Daniel Norberg

Daniel Norberg tar över som ny programledare hösten 2023, och kommer tillsammans med Lotta Engberg att vara en del av den nya programledarduon.

Pressbild på Daniel Norberg

Daniel Norberg föddes den 21 februari 1990 i Uddevalla och har gjort sig känd för svenska folket som YouTuber, komiker och programledare. Från och med hösten 2023 programleder Daniel BingoLotto tillsammans med Lotta Engberg.

Första gången vi fick se Daniel Norberg i TV-rutan var 2010 då han deltog i ”Idol”. Sedan dess har han gjort karriär som YouTuber, programlett humorprogrammet ”Mumbo Jumbo”, tävlat i ”Let’s Dance” och i ”Masked Singer”.

YouTube

Tillsammans med sin bror Emil Norberg driver Daniel den populära YouTube-kanalen Bröderna Norberg där de publicerar humoristiska videor. YouTube-karriären tog fart 2014, när Daniel gjorde en parodi på Melodifestivalen. Videon föreställer en snabbrepris på alla finalbidragen, där Daniel sjunger alla melodier men med omgjord text. Videon gjorde succé och blev det näst mest visade YouTube-klippet i Sverige 2014. Åren därefter följde Daniel upp succén med nya parodier på Melodifestivalen som också de fick stor spridning, och 2017 medverkade han som mellanakt i andra chansen. Idag har bröderna Norbergs kanal över 275 000 prenumeranter och hisnande 131 miljoner visningar.

Tv-framträdanden

År 2017 deltog Daniel i och vann programmet ”Det stora fågeläventyret” tillsammans med fågelskådaren Donat Hultman. Året därpå tävlande han i ”Let’s Dance” med partnern Maria Zimmerman där han dansade sig hela vägen till en andraplats. Våren 2021 tävlade han i ”Masked Singer” och vann hela tävlingen utklädd till Godisautomaten.

Mellan 2018 och 2021 var Daniel programledare för ”Mumbo Jumbo” på TV4, ett humorprogram som tog upp aktuella händelser genom sketcher och parodier.

Daniel i BingoLotto

Daniel är sannerligen inget nytt ansikte i BingoLotto-sammanhang! Innan han tar över stafettpinnen som programledare har han medverkat i programmet flera gånger, till exempel på BingoLottos 25-årsjubileum, där han framförde den egenskrivna hyllningslåten ”Bingo Bingo Bingo”, och vid 30-årsjubileet 2021. Sommaren 2022 uppträdde han på premiären av BingoLottos Sommarkväll och han var med oss och firade in det nya året under BingoLottos Nyårskväll 2022.

Hösten 2023 tar Daniel över som programledare för BingoLotto, och utgör tillsammans med Lotta Engberg BingoLottos programledarduo.

Läs mer om Daniels tankar inför det nya uppdraget här.

Tillbaka till BingoLottos programledare