Hur lyckas vi med julfirandet 2020?

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-12-20

Julen närmar sig med stormsteg och för många känns det kanske som att vår älskade högtid blir ett välkomnat andningshål i den annars så begränsande omgivning pandemin vi just nu befinner oss i. Men... Hur ska man egentligen tänka i år?

Julen står för dörren och en sak är säker; den kommer inte att bli som vanligt. Men hur ska vi göra för att få en så säker jul som möjligt? Det gäller att minimera sina risker och det kommer att krävas en del insatser som man kanske själv inte är van vid.

Sanningen är ju att de flesta av oss kommer att behöva uppleva ett annorlunda julfirande i år. Och kanske är det rent av oansvarigt att inte anpassa sin jul efter rådande världsläge. Så, hur bör man tänka? Hur gör vi julfirandet 2020 så bra som möjligt och samtidigt tar största möjliga hänsyn? Här kommer mina tips & tankar!

Julfira i mindre skala

Kanske kan man till och med tycka att det blir ett bättre julfirande om man slipper flänga runt på julafton, som så många av oss gör, för att hinna med att besöka alla sina nära och kära. Och om du skalar ner på firandet behöver du inte alls rulla lika många köttbullar, vilket ofta är rätt tråkigt ju. Vi får försöka tänka positivt.

I år firar vi nog gärna jul i mindre grupper, vi kanske till och med går så långt att vi håller oss till det egna hushållet – självfallet beroende på varthän restriktionerna tar oss. Välj ditt umgänge i jul med stor omsorg!

En julgransdekoration

Snygg & trygg med juliga munskydd

Att använda munskydd känns såklart tryggare än att inte göra det – och varför inte vara både trygg och julsnygg lagom till julfirandet? Gör en rolig grej av det och införskaffa juliga munskydd som både muntrar upp och skyddar familjen! Nu för tiden finns det ett stort utbud av juliga munskydd, men tänk på att köpa ett munskydd som faktiskt uppfyller de krav som finns.

Julpicknick utomhus med de äldre

Vi alla vill ju helst fira med alla våra nära och kära i jul – även de som är lite äldre och tillhör riskgrupp. Och visst, vi lever i ett klimat där aktiviteter utomhus kanske inte låter superlockande i december men varför inte försöka göra en mysig grej av saken?

Ät jullunchen utomhus
Glöggmys utomhus

Bjud dina nära och kära på härlig julskink-macka, julöl, glögg och julmust ute i det fria och njut av varandras sällskap och en god julpicknick på säkert avstånd!

De som har möjlighet kan göra upp en mysig lägereld och duka upp till julpicknick med mysigt varma filtar (och god värmande glögg!). Tänk mysiga fårfällar, julmusik och kanske till och med ett besök av självaste tomten! Blir det mysigare än så? Jag tror nästan inte det!

Fira jul digitalt och på distans

Ja, det sista och kanske säkraste tipset sparar jag till sist. Att vi helt enkelt håller oss på säkert avstånd och firar julen digitalt och är isär men ändå tillsammans. Faktum är att många av aktiviteterna i ett vanligt julfirande fungerar nästan lika bra att göra på distans.

Exempelvis kan du göra detta tillsammans med nära och kära på skärmen:

  • Titta på BingoLottos uppesittarkväll och håll varandra sällskap digitalt
  • Julbaket fungerar perfekt att göra tillsammans på distans genom video
  • Anordna ett digitalt Glöggkalas

Vilka tjänster är gratis, lättast och bäst för att ha videosamtal?

  • Skype
  • Google Hangouts
  • Zoom
  • Whereby

En äldre dam firar jul genom sin iPad

Hur firar du din jul i år? Trots rådande läge önskar jag verkligen er alla en fantastisk jul och håller tummarna för att vi tillsammans gör det bästa av situationen. God jul på er!

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen


Arkiv