Åtta roliga aktiviteter till möhippan eller svensexan

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-01-16

Ska du ordna möhippa eller svensexa och behöver lite inspiration på aktiviteter att göra under dagen? Då har du kommit rätt! Här listar vi BingoBloggens åtta bästa tips på roliga saker att göra på möhippan och svensexan.

1. Ta fram din inre detektiv med escape room

Escape room är en festlig och kanske lite annorlunda aktivitet på möhippa eller svensexa, som passar bra lite tidigare på dagen om möhippan eller svensexan är en heldagsaktivitet. Här får gänget gnugga geniknölarna ordentligt och plocka fram alla sina detektivkunskaper. Det finns olika sorters escape rooms, både varianter där ni ska lista ut hur ni tar er ut och ”rymma” eller så ska man lösa ett mysterium och till exempel hitta ett gömt föremål i rummet. En perfekt aktivitet där deltagarna får öva på sin samarbetsförmåga och lära känna varandra bättre!

Fyra personer löser mysterium i ett escape room

2. Vinprovning, ölprovning, chokladprovning…

Ta reda på om det är något som bruden eller brudgummen är speciellt förtjust i och boka in gänget på en provning. Det finns massor av saker man kan boka in sig på provning av, så det är bara fantasin och kanske smaklökarna som sätter gränser! De mest klassiska som man kommer att tänka på först är kanske vinprovning eller champagneprovning, men det finns så mycket mer att prova på! Öl, kaffe eller kanske choklad?

3. Femkamp

Utmana varandra i en femkamp – ett fartfyllt och roligt inslag på vilken möhippa eller svensexa som helst! Antingen kan ni boka in er på något ställe som arrangerar det åt er, eller så kan ni knåpa ihop en egen femkamp.

Tips på lekar att göra på femkamp

Slå ned flaskor med en strumpbyxa: ställ upp tomma flaskor på rad. Lägg en tennisboll i foten på en strumpbyxa och sätt strumpbyxan på huvudet. Försök sedan slå ner flaskorna med tennisbollen utan att använda händerna.

Hoppa säck: dela upp er i två lag och sedan gäller det för alla i laget att runda en viss punkt och sedan ta sig tillbaka och byta av till nästa, hoppandes i en säck. Det lag där alla är klara först vinner!

Stampa ballong: alla deltagare knyter fast en ballong runt fotleden och sedan gäller det att trampa sönder de andras ballonger men hålla sin egen hel. Sist kvar med hel ballong vinner!

Pennan i flaskan: alla deltagare knyter en penna i ett snöre med spetsen neråt. Snöret knyts runt midjan så att pennan hänger en bit nedanför rumpan. Ställ sedan upp tomma flaskor på rad. Nu gäller det för deltagarna att doppa ner sin penna i flaskan. Funkar bra att göra i lag, ett lag vinner när alla medlemmarna har fått ner sin penna i flaskan.

Skottkärrerace: här behövs lite rekvisita i form av skottkärror, lika många som antalet lag i tävlingen. Sätt upp en enkel bana med en punkt lagen ska runda och sen gäller det helt enkelt att en deltagare skjutsar en annan runt banan och tillbaka. Vinner gör det laget där alla deltagarna först tar sig ett varv runt banan!

En man skjutsar en kvinna i en skottkärra

4. Spela bubbleball

För den som gillar sport och att vara aktiv är bubbleball en toppenaktivitet för möhippa eller svensexa. Bubbleball går ut på att man spelar fotboll, men på överkroppen har man en stor, uppblåsbar, bubbla som gör det hela mycket roligare. Spelarna kan springa in i och tackla varandra med bubblan och det blir garanterat många skratt och tokiga snubblingar under spelets gång.

Ett gäng springer och spelar fotboll med stora plastbubblor på överkroppen

5. Lev ut popstjärnedrömmarna med karaoke

Karaoke är den perfekta avrundningen på en heldag med aktiviteter. De senaste åren har det poppat upp många karaokebarer där du och ditt sällskap kan boka ett provat karaokerum bara för er. Då får ni välja låt varje gång, slipper vänta på er tur och för den med scenskräck blir det lättare att ta ton. Ni kan också beställa in snacks och dricka till ert eget rum och kan därmed lägga all tid och fokus på att leva ut popstjärnedrömmarna. Många ställen brukar också ha roliga hattar, peruker och andra kläder att klä ut sig med, vilket gör det hela ännu festligare!

Ett gäng glada tjejer sjunger karaoke

6. Koppla av på spa

Vill ni ta det lite lugnare på möhippan eller svensexan? Då är ett hett tips från mig att ta in på spa. Då får ni chansen att ta det lugnt, slappna av och umgås. Unna er eller bruden/brudgummen en härlig behandling för att göra det hela extra lyxigt. Boka in er på en härlig middag på kvällen, antingen på spaet om det finns eller någon annan trevlig restaurang, och ni har en fullfjädrad dag!

7. Hyr en bastuflotte

Apropå spa och bad kommer här ett till tips på tema vatten – hyr en bastuflotte! Då får ni under ett par timmar hänga ostört på er egen flotte och bada och basta så mycket ni vill. Ta med lite god dryck och tilltugg så har ni en perfekt aktivitet för möhippan eller svensexan.

En litenbastuflotte på en spegelblank sjö

8. Prova på att dreja

Om bruden eller brudgummen gillar att vara kreativ kan drejning vara en riktigt rolig aktivitet att prova på under dagen. Och lyckas ni dreja ihop något kan det bli ett fint minne att spara från möhippan eller svensexan!

En kvinna sitter och drejar en skål

Jag hoppas att de här små tipsen kan ge dig lite inspiration och hjälp i planeringen av din väns möhippa eller svensexa. Lycka till!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen


Arkiv