Höstens hetaste filmer och serier

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2022-10-03

Det är en regnig söndag i mitten av oktober och du har inga planer. Vad passar då bättre än att gosa ner sig i soffan med en varm kopp te, dra filten över sig upp till öronen och slå på en riktigt bra serie? Inte mycket, vill jag påstå. Hösten 2022 släpps en massa nya serier och filmer, och här tipsar jag om ett par av dem som du inte får missa!

Serier du inte får missa i höst 

House of the Dragon

Goda nyheter för alla Game of Thrones-fans! Äntligen kommer den efterlängtade fortsättningen på dundersuccén – som faktiskt utspelar sig 200 år före originalserien. Handlingen bygger på R.R. Martins bok "Eld & Blod" och i serien får vi följa huset Targaryen och händelserna före de som utspelar sig i Game of Thrones. Ett måste för dig som gillar fantasy och äventyr! House of the Dragon hade premiär i augusti och du ser den på HBO.
Extra roligt är dessutom att svenska Nanna Blondell har en roll i denna storserie!

Tunna blå linjen säsong 2

Äntligen kommer uppföljaren på SVT:s Kristallen-vinnande succéserie Tunna blå linjen. Denna dramaserie handlar om ett gäng poliser i Malmö, deras slitiga vardag och svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet. I den nya säsongen får vi tillskott av fyra nya poliser som gör entré i rutan. En perfekt serie att krypa upp i soffan till en mörk höstkväll! Den andra säsongen har premiär i mitten av september och du hittar den på SVT.

The Crown säsong 5

Äntligen kommer Netflix storslagna kostymdrama tillbaka med en ny säsong! I The Crown får vi följa drottning Elizabeth II under hennes tid som regent, ända från 1950-talet, då hon endast 26 år gammal blev drottning efter sin fars död, och fram till 2000-talet. I den nya säsongen, som släpps i november, får vi följa drottningen och det brittiska kungahuset under 1990-talet och den turbulenta tid som huset Windsor upplevde denna period. Imelda Staunton tar över rollen som drottning Elizabeth och vi kan förvänta oss en minst lika dramatisk och välgjord säsong som de tidigare.

Snabba Cash säsong 2

Netflix fortsättning på filmen med samma namn från 2010 gjorde succé när den släpptes förra våren. Nu kommer äntligen en andra säsong där vi får följa Leya från den första säsongen som nu är en av Sveriges främsta tech-entreprenörer. Trots att hon verkar framgångsrik och lycklig på utsidan plågas hon fortfarande av minnena av Salim. Snabba Cash säsong 2 har premiär den 22 september och du hittar den på Netflix.

Heder säsong 3

I höst kommer den tredje delen av serien Heder som följer de fyra kvinnorna på advokatbyrån med samma namn. Serien handlar om hur advokaterna på byrån kämpar för kvinnors rättvisa, och i den tredje säsongen ställs de inför sitt svåraste fall hittills. En populär löpartävling för kvinnor blir måltavla för en terroristattack utförd av medlemmar ur incel-rörelsen. Den nya säsongen beskrivs som den mest dramatiska hittills och har premiär på Viaplay i september.

Gåsmamman säsong 6

I fem säsonger har dramathrillerserien Gåsmamman hållit oss på helspänn, och det finns ingen anledning att tro att den sjätte och sista säsongen kommer vara annorlunda. Här får vi följa Sonja som tvingas passera gränsen till den undre världen för att skydda sina barn. Gåsmamman säsong 6 kommer garanterat leverera nervkittlande spänning, och vill du se den finner du den på C more.

En kvinna sitter i en soffa och tittar på TV

Filmer att se i höst

Där kräftorna sjunger

Den bästsäljande boken med samma namn från 2018 har äntligen blivit film! Historien handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrar sig själv ute i träskmarkerna i North Carolina. ”Träskflickan”, som hon kallas, isoleras från det lilla samhället i närheten av skjulet hon växt upp i, men när en ung man från trakten hittas död i träskmarken riktas misstankarna genast mot Kya. Ju mer man gräver i fallet, desto fler hemligheter och oklarheter kommer upp till ytan. Där kräftorna sjunger är en gripande och fascinerande berättelse, väl värd ett biobesök.

Avatar: The Way of Water

Tretton år efter kioskvältaren Avatar kommer äntligen uppföljaren. I den nya filmen får vi åter följa Jake och Neytiri från den första filmen som nu har bildat familj. De blir tvungna att lämna sitt hem och utforska nya regioner på planeten Pandora och gör allt för att hålla ihop. När ett gammalt hot återuppstår blir Jake återigen tvungen att utkämpa ett svårt krig mot människorna. Avatar: The way of Water har premiär på biografer i mitten av december och du kan förvänta dig ett storslaget äventyr i fantastiska miljöer.

Ticket to Paradise

Är romantiska komedier mer din melodi? Då är Ticket to Paradise filmen du ska spana in i höst. Med Hollywoodstjärnorna Julia Roberts och George Clooney i huvudrollerna får vi följa två frånskilda föräldrar som reser till Bali tillsammans för att stoppa det förhastade bröllopet mellan deras dotter och en man hon nyss har träffat. Föräldrarna bestämmer sig för att samarbeta för att sabotera dotterns bröllop och hindra henne från att göra samma misstag som de själva gjorde 25 år tidigare. Du kan förvänta dig många skratt och tokigheter i den här filmen som har svensk biopremiär i slutet av september.

Triangle of Sadness

Ruben Östlunds senaste film belönades med en Guldpalm under filmfestivalen i Cannes 2022 och har svensk biopremiär i början av oktober. Filmen gör satir av dagens modevärld och de som rör sig i den. I filmen får vi följa det unga modellparet Carl och Yaya från modevärldens finrum till en lyxyacht och det hela avslutas på en öde ö där hierarkierna vänds upp och ned i kampen för överlevnad. Ytterligare en film väl värd ett biobesök!

En tjej sitter ensam i en tom biosalong och lägger upp fötterna på sätet framför sig

Det var höstens film- och serietips från mig! Jag hoppas att du hittar en ny favorit som kan hjälpa dig igenom alla mörka höstkvällar vi har framför oss.

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen


Arkiv