Ett nytt uppdrag för Daniel att ro hem

BingoLottos BingoBerra BingoBerra 2023-08-21

Han kunde kanske blivit olympier i rodd. Nu valde Daniel Norberg en helt annan väg. Uppdraget som programledare för BingoLotto kan skapa möjligheter för andra och fler svenska OS-deltagare.

I ungdomen tävlade Daniel Norberg för en av landets äldsta föreningar inom sin genre. Uddevalla Roddklubb bildades redan 1904. Bland de aktiva deltog Evert Gunnarsson i tre olympiska spel och vann ett silver i Melbourne 1956.

Kanske kunde en ytterst lovande bohuslänning också skrivit in sig den blågula OS–historien.

– Pappas kompis låg på under hela min uppväxt om att prova på rodd. Jag var tio år när jag provade första gången och det var väldigt kul. Som alltid då jag testar något nytt vill jag bli så bra som möjligt. Det innebar väldigt mycket träning, både efter skolan och under somrarna. Siktet var inställt på att ro hem ett SM-guld.

Så blev det.

– Jag vann 2003, fick min guldmedalj och min krans. Mormor och morfar var där och hejade på. Sedan slutade jag, det blev för mycket, helt enkelt. Men det är en snygg grej att slänga sig med, ett SM-guld. Sedan finns det förstås mycket att ta med från mitt föreningsliv, gemenskapen och grundfysiken, inte minst, säger BingoLottos nya programledare.

"Den största bingovinsten av dem alla"

Så istället för att följa i olympiern Gunnarsson spår, som för övrigt gick bort ifjol vid 93 års ålder, hamnar Daniel nu i ett annat exklusivt sällskap. Leif ”Loket” Olsson, Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg är väl de mest berömda föregångarna i ett sammanhang som hela tiden har svenskt föreningsliv för sina ögon. Naturligtvis ingår även Lotta Engberg i den skaran.

– Otroligt. Hoppas man gör dem rättvisa, tar över fanan på ett bra vis och inte tappar pinnen direkt.

Att ha en av landets mest erfarna programledare vid sin sida uppskattas extra mycket.

– Det känns fantastiskt roligt att få bli en del utav det här programmet. Färgfemman, bilen eller ny lott – absolut. Men att få leda BingoLotto och dessutom tillsammans med Lotta, det måste väl vara den största bingovinsten av dem alla, förklarade Daniel i samband med offentliggörandet.

Precis som tidigare kommer BingoLotto att ledas av en duo där Lotta fortsatt är den ena halvan. En av våra mest populära och erfarna programledare säger:

– Efter tre magiska år med Stefan (Odelberg) hälsar jag nu Daniel varmt välkommen in i bingofamiljen.

Lotta Engberg och Daniel Norberg skrattar och tittar in i kameran

Ser fram emot att möta alla bingospelare

Vad fick då en underhållare, imitatör, musiker och Youtubeprofil att tacka ja till det ärofyllda uppdraget?

– Fler anledningar, inte minst att det är ett härligt program. Sedan är ju syftet fantastiskt. För varje såld lott så blir ju också svenskt föreningsliv starkare och bättre. Det är en väldigt härlig känsla. Jag gillar dessutom att programmet tar sig själv på lagom stort allvar. Det finns möjlighet att skapa roligt innehåll, det är härligt. Likaså att komma hem till Västkusten.

Dessutom ser han fram emot möten och samtal.  
– I det här uppdraget kommer jag att ha turen att träffa människor i vårt avlånga land som jag aldrig stött på annars. Det ska bli spännande att höra om deras liv och leverne.

Sedan finns det en dröm om att en speciell person får bingo på raden, ringer in till programledare Daniel – och kommer hela vägen fram genom slussen.

– Tänk om min bror Emil skulle vara i andra änden och dessutom vinna en stor summa pengar. Då ska han för evigt få bjuda mig, jag skulle aldrig behöva dra kortet tillsammans med honom, säger Daniel och skrattar.

Vem vet, det finns åtminstone en tradition av att spela BingoLotto hemma hos familjen Norberg i Uddevalla.

– Det var alltid en stor familjegrej hemma hos oss, vilket jag blir påmind om vid varje besök. Pappa förstörde vid ett tillfälle duttpennan och sölade ner vardagsrumsbordet. Det finns fortfarande märken efter det haveriet, fortsätter Daniel och avslutar med att säga:

– Att det är ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag inser jag inte minst då jag får berättat för mig att Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till föreningslivet. Det är oerhört mycket pengar som verkligen gjort skillnad för vår unika folkrörelse.

Och kanske ett ännu större arv att förvalta än att stoltsera med en OS-peng.

BingoLottos BingoBerra

Tillbaka till bloggen


Arkiv