BingoMärta – vår nya BingoBloggare

BingoLottos BingoBloggare Märta BingoMärta 2021-05-26

En torr kladdkaka är lika deppigt som en omelett utan ägg. Ja, det tycker i alla fall BingoMärta som är det senaste tillskottet i BingoBloggar-familjen. Det och mycket mer fick vi reda på när vi tog pulsen på henne inför bloggdebuten.

Lär känna Märta

Favoritfika
Som den chokladälskare jag är, måste jag säga kladdkaka. Med betoning på kladd. För en torr kladdkaka är lika deppigt som en omelett utan ägg. Det är ju smeten som är godast, jag hade kunnat äta den som den är, direkt ur bunken.

Favoritmat
Får jag säga chark? Jag har ju jobbat i charkdisk i 7 år, och är en gedigen charkälskare. Tre saker som alltid finns på min charkbricka är favoritosten Kaltbach Creamy, den lufttorkade skinkan Parma Slega och tryffelsalami. Annars är pasta alltid ett vinnande koncept!

På tv
Jag ser på allt från slötittarprogram som ”Husdrömmar” och ”Vem bor här?” till mer rafflande serier som ”Snabba Cash”. En blandad kompott helt enkelt.

Har du något motto? 
Jag snappade upp ett motto för ett tag sedan som jag tycker är ganska klockrent: ”Det blir fult, men det blir”. Även om allt man gör inte blir perfekt så är det okej ändå. Då har man ju åtminstone försökt, vilket är det viktigaste.

Största intresse
Jag har ett stort inredningsintresse, därav tv-programmen jag nämnde tidigare. Jag drömmer om att bygga och inreda ett hus, gärna på landet. Förutom det är resor ett stort intresse, jag älskar att upptäcka nya platser och se mig omkring. Allt från skid- och solresor till storstadsweekends. Nästa resa jag drömmer om är en road trip till Italien!

Tre dolda talanger
Jag är ganska öppen i min natur, så jag vet inte om jag har några dolda talanger. Men magdans är en, eller kanske snarare magrullning. Sen är jag en fena på att rimma, och kan ettans gångertabell flytande!

Om du fick beskriva dig själv med en emoji, vilken skulle det vara? 
Clown-emoji
Jag pratade faktiskt om det med en kompis häromdagen och kom fram till att det är clownen som jonglerar. Det bottnar nog i att jag tycker om fart och fläkt och att planera in mycket aktiviteter. Det är inte så att jag alltid har ett fullspäckat schema – jag älskar att bara slötitta på Husdrömmar och äta Kaltbacht Creamy emellanåt också, så även ost-emojin är en stark kandidat.

Vilken är den mest spelade låten i din spellista?
Oj vad svårt att välja en. Jag är ett stort fan av Markus Krunegård, så över tid blir det nog ”Hell Yeah Norrtälje”, den brukar jag och sambon skråla till i bilen. En annan all time favorit är ”Hjärter Dams sista sång” med Lars Winnerbäck.

Vilken låt skäms du mest över i din spellista?
Jag har en hel lista med skämmiga låtar. Allt från gamla dängor från 00-talet, till dansvänlig house som jag ofta lyssnar på när jag städar. En av de skämmigaste låtarna får nog bli ”Stjärna på himlen” med Drömhus.

Schlager, dansband eller hårdrock?
Schlager! Mest för att det är så glatt! För mig är det sammankopplat med bubblande dansgolv och karaoke. Även om det är avlägset just nu. Men det går ju bra att dansa och sjunga i vardagsrummet med!

Podd eller bok?
Podd! Även mitt poddlyssnande är väldigt blandat. Allt ifrån receptpoddar som ”Recept tack!?” till vanliga pladderpoddar som ”Ursäkta” och ”Det skaver”.

Om du fick välja en maträtt att äta resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Lasagne! Det är den ultimata lunchlådematen! Det är allt som är gott: pasta och mycket mozzarella! Dessutom är den alltid godare dagen efter när den gottat till sig. Och sen är det är inte så märkvärdigt, men det blir alltid en härlig gemenskap när man samlas kring lasagneformen.

Har du någon koppling till föreningslivet?
Jag är inte aktiv inom föreningslivet just nu, men höll bland annat på med ridning, innebandy och dans när jag var liten. Men jag älskar att det finns. Det är något av det finaste Sverige har. Som en grundpelare i samhället.

Vad är det bästa med att jobba på Folkspel?
Det bästa med att jobba på Folkspel är att få vara en bidragande faktor till Sveriges fantastiska föreningsliv. Att få vara med och bidra till den glädje, gemenskap och trygghet som våra föreningar och klubbar skapar. Det känns underbart att få vara en del av det.

Vad kommer du bjuda på för läsning i BingoBloggen?
Jag kommer bjuda på allt möjligt! Allt från pyssel, mat och restaurangtips till förslag på vad man kan hitta på i pandemitider. Men så klart även lite om resor, inredning och mode. Livsstilstips helt enkelt!  

Märta - Bloggare på BingoLotto

Tillbaka till bloggen 


Arkiv