Så gör du ditt hem riktigt smart!

BingoLottos BingoBloggare Joel BingoJoel 2021-11-15

Marknaden av smarta hem-prylar växer så det knakar och dagens lösningar möjliggör praktiska bekvämligheter du aldrig tidigare hade vågat drömma om. Visst har vi alla, om än lite i smyg, gått och hoppats på att visionerna från 70-talets sci-fi-filmer ska besannas? Den tiden är nu, och vi hjälper dig komma i gång!

Ett digitalt liv, i en digital tid!

För vissa känns det onaturligt och obekvämt. För att andra helt tvärtom. Oavsett vad kan vi inte annat än att konstatera hur vi, på bara lite drygt ett år, upplevt ett digitalt paradigmskifte. För många är det digitala livet idag lika vardagligt som det verkliga livet. Vi arbetar, utbildas och informeras på nätet. Ja, vi till och med umgås övervägande digitalt.

Visste du att hälften av Sveriges yrkesverksamma har arbetat hemifrån det senaste året? Tydligt blir då att samhället, alltså du och jag, aldrig varit i lika brinnande behov av det uppkopplade livet. Lika tydligt är att det digitala har blivit det nya normala.

Välkommen hem – till framtiden!

Med utvecklingen följer också en massa barnsligt fräcka uppfinningar, som många har riktigt bra saker att erbjuda oss i våra alltmer uppkopplade liv. För visst kan vi vara överens om att smarta teknikprylar länge lovat att revolutionera våra hem? Visst har vi alla, om än lite i smyg, gått och hoppats på att visionerna från 70-talets sci-fi-filmer ska besannas? Den tiden är nu. Välkommen hem till framtiden!

De senaste åren har intresset för smarta prylar i hemmet verkligen tagit fart. Nu är det inte längre bara de mest teknikintresserade som satsar på smarta och uppkopplade vardagsföremål – bredare utbud, enkelhet och prispress har gjort kategorin tillgänglig för alla.

Ännu inte såld på fenomenet? Ta mig i handen och låt mig berätta om ett par av alla tjusningar.

Smarta hem

Marknaden av smarta hem-prylar växer i ilande fart och dagens lösningar möjliggör saker du aldrig tidigare hade vågat drömma om. Detta innebär att det är enklare och roligare än någonsin att ta steget in i ett uppkopplat hem. Samtidigt upplever många att den gruvsamma känslan av att inte veta hur eller var man ska börja fortfarande trumfar charmen och funktionen av ett smart hem. Fullt förståeligt, såklart, men faktum är att du inte längre behöver vara civilingenjör för att lyckas med integreringen av smarta hem-produkter i bostaden. Långt ifrån, faktiskt.

Därför har vi satt ihop den här guiden, där vi redogör för de mest populära kategorierna, så att du snabbt och enkelt kan få en översikt. Bra, va?

Smart belysning

Många börjar sin smarta hem-resa med att installera smarta glödlampor. Ingen dum idé, om du frågar mig. Funktioner som jag uppskattar särskilt är att du kan tidsstyra när lamporna ska tändas och släckas, att de är lätta att synka med ditt smarta ekosystem och att du kan välja färg och ljusstyrka. Med smart belysning är det enklare än någonsin att få till precis rätt känsla för filmkvällen, middagsdejten eller kvällsläsningen. Det bästa av allt? Du behöver inte ens kliva upp ur sängen eller soffan! Om så önskas kan du kan nämligen styra från mobilen.

Populärast inom denna kategori är Philips Hue.

bingolotto-bingobloggen-smarta-belysning-content-450x300.jpg

Smarta högtalare

Med hjälp av de smarta högtalarna kan vi nu prata rätt ut i luften och få svar av en lyhörd assistent. En dröm sen barnsben, i min värld. Utöver att spela musik kan en smart högtalare tillika din virtuella assistent, i egenskap av Google Assistent, Siri eller Alexa som de heter, bistå med information om väder, möten, påminnelser och nyheter. Inte sällan axlar den smarta högtalaren kärnrollen i ditt smarta hem. Genom denna kommandocentral kan du nämligen allt som oftast styra alla dina smarta enheter. Du kan enkelt lägga till saker i din inköpslista eller ställa in en timer som väckarklocka. Be om påminnelse när middagen är redo i ugnen eller starta kaffebryggaren när du går upp ur sängen. Justera termostaten, ljusintensiteten eller TV-volymen.

Populärast inom denna kategori är Amazon Echo, Google Home och Apple HomePod.

bingolotto-bingobloggen-smarta-hogtalare-content-450x300.jpg

Smarta lås och ringklockor

Ett annat område som blir mer och mer populärt är smart säkerhet, och det inkluderar smarta dörrklockor med videor, smarta övervakningskameror och smarta lås. Bara på ett par år har smarta låslösningar brutit ny mark både vad gäller teknik och design. Marknadens bästa smarta lås är inte bara supereffektiva, utan ser dessutom riktigt bra ut på din ytterdörr. Visst vore det coolt att kunna se och kommunicera med personen som ringer på dörren, utan att behöva kliva upp ur soffan? Eller vad sägs om möjligheten till automatisk upplåsning genom ansiktsigenkänning? Säkert, snyggt och praktiskt!

Populärast inom kategorin är August, Kwikset och Yale.

bingolotto-bingobloggen-smarta-dorrlas-content-450x300.jpg

Förhoppningsvis har du nu skapat dig en tydligare bild av vad som passar just dig och dina behov bäst!

BingoJoels signatur för BingoBloggen!

Tillbaka till bloggen


Arkiv