vatten. Här kan ni bo både i husvagn och på hotell och vill man göra utflykter kan man med bil ta sig till Göteborg, Borås djurpark och Ullared på runt en timma.

En liten fyr står på klippor intill havet

First camp Mölle, Höganäs

Vid foten av Kullaberg ligger denna mysiga camping som erbjuder både pool, lekpark och barnklubb. Bor du här har du nära till spännande utflykter och upplevelser som klättring, dykning och snorkling på och vid Kullaberg. Eller varför inte gå på en guidad tur av Kullabergs grottor eller åka på tumlarsafari? Det finns massor att se och göra i trakterna kring Kullaberg och på campingen kan du välja om du vill bo i stugor, tält, husvagn eller husbil. Under sommarmånaderna arrangeras dessutom kvällsunderhållning och träningspass för gästerna.

En stenig strand vid foten av en brant sluttning. Klarblått vatten och blå himmel.

Böda Sand, Öland

Böda Sand är känt för sin långgrunda strand med mjuk, vit, sand och är ett perfekt resmål för barnfamiljen som vill bo på en camping med allt som går att önska sig. I anslutning till campingen finns ett badland, beach center där man kan testa på olika typer av vattensport som SUP eller åka ring, och flera restauranger. Här finns flera boendealternativ och du kan välja mellan att campa i husvagn eller husbil, bo i stuga eller i strandhus. 

Daftö camping, Strömstad

På Daftö camping utanför Strömstad finns allt man kan tänkas behöva på en camping. Här bor du precis vid havet och har strand, klippor och salta bad bara ett stenkast bort, perfekt för långa baddagar och krabbfiske! Precis i anslutning till campingen finns också Daftöland, en nöjespark med pirattema och åkattraktioner. Här kan du välja mellan att bo på hotell, i stuga eller campa i husvagn, husbil eller tält. Det finns till och med en gästhamn om du tar båten hit!

Pite havsbad, Piteå

Om du befinner dig på lite mer nordliga breddgrader är Pite havsbad ett hett campingtips! Denna camping är känd för sin långa, fina, sandstrand och här finns massor av familjevänliga aktiviteter att välja mellan. Här finns bland annat ett äventyrsbad (inomhus), lekland och aktivitetshus med bowling, äventyrsgolf, pysselrum och mycket mer. För de vuxna finns SPA och gym. Pite havsbad ligger bara tio mil från polcirkeln vilket ger långa, ljusa dagar och ett dygn med hela 23 soltimmar i juli.

Västervik Resort, Västervik

Denna femstjärniga campingresort på Smålands östkust har det mesta för dig som vill ha en familjevänlig camping med allt inom räckhåll. Här kan du bo i husvagn eller husbil, stuga, lägenhet eller i gästhamnen om du kommer till sjöss. Stranden och havet är aldrig långt bort och är du sugen på vattenrutschkana finns ett upplevelsebad på resorten. Vill du ha äventyr ska du bege dig till Upzone där du kan klättra runt uppe bland trädkronorna, eller testa på kajakpaddling i viken. En tur in till stan i Västervik är också att rekommendera då Västervik blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad tre år i rad!

Skärgårdsöar och hav i solnedgång

Campingdestinationer för par

Glamping på Lagunen, Strömstad

Om du vill bo nära naturen men med extra komfort och lite glamour är glamping något du måste prova! På Lagunens camping utanför Strömstad kan du göra just detta och välja mellan olika boendeformer. I ”Wooden camp” bor du i små mysiga stugor som liknar tält av trä med plats för två personer och en terrass att insupa morgonsolens strålar på. Väljer du istället ”Canvas camp” får du bo i ett lyxigt glamping-tält med sköna sängar och plats för upp till fyra personer. En perfekt campingsemester för dig som fortfarande vill bo bekvämt!

Ett mysigt inrett glampingtält står vid ett trädäck i skymningsljus

Glamping på Arilds Vingård, Höganäs

På Kullahalvön i nordvästra Skåne ligger Arilds vingård där man odlar druvor och framställer eget vin. Vingården ligger vackert beläget i det böljande landskapet som präglas av åkermark och små gårdar. På vingården kan du gå på vinprovning med gårdens egenproducerade viner, äta middag i den egna restaurangen och sedan övernatta i ett mysigt glampingtält på gården. Kullahalvön erbjuder också en hel uppsjö utflyktsmål väl värda ett besök, som Mölle, Kullens Fyr, Arild och flera golfbanor om golf är din melodi.

En kvinna är på väg in i ett glampingtält i soluppgången

Erikson Cottage, Tranemo

Utanför Tranemo i Västergötlands södra skogar ligger Erikson Cottage, magiska små glashus där du kan somna och vakna under trädkronorna men ändå i en bekväm säng. Det här är en riktigt lyxig variant av camping där du får frukost levererad till huset och kan äta middag den lilla serveringen, eller tillaga egna enklare måltider vid glashuset. Här kan du välja mellan tre sorters glashus – Glashus Skogen, Sjöblick eller Sjön – och alla tre utlovar en naturupplevelse och stillhet utöver det vanliga.

Glamping i safaritält, Ljungskile

På Anfasteröd Gårdsvik utanför Ljungskile, på en sluttning ner mot havet hittar du en mysig liten semesteranläggning med olika boendealternativ, bland andra ett glampingtält i safaristil. På en klippa med utsikt över havet eller inne i den lummiga bokskogen står tälten där du kan bo nära naturen men ändå så gott som så nära naturen man kan komma, men med bekvämligheter som säng, toalett och dusch. Ett perfekt alternativ för dig som vill bo nära naturen men också bekvämt!

Camping för den äventyrslystne

Strana Ocean Hut, Hälleviksstrand

Om du är ute efter en annorlunda och lite äventyrlig campingupplevelse kanske Strana Ocean Hut i Hällevikstrand i Bohuslän kan vara något för dig. Här får du bo i en glamping-igloo på en flotte, så nära havet man bara kan komma. Guppa runt på vattnet, njut av utsikten, titta på solnedgången och ta ett morgondopp bara ett par steg bort från sängen.

En liten ö med ett hus på

Trädtält i Björsås vildmark

Vill du prova ett annorlunda sätt att tälta, nämligen att tälta i luften? Då ska du styra kosan mot Björsås Vildmark utanför Göteborg och Pevon Ecoturisms trädtält. Här får du bo i ett eget tält som svävar någon meter ovanför marken, uppspänt mellan tre träd. Du slipper mycket av det som man kanske vanligtvis förknippar med att tälta; knöligt och blött underlag med kottar och rötter och bor istället bekvämt i ditt trädtält med bekväma kuddar och sovsäck. Ett kul alternativ som vill prova på ett lite annorlunda sätt att campa!

En person ligger i en hängmatta uppspänd mellan två träd och tittar ut över en sjö

Stugbåt i Bengtsfors, Dalsland

Här har du chansen att hyra din egen stugbåt som du kan åka vart du vill med! De små stugbåtarna är inredda med ett litet kök, toalett, sängplatser för upp till fyra personer och en liten motorbåt att bogsera stugbåten med. Efter incheckning och genomgång av stugan och båten är ni fria att åka dit ni behagar. Stanna till i någon mysig vik och grilla, fiska och bada och njut av naturen och lugnet! Ett perfekt campingäventyr för dig som vill prova på något nytt.

En rosa himmel speglar sig i en sjö vid solnedgång

Det var allt om camping för idag! Jag hoppas att du kanske har fått upp ögonen för nya campingformer att testa och kanske även kan hitta några nya smultronställen att campa på.

Bild och namnteckning på Malin

Tillbaka till bloggen


Arkiv