BingoJoel – vår nya BingoBloggare

BingoLottos BingoLotta BingoLotta 2019-10-08

Ingen har väl någonsin ångrat en bugg? Det har i alla fall vår BingoBloggare Joel aldrig gjort. Det och mycket mer fick vi reda på när vi tog pulsen på vårt senaste tillskott i BingoBloggar-familjen!

 

Lär känna Joel

Namn: Joel Bäck Eneroth
Ålder: 26 

Favoritfika 
Fika som fenomen står generellt ganska lågt i rang hos mig, tyvärr. Jag önskar att det vore annorlunda. Dukas det däremot fram citronte, ett gäng suketter och en plåt med kärleksmums, så tackar jag artigt ja.

Favoritmat 
Jag har länge hållt hårt i vad jag har trott är ett italienskt påbrå. En behårad bringa och villkorslös kärlek till pasta, oliver, vitlök och ost av alla dess slag borde väl ändå intyga om detta, eller? Säkra källor (mor- och farföräldrar) har dessvärre dementerat idén på senare år, men kärleken till det italienska köket består! 

På tv 
Jag tycker verkligen om SVT-produktionen ”Bäst i test”. Genialt format. Trevligt trams och underliga uppdrag tas på STORT allvar. Älskar!

Största intresse 
Jag har spelat innebandy i drygt 17 år. Nu tänker ni alldeles säkert; hur häftigt är det egentligen att ha ägnat mer än halva sitt liv åt att, helt besinningslöst, springa runt och jaga efter en plastboll, flera timmar i veckan? Inte särskilt, kan jag tala om, men jag älskar verkligen sporten och allt den har gett mig.

I övrigt älskar jag att vara i naturen och att laga mat. Tycker också väldigt mycket om min gitarr.   

Tre dolda talanger: 
1. Backa med släp. 
2. Deklarera.
3. Montera Ikea-möbler enligt anvisning. 

Om du fick beskriva dig själv med en emoji, vilken skulle det vara?
Helt klart, ”🙋🏻‍♂️”. Han framstår som oblyg och överlag ganska härlig. Och vinkningen tyder väl ändå på någon slags social kompetens, eller? En sämre dag kanske jag hade valt ”👴🏻”, som en symbol för mitt krypande hårfäste.  

Vilken är den mest spelade låten i din playlist?
”Place to be” av Nick Drake eller ”Berlin” av Klabbes Bank. Kanske att den sistnämnda spelas lite mer frekvent i lurarna, men det är på det berömda näshåret, skulle jag tro. 

Vilken låt skäms du mest över i din playlist?
”Fjärilslarvens sång” av James och Karin.

"Ingen har väl någonsin ångrat en bugg?"

BingoJohanna och BingoJoel på BingoKryssning med Viking Line
BingoJohanna och BingjoJoel på BingoKryssning

Schlager, dansband eller hårdrock?
Dansband! Just på grund av danskompatibiliteten, framförallt! Ingen har väl någonsin ångrat en bugg? Fråga bara BingoJohanna

Till vilken låt dansar du helst?
Den som lever dagen då jag gifter mig får se och höra! Sanningen förblir nog höljd i dunkel tills dess. 

Hur spenderar du helst din semester?
Med min familj, mina vänner och min flickvän, som jag alla älskar. Nära till sjö eller hav, men på skäligt avstånd från mygg, knott och andra illvilliga kryp. 

Podd eller bok?
Podd, definitivt. Har nog varken tålamod eller ergonomisk kunskap nog för att kunna njuta till fullo av en bok, tyvärr. Tycker om idén, men uppskattar verkligen friheten som en podd medför!

Om du fick välja en maträtt att äta resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Vore det knäppt att kasta in en maträtt från det mexikanska köket, snarare än från det italienska nu? Kanske. Men så får det nog ändå bli. Under rådande premisser väljer jag det som bör ses som Sveriges nationalrätt sedan milleniumskiftet – ”tacos”! Framförallt då det är en rätt som kan varieras oändligt. Syltlök är till exempel en klart underskattad ingrediens. Galenskap tänker ni, men kom ihåg var ni läste det först! 

Vad är det bästa med att jobba på Folkspel? 
Det bästa är känslan av att kunna gå till jobbet och veta med sig att man gör skillnad. Jag tror verkligen på att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla. Jag har ju trots allt upplevt det själv, genom i princip hela livet. Folkspel ger växtkraft åt tusentals föreningar runt om i Sverige, och förser människor, i alla åldrar, med en meningsfull fritid. Det är sjukt fint att få vara en del i det.

Publicerad 2019-10-08

Tillbaka till bloggen


Arkiv