Sommarens bästa picknick-tips

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2023-07-24

Det är ju något alldeles, alldeles speciellt med att äta mat utomhus under bar himmel. Vem har inte avnjutit en grillad korv med bröd och genuint känt att det varit bland det godaste man ätit, den simpla karaktären till trots?

 På något sätt blir all mat godare utomhus! Just därför vill vi slå ett slag för picknicken och att äta i det fria. För vad är egentligen mysigare än picknick under sommarmånaderna? Nästan ingenting!

Våra bästa picknick-tips

För att bli sommarens största picknick-proffs och kunna briljera med picknick-korgen på stranden, på parkhänget eller vid utomhusknytisen tillsammans med vännerna har vi samlat våra bästa tips på hur du bäst hanterar sommarens kommande picknick-stunder.

Picknick i solen bland träden

Håll maten varm

Kanske är du inte kittad till tänderna när det kommer till picknickandet, men det behöver man inte heller vara! Har du inte en mattermos fungerar det nämligen alldeles ypperligt att hålla exempelvis korvar varma och goda i en vanlig termos.

Korv med bröd

Som sagt – ingenting slår en god korv med bröd under bar himmel, dessutom är det en favorit både hos stora och små. Däremot är det alltid ett gissel med tillbehören till korven, ska man orka släpa med sig en stor och tung ketchupflaska?

Det behöver du egentligen inte, utan här kommer ett mycket användbart picknick-hack! Använd små så kallade reseflaskor, avsedda till schampo och dylikt, fyllda med ketchup och senap så slipper du konka på full size-flaskor i ryggsäcken och fortfarande få avnjuta din korv med dina favorittillbehör!

En korv med bröd

Mat i pitabröd

Allt är gott i pitabröd. Och med hjälp av det mångsidiga pitabrödet kan du enkelt göra nya spännande och goda rätter på dina rester eller slänga ihop god fyllning av det du har hemma. Servera dina välfyllda pitabröd i ett kaffefilter och du har en perfekt, kladdfri picknick-lunch!

Skippa kylklamp!

Slå två flugor i en smäll genom att fylla PET-flaskor med vatten, saft eller den dryck du vill ta med dig och lägga in dem i frysen ett par timmar innan avfärd. Flaskan kan du sedan använda som kylklamp till picknick-maten och dessutom har du härligt iskall dryck med dig och kan släcka törsten i takt med att drycken tinar. Dessutom har du effektiviserat din packning ordentligt!

Nyttifiera utflyktsklassikern

Pannkakor är minst sagt en svensk klassiker och något vi ofta tar med oss på utflykter och picknick. Testa att riva ner lite morötter i pannkakssmeten för att göra pannkakorna något nyttigare och mer mättande!

Gör ett knytkalas

Om ni är ett gäng vänner som ska samlas för att avnjuta picknicken är det en god idé att köra knytkalaskoncept, det vill säga att alla tar med sig en sak var som sammantaget bildar en magisk picknick-buffé.

Sommarens bästa picknicktips - ha ett knytkalas

Bästa packlistan inför picknicken

Vi alla har väl minst gång suttit oss ned för att avnjuta en efterlängtad picknick och upptäckt att man glömt besticken. Slipp glömma de mest nödvändiga picknick-attiraljerna med den här packlistan!

  • Bestick
  • Skräppåse
  • Picknick-filt
  • Kapsyl- eller vinöppnare
  • Våtservetter
  • Vassare kniv att skära ex. bröd och grönsaker med
  • Sax, det tveklöst bästa sättet att dela picknick-pizza
  • Högtalare

BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Ps. Läs gärna vårt inlägg om de bästa badstränderna i Sverige - samtliga perfekta för en härlig picknick!

Tillbaka till bloggen


Arkiv