TÄNK PÅ DETTA NÄR DU KÖPER en DESIGNERväska

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2022-04-04

Att köpa en designerväska är en riktig lyx för många av oss, särskilt då många designerväskor har en ganska rejäl prislapp. Ofta kostar de från 10 000 kronor och uppåt, vilket är mycket en stor investering för de flesta av oss.

Därför vill jag att du ska ha full koll på ditt designer-inköp innan du ger dig ut i väskdjungeln. Läs igenom hela den här listan av mina allra bästa tips inför inköp av lyxväska så lovar jag att du kommer komma ut på andra sidan som ett fullblodat lyx-proffs. 

Tänk igenom ditt inköp av designerväska noga

Din nya designerväska har potential att vara en riktig investering som du till och med kan tjäna pengar på, om du tänker igenom ditt köp noga i förväg. Och är du oförsiktig kan det snarare kosta dig en hel del pengar.

Som sagt - det är mycket pengar på spel och tyvärr är det långt ifrån alla designerväskor som är goda investeringar. Ett exempel på vad som visat sig vara en dålig investering är Louis Vuittons Monogram Multicolor-väskorna. De var en riktigt succé när de kom ut, men idag håller de inte alls sitt värde då mönstret snarare för tankarna till piratkopior än lyxväskor.

En clutchväska från Louis Vuitton som hålls fram av kvinna med färglatt nagellack
Satsa på ett klassiskt mönster på din designerväska, som det på clutchen ovan

Det viktigaste du kan göra är alltså en hel del research och det lättaste sättet att göra det på är att svara på två frågor: ”Är väskan du är intresserad av lika modern om 20 år?” och ”Kommer den att kunna hålla ett bra skick så länge?” Om svaret är ja på de två frågorna, ja, då är det en väska du bör välja!

Välj rätt färg på din designerväska

Ja, visst kan det locka att välja en härligt pastellig vårfärg på din nya designerväska, men faktum är att jag skulle råda dig till att välja en färg som du vet delvis kommer passa till merparten av din garderob, men också en neutral färg som kommer hålla över många säsonger.

Som sagt – din nya lyxväska är en investering här och nu, men också för framtiden. Och då är oftast en mer neutral färg att föredra!

En beige designerväska från Louis Vuitton
En beige designerväska har en tendens att passa till det mesta

Välj rätt modell på din designerväska

Ja, du vill antagligen kunna tycka om och behålla din nya älskling så länge som möjligt och då är ju modellen kanske till och med viktigare än vilken färg handväskan har. Tänk därför igenom ditt behov noga. Behöver du ha med dig många saker till vardags kanske inte en clutch är den bästa väskmodellen för just dig.

Är du intresserad av att läsa mer om vilka olika handväskemodeller som finns? Läs hela min guide om olika typer av handväskor här och ta reda på vilken som passar dig bäst.

En svart ryggsäck från louis Vuitton
Kanske passar en ryggsäck dina behov bäst?

Handla din designerväska inom EU

Det här är för min del ett ganska givet tips faktiskt. Handlar du från en butik utanför EU kan det tillkomma tull och skatter som du inte alls varit beredd på. Men det är också en god idé då den som handlar från ett EU-land också har rätt till en del fina konsumentregler, vilket är en skön trygghet att känna när man gör en lite större affär.

En svart handväska från Chloe

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Tillbaka till bloggen

 


Arkiv