Möt Bingodamerna – Världens första bingoinfluencers

BingoLottos BingoBloggare Fredrik BingoFredrik 2020-03-12

Vad som började som ett sätt för kompisgänget att ses på regelbunden basis, har på bara ett år växt till mycket mer än så. Bingobloggen har varit och träffat Bingodamerna – våra egna influencers!

Borås ligger 6,5 mil utanför Göteborg. Det är hit undertecknad har begett sig för att möta fem unga kvinnor som tagit sitt BingoLottospelande till en ny nivå.  Karin, Carolina, Fanny Sophia och Linnéa är de som går under namnet Bingodamerna. Det är dessa tjejer som på bara ett år har fått hundratals följare på sitt Instagramkonto. De som fått varit med på länk i programmet och visa upp sitt spelande på söndagskvällar, och det är de som fått sitta med i soffan, i studion och dutta med mäster Olsson själv. Men hur startade detta, varför har BingoLotto blivit en sådan viktig del i deras liv, och vad vill man att det ska bli av detta? Allt detta fick jag svar på efter jag spenderat en kväll hemma hos damerna. Allt detta och mycket mer.

Bingodamerna sitter i soffan

Bingodamerna från v. Linnéa, Sophia, Fanny, Carolina och Karin

Bingodamernas födelse

Kvällens värdinna var Linnéa vars lägenhet ligger i centrala Borås. Jag tyckte att jag var på plats i god tid inför programstart när jag anlände vid 17-tiden, men när jag kom in genom ytterdörren var alla andra redan där. Och det stod snabbt klart att det inte bara handlade om att sitta ner tillsammans och spela bingo. Och så har det varit redan från allra första början.

- Jag hade flera gånger kommit med förslaget att vi skulle spela BingoLotto tillsammans, som ett bra sätt att umgås på, men jag fick avslag på den idén kan man säga, berättar Fanny och fortsätter:

- Men sedan var vi på kalas tillsammans en söndagkväll och kände det att gud vad trevligt det är att avsluta veckan tillsammans på det här sättet. Det här måste vi göra oftare, och det var då vi började spela BingoLotto tilsammans.

Det var Fanny själv som var värd för den första träffen med Bingodamerna, och det var också genom denna träff som namnet på gruppen cementerades.

- Vi startade en messengergrupp inför den första gången och då döpte jag den gruppen helt random till Bingodamer. Och sedan fick det bli så. Då var vi Bingodamer, berättar Fanny.

Så efter en mycket lyckad premiärkväll så beslöt sig gruppen för att detta ska bli ett stående söndagsinslag. Och veckan efter var det dags igen. Men denna gång beslöt man sig också för att starta ett gemensamt Instagramkonto för gruppen. Sophia berättar:

- Då var det bara en rolig grej för oss själva och våra närmaste. Vi trodde inte att det skulle bli något speciellt av det. Men efter att vi startat kontot hörde BingoLotto av sig till oss ganska snabbt. Eller väldigt snabbt, tre dagar tror jag det tog, haha. Och nu har vi gjort detta under ett års tid.

Många följare på Instagram

Så under ett års tid har Bingodamerna förgyllt våra söndagar genom att dokumentera sina träffar med härliga och glada inlägg på Instagram, och Instagram Stories. Man har fått många följare och för bara några veckor sedan hade man ett Q&A tillsammans med sina följare. Ofta har man också gästdamer med (Det kan vara både killar och tjejer) som får vara med och spela och umgås.

Bingodamerna fikar under BingoLotto

Och denna kväll hade just jag fått den stora äran att vara kvällens Bingodam, tillsammans med övriga fem bingodamer på plats. Vardagsrumsbordet är fyllt av fika av alla dess slag, och prat och skratt blandas i en härlig symbios. Man känner att detta är en stund på veckan som damerna verkligen ser fram emot. Men ibland kommer livet emellan och möjligheten att få spela varje vecka har ingen dessvärre lyckats med.

- Vi har aldrig skippat en söndag sedan vi började. Det är alltid några som har spelet. Men det är ingen som kan säga att de varit med alla veckor. Men har man inte varit med beror det på att man varit bortrest eller något i den stilen. Vissa av oss sjunger i kör och då krockar det ibland, berättar Sophia, och Karin fyller i:

- Man hoppar inte över för att man kanske är trött efter en sen lördagskväll, utan då kommer man ändå.

- Ja, man kan få stå över om man har läkarintyg, skämtar Carolina och pekar mot Sophia.

- Ja, jag var inte med en gång för att jag hade en sådan nackspärr så att jag inte kunde röra på mig. Men då fick jag ligga hemma och spela istället.

Spelade bingoLotto i kyrkan

Överlag känns det som att det ska väldigt mycket till för att Bingodamerna inte ska sitta med lotten i högsta hugg mellan kl. 18-20 en söndagskväll. För BingoLotto kan man ju spela oavsett på vilken plats, eller till och med vilket land man är i?!

-Jag har spelat när jag var i Chicago till och med, säger Carolina och fortsätter:

- Jag har även spelat när jag varit på fotbollsmatcher. Jag har ju barn som jag måste umgås med också, haha. Så ibland har jag varit på Borås Arena med dem och sett på Elfsborg, men då har jag kunnat spela i Bingoappen. Sen har jag skickat bilder till gruppen med "Här spelar Elfsborg, och här duttar jag samtidigt." Man måste ju hålla koll på föreningslivet också, skämtar Carolina. Karin fyller i:

- Vi fick ju spela i kyrkan en gång också, när Fanny, Linnéa och Carro hade Gospelkonsert. Ja, jag vet. Det var i kyrkan, men man kan ju inte missa ett bingo.

Ettans bingo har avslutats och trots ett femtontal lotter i spel är det ingen som lyckats prickat in fem i rad.  Men stämningen är likväl god i gänget, och när man sitter där inser man att vikten av gemenskap bland dessa vänner är viktigare än spelet i sig. Men programmet i sig finns hela tiden i blickfånget hos damerna, och underhållningsvärdet av BingoLotto är en viktig faktor till att de faktiskt spelar.

- Vi gillar ju alla musik väldigt mycket här, så därför är det väldigt roligt att programmet är fyllt med massa musik.  Det är roligt att se vilka artister som sjunger i programmet och vi sjunger allt som oftast med till låtarna, så det är en av sakerna som lockar mycket, säger Fanny, varpå Carolina fyller i:

- Det är ju väldigt roligt med alla olika karaktärer som ringer in till programmet också. Samtalen mellan Rickard och telefonörerna brukar bli väldigt roliga. Vi gillar Rikard väldigt mycket! Han har väldigt många roliga uttryck. Sedan får man ta allt han säger med en nypa salt också, menar Carolina.

Ja för vad man kan se så har Rickard och Bingodamerna en speciell relation. Rickard följer Bingodamerna såväl på Facebook som på Instagram, och han uppmuntrar även Bingodamerna att fortsätta med det man påbörjat.

- Rickard är duktig på att kommentera de inlägg som vi lägger upp på söndagar. Han brukar gå in och kommentera våra inlägg i programpauserna, vilket givetvis uppskattas, säger Karin.

För framtidsdrömmarna för dessa damer är glasklart. Att en gång få leda programmet själva. Rikard stöttar dem i denna vision, och hittills har de ju klarat av att nå upp till alla de delmål som de satt upp. Fanny utvecklar:

- Rickard har ju själv sagt att vi ska ta över efter honom, haha. Så jag antar att det är det vi jobbar för nu. När vi startade vårt instagramkonto så sa vi det att ”Gud vad roligt det hade varit om vi kunde åka till studion någon gång och spela” och sen hände det. Sedan tänkte vi att vad kul det hade varit att vara med på en Uppesittarkväll. Och så hände det också! Så vårt nästa mål måste ju vara att ta över BingoLotto nu?

Fick dutta med Rickard i studion

Bingodamerna spelar BingoLotto

Tvåans Bingo är färdigspelad och denna gång är det jubel i soffan då Sophia lyckats få fem i rad! Detta ska givetvis förevigas och ett inlägg publiceras på Bingodamernas instagram. Och det tar inte lång tid innan den första grattiskommentaren rasslar in. Följarantalet har stigit konstant sedan kontot skapades, och fick givetvis en rejäl skjuss efter den 29 april 2019 då Bingodamerna gästade programmet och fick sitta med i soffan och spela Bingo tillsammans med Rickard Olsson.

- Det var jättehäftigt och coolt att få vara på plats på en riktig inspelning och se studion. Hela kvällen var det en väldigt skön och avslappnad stämning. Förmodligen mycket tack vare Apllådören André, som vi gillade väldigt mycket, berättar Fanny. Sophia fortsätter.

- Vi fick ju inte veta så mycket innan heller. Vi visste inte om vi skulle sitta i soffan i fem minuter eller under hela programmet. Och det var ganska skönt för då kändes allt avslappnat. Men det är klart man var nervös när man klev in i studion och tänkte ”Shit, vad gör vi här egentligen?”. Man kände sig lite speciell.

Jämfört med den gången, får ju denna söndag betecknas som en helt vanlig söndag för Bingodamerna. En mörk höstkväll, med duggregn som slår lätt mot fönsterrutorna. Men värme skratt och glädje som fyller lägenheten. Och trevligt umgänge i all ära för dessa damer, men visst är det ändå så att de likt alla andra även drömmer om att en kväll vinna stort. Fanny utvecklar:

- ”Carro” brukar alltid skriva till oss på söndagsmorgnarna att ”Ikväll kör vi, jag har storvinstkänning”. Men det har aldrig hänt, haha. Än!

- Vi brukar säga att vi vill vinna cash! Det vill man helst vinna. Lite så som hon Valentina gjorde när hon vann fyra miljoner på finalspelet. Det var ett fint ögonblick, då blev man lite tårögd. Sen hade inte resor eller en bil varit fel heller.

Men vad skulle det innebära för detta kompisgäng om någon då gick och vann en storvinst. Resonerar man likt de tre musketörerna, en för alla, alla för en och delar lika på en summa, eller hur löser man ett sådant angenämnt problem?

- Vi har faktiskt pratat om detta, säger Sophia,

- Vi har kommit fram till att vi inte skulle dela lika på en vinst, men däremot så ska vi göra något tillsammans. Så om en av oss skulle vinna låt säga en miljon kronor, då måste den personen bjuda de andra på något.

Föreningslivet betyder mycket

Treans Bingo är avslutats och döm av min förvåning, då jag själv faktiskt lyckades få Bingo och vann därigenom två Sverigelotter. Givetvis skulle även detta förevigas av damerna, som gladde sig lika mycket över min vinst som om de själva hade vunnit. För om det är något de förstått så är det de faktum att alla faktiskt vinner på BingoLotto! Du kan vinna miljoner med din favoritförening vinner varje gång!

-Vi är själva några stycken av oss involverade i föreningslivet, och många av oss sålde BingoLotter som yngre, så man vet hur viktiga de pengarna föreningarna får in av lottförsäljningen faktiskt är, säger Karin Och Carolina tar vid.

- Jag som har barn själv, är glad över att BingoLotto, och det överskottet som kommer därifrån bidrar till att mina barn kan idrotta. Så det betyder väldigt mycket.

Programmet är över och det är dags för mig att lämna damerna. Jag gör det med en varm känsla i kroppen och med en viss tankeställare. Vi pratar ofta om hur viktigt det är med överskottet till föreningslivet. Vi pratar om alla de tusentals lyckliga vinnarna i programmet varje vecka. Men vad man kanske inte tänker på är hur BingoLotto faktiskt kan bidra till gemenskap. Att det kan fungera som ett verktyg eller en anledning för ett kompisgäng, att faktiskt se till att ses varje vecka, att umgås, skratta och fortsätta låta sin vänskap växa. Och det är förbannat fint det också!

När jag är på väg ut genom ytterdörren dyker plötsligt en sista fråga upp som jag bara måste ställa?

Vad gör ni under sommaren, då BingoLotto har uppehåll?

- Det har vi löst, då åker vi till Töllsjö och spelar bilbingo istället! Svarar de fantastiska Bingodamerna.

Är du sugen på att själv bli en influencer - läs detta inlägget!

Instagrams logotyp - Du vet väl om att du får massa rolig information om BingoLotto på Instagram

Instagrams logotyp - Vill du också följa Bingodamernas resa hittar du dem här på Instagram


Arkiv