Föreningar som säljer lotter till Uppesittarkvällen

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-10-09

Julen börjar som bekant med BingoLottos Uppesittarkväll som är en kär tradition i många svenska hem. Vad man kanske inte tänker på är att säljandet av lotter till Uppesittarkvällen ofta är en utav de största försäljningshändelserna och inkomstkällorna för svenska föreningar och klubbar under hela året.

Att sälja Bingolotter till Uppesittarkvällen är något som kan ha en betydande påverkan på föreningens ekonomi och många är de föreningar som tack vare sitt engagemang i försäljning av Folkspels produkter – såsom bingolotter, har råd att förvalta och vidareutveckla sin förenings verksamhet.

Är du också aktiv i en förening, eller ett lag för den delen, och vill komma igång att tjäna pengar med lottförsäljning? Läs mer om hur du går tillväga för att starta er lottförsäljning här!

Vi tog pulsen på tre föreningar som årligen engagerat sig i försäljning av uppesittarlotter för att kunna dra in viktiga pengar till sin förenings verksamhet. Här får vi bland annat deras bästa tips för att skapa en god förtjänst inför uppesittarförsäljningen, så häng med!

Högsäters GF har sålt uppesittarlotter så länge man kan minnas

Högsäters GF är en fotbollsklubb som bildades redan 1933 och som hunnit bli veteraner på mer än bara föreningsliv, de har också sålt bingolotter till Uppesittarkvällen så lång tid man kan minnas och sedan dess dragit in välbehövliga pengar till klubben. Vi passade på att ta ett kort snack med Jonny Malm om hur de ställer sig till försäljning av uppesittarlotter.

Hej Jonny! Hur länge har ni på Högsäters GF sålt uppesittarlotter?
Vi har faktiskt sålt bingolotter till uppesittaren så länge jag kan minnas, det skulle kunna vara så att vi började redan på 90-talet!

Hur viktig är försäljningen av uppsittarlotter för er ekonomi?
I dessa tider är det väldigt, väldigt viktigt. I dagsläget kämpar vi med att hålla näsan över vattenytan men från början kunde vi avsätta våra intäkter från BingoLotto och byggde då en ny träningsplan för de pengar vi tjänade. Men idag handlar det om att hålla sig flytande.

Vilket är ert bästa försäljningstips?
Att använda sig av alla föreningens medlemmar!

Varför ska man köpa sina uppesittarlotter av just er?
Jo, för att gynnar man föreningslivet på små orter så gynnar man hela bygden!

En fotboll i solnedgång

Julle United fick nya tävlingsdräkter tack vare försäljningen av Bingolotter

Julle United Dansförening i Hudiksvall är Sveriges största Performance Cheer förening och de erbjuder även en hel del olika dansklasser, där alla är välkomna från fem år och uppåt. Något annat Julle United är vassa på är just försäljning av Uppesittarlotter. Vi pratade kort om ämnet med Emelie Holmberg som är träningsledare på Julle United.

Hej Emelie! Hur länge har er förening sålt uppesittarlotter?
Vi har sålt uppesittarlotten i 3 år.

Hur påverkar förtjänsten från försäljningen föreningens ekonomi?
Försäljningen är mycket viktig för vår ekonomi. Vår förening har satsat rejält på utveckling de senaste åren och i samband med det också fått förhöjda utgifter. Bland annat så har föreningen en ny lokal som kostar mer än den gamla klubblokalen. Bingolotterna blir på så vis väldigt viktig för att täcka upp alla utgifter. 

Finns det något särskilt mål ni uppnått tack vare förtjänsten från försäljningen av uppesittarlotter?
Eftersom det är dansarna som säljer lotterna i vår förening är det viktigt för oss att pengarna går tillbaka till just dem. Därför brukar vi varje år sätta upp ett mål med försäljningen. Ett mål har då varit att köpa in nya tävlingsdräkter till lagen. Det är en stor investering som inte hade varit möjlig utan försäljningen av Bingolotter!

Om du fick dela med dig av ert bästa försäljningstips, vad skulle det då vara?
Vi tror att det bästa sättet att motivera någon att sälja är att känna att man direkt får något tillbaka. Vi har därför inför denna års försäljning skapat en Bingolottofond dit stora delar av försäljningen går. I denna fond kan varje lag söka pengar till myskvällar, inköp av lagkläder och mycket annat!

Sist men inte minst - varför ska man köpa sin uppesittarlott av just er?
Genom att köpa en lott av oss så vet man att pengarna direkt går tillbaka till dansarna själva! 

Julle United köpte nya dansdräkter för pengarna de tjänade på Bingolotter
På bilden ser vi tävlingsdräkter som Julle United köpt in efter att ha tjänat pengar på bingolotter

Hur en Uppesittarlott kan främja forskning kring hjärt- och lungsjukdomar

Föreningen HjärtLung Ljungby har sålt Uppesittarlotter så länge möjligheten har funnits och de finns till för att främja livsviktig forskning. Jag ställde ett par korta frågor till Ulla-Britt Koch.

Hej Ulla-Britt! Hur länge har ni sålt Uppesittarlotter?
Så länge det har funnits.

Varför ska man köpa sina Uppesittarlotter av just er?
Därför att behållningen bland annat går till forskning kring hjärt- och lungsjukdomar. Dessutom går en del av pengarna till Hjärtebarnen samt friskvårdsaktiviteter för våra medlemmar.

Två händer som håller i ett hjärta

Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att starta lottförsäljning för ditt lag eller förening!

 

Bild och namnteckning på Malin

Tillbaka till bloggen

 


Arkiv