De godaste glassarna sommaren 2023

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-07-10

Sommaren, och därmed glass-säsongen, är äntligen här! En glass om dagen är bra för magen under sommarmånaderna, och i sommar finns massa spännande glassnyheter att prova i frysdiskarna. Läs vidare för att få veta vilka glassar du inte får missa i sommar!

Glassnyheter du inte får missa 2023

Daim Mint

Daimstruten är en stor favorit och i sommar hittar du den i ny tappning – nämligen med mintglass! Precis som den vanliga Daimstruten innehåller den Daimbitar doppad i Marabouchoklad och ett krispigt chokladtäcke. Perfekt att svalka sig med en solig dag!

Kingis Raspberry Licorice

Alla lakritsälskare, se hit! I sommar finns en nyhet fulladdad med lakrits, och den heter Kingis Raspberry Licorice. Här får du krämig hallonglass överdragen av lakrits och en kärna av lakrits i mitten.

Magnum Double Sunlover & Starchaser

Sommarens nyheter i Magnum-familjen är inspirerade av dag och natt, som namnen avslöjar. Sunlover är en kokosglass med syrlig mango- och passionsfruktsås, doppad i ett ytterligare lager mango och passionsfrukt och slutligen ett yttersta lager av vit choklad och kokosflingor.

Starchaser, inspirerad av natten, innehåller vaniljglass med virvlar av glass med popcorn- och kolasmak som är doppad i seg kolasås och ett ytterlager av mjölkchoklad med bitar av karamelliserade popcorn.

Delicatobollsglass

Goda nyheter för alla som älskar delicatobollar – de finns nämligen numera också som glass! En pinnglass med chokladdoppad gräddglass innehållande chokladbollsrippel som är toppad med riven kokos. En dröm för chokladbollsälskare med andra ord! Denna glass säljs av Hemglass, så håll utkik efter glassbilen om du vill prova den!

Nöt-crème

Ännu en gammal göttefavorit som nu blivit glass! Nöt-crème i glassvariant är en pinnglass med hasselnötsglass fylld med den klassiska Nöt-crèmen och doppad i choklad med hasselnötskross. Mums!

Farbror Arnes nötkola

Här har vi en pinnglass av lyxig vaniljgräddglass med virvlar av saltkolasås som är doppad i krispig mjölkchoklad med bitar av rostade macadamianötter. Kanske en av sommarens stora favoriter?

Chokladkaka

Här kommer en riktig chokladbomb! Chokladkaka från Sia glass innehåller chokladgräddglass med virvlar av chokladsås och är doppad i mjölkchoklad med kakbitar. Mer choklad än såhär får du inte på en glass!

Olika chokladglassar på pinne ligger i en hög på en tallrik

Gamla favoriter att återupptäcka

Piggelin

Piggelin behöver väl knappast någon närmare presentation, men det är ju faktiskt den perfekta glassen att ha hemma i frysen och svalka sig med en riktigt varm dag. Och kom ihåg - är de små får man ta två!

Top 80

I den här klassikern från Engelholmsglass får du två saker i en – glass och gräddbulle! Vaniljglass med körsbärsrippel i en krispig strut med en gräddbulle på toppen. Så har du vägarna förbi Skåne är det här en glass värd att testa!

Sandwich

Jag vill slå ett slag för Sandwichen och att man borde äta den oftare! Chokladkex och vaniljglass, vad mer kan man begära? En något bortglömd glass som förtjänar mer kärlek tycker jag!

Olika färgglada pinnglassar ligger uppradade bredvid varandra

Gör din egen glass!

Vill du ta ditt glassätande till nästa nivå och göra din egen glass? Då kommer här ett enkelt recept på en enkel hallonglass som inte kräver någon glassmaskin!

Ingredienser

- 500 gram frysta hallon
- Saft från en citron
- 1 dl vatten
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 gram)

Gör såhär

- Mixa ihop frysta hallon, citronsaft och vatten med en stavmixer eller matberedare tills du har en slät puré. Lägg 1–2 dl av purén åt sidan i en skål.
- Vispa grädden i en bunke, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till.
- Blanda ihop 1 dl av gräddsmeten med den hallonpurén du la undan tidigare. Resten av hallonpurén vispar du ner i den stora bunken med grädde, så du får två bunkar med smet; en ljus och en lite mörkare.
- Häll upp den ljusa smeten i en behållare och klicka sedan ut den mörkare över och rör runt försiktigt med en sked för att skapa ett virvlande mönster.
- Plasta in behållaren och ställ in den i frysen i minst 6 timmar innan servering. Klart!

Hemgjord hallonglass uppskopad i en strut ligger på ett bord

Det var allt på tema glass för idag! Jag hoppas att du hittar en ny favorit och att du unnar dig riktigt mycket glass i sommar!

Bild och namnteckning på Malin

Tillbaka till bloggen


Arkiv