Bästa spahotellen för hela familjen

BingoLottos BingoBloggare Märta BingoMärta 2022-03-14

Åka på spa med barn? Helt otänkbart, kanske du tänker. Tänk om! Att åka på spa med barnen kan både vara roligt och avkopplande. I den här artikeln delar jag med mig av mina bästa tips på svenska spahotell som passar såväl stora som små!

Gillar ni fart och fläkt eller behöver ni total avkoppling? För barnfamiljer kan det sistnämnda alternativet kännas förfärligt långt bort, men med tillgång till barnanpassade aktiviteter och upplevelser kan till och med de mest rastlösa små liven uppskatta en familjevistelse på ett spa! Det är inte alla spahotell som tillåter barn, vilket ju kan vara fullt förståeligt, men detta är faktiskt långt ifrån alla. Nedan följer mina 9 bästa tips på barnvänliga spahotell!

Quality Hotel Frösö Park, Östersund

På natursköna Frösön i Östersund, strax intill Storsjön, ligger Quality Hotel Frösö Park. Här, mitt i Jämtlands praktfulla omgivningar, kan hela familjen vila ut och samla ny kraft. Det är dessutom nära till såväl bad som familjeutflykter till naturen eller till den 4000 kvadratmeter stora Frösö Fun Park, med allt ifrån studsmattor och hinderbana till bollsporter och en skateboardpark. Under sommaren är det dessutom extra fokus på barnen med massor av nöjen och aktiviteter för de allra minsta gästerna.

Tider då barn mellan 4-12 år är välkomna:
Måndag till torsdag klockan 11-14.
Fredag till söndag klockan 9-14.

Varbergs Kusthotell, Varberg

Endast ett femtiotal steg från vackra Apelviken i Varberg ligger Varbergs kusthotell – en rofylld plats som ger utrymme för massor av gemenskap. Här kan barn under 11 år njuta av bastu- och poolområdet varje morgon. Barn från 12 år kan dessutom boka massage, tångmassage eller ansiktsvård i målsmans sällskap och har tillgång till hotellets Thalassospa, vilket är det enda i Sverige. I Thalassospat finns härliga havsvattensupplevelser i såväl inomhus- som utomhusmiljö, vilket gör gott för både kropp och själ. Spring i benen? Då finns en rad aktiviteter att välja mellan, såsom pingis, möjlighet att hyra SUP, beachvolley och lek på någon av hotellets lekytor.

Tider då barn under 11 år är välkomna:
Måndag till söndag klockan 8-10.

spa-med-barn-handmassage-bingolotto-450x300.jpg

Brösarps Gästgifveri, Österlen

Mitt på skånska Österlen finnes Brösarps Gästgifveri – ett oerhört mysigt och genuint gästgiveri i sann Österlenanda. Vill ni upptäcka populära Österlen på semestern är detta gemytliga spahotell därför ett klockrent stopp. I den moderna spaavdelningen kan ni bada, basta, njuta av en spabehandling eller bara koppla av. Vad gäller behandlingar finns såväl massage som ansiktsbehandlingar att välja mellan, vilket även barn från 8 år har möjlighet att boka.

Tider då barn mellan 4-11 år är välkomna:
Måndag till fredag klockan 12-15.
Spaavdelningen är alltid öppen för barn från 12 år.

Karaktäristisk gata i Ystad på skånska Österlen
Ni tar väl tillfället i akt till att upptäcka Österlens urmysiga städer i samband med spavistelsen på Brösarps Gästgifveri?

Bohusgården Hotell & Konferens, Uddevalla

Intill den fantastiska strandpromenaden och med utsikt över majestätiska Byfjorden ligger förstklassiga Bohusgården Hotell & Konferens. Här erbjuds du ett modernt spahotell med tillgång till jacuzzi, inomhuspool, bastu och gym i den härliga relaxavdelningen – som är uppdelad i två delar. Spaavdelningen har en åldersgräns på 18 år, medan poolområdet alltid är öppet för barn i alla åldrar med målsmans sällskap. Här finns en större pool, bubbelpool, oljeörtbadkar, varma takbaljor utomhus, olika bastur, mörkerterapi och relax för hela familjen. Gymmet är öppet för alla över 16 år.

Färna Herrgård, Bergslagen

Låt hela familjen få en välbehövlig vilopaus med bad och välgörande spabehandlingar samtidigt som ni förtrollas av den spektakulära herrgårdsmiljön på Färna Herrgård i Västmanland! Här har ni tillgång till pool, olika bastuvarianter, spabehandlingar och en uppvärmd utekälla – dessutom väntar skogen med fantastiska vandringsleder, sjöar och vackra herrgårdsparker alldeles runt knuten. Barn från sex år har möjlighet att boka olika spabehandlingar och med Färnas Familjespa får ni entré till spat, ett spakit och privat tillgång till spasvinten med bubbelpool, ångbastu, relax och läskande dryck i en hel timme.

Tider då barn mellan 4-12 år är välkomna:
Tisdag till söndag klockan 9-12.30
Spaavdelningen är alltid öppen för barn från 13 år i målsmans sällskap.

Kvinna får ansiktsbehandling på spa
Medan barnen provar någon av spabehandlingarna - passa på att unna dig själv en!

Stenungsbaden Yacht Club, Stenungsund

Hos Stenungsbaden i bohuslänska Stenungsund får både vuxna och barn känna sig som kungligheter varje dag! Under loven anordnas här massor av skojiga aktiviteter för barn och på somrarna finns möjlighet att hyra SUP, kajak och vattenskotrar. I spat finns varma källor, en wellnesspool, jacuzzi och ett bastulandskap. Dessutom kan ni avnjuta en sparitual som är framtagen för hela familjen eller boka in er på någon av behandlingarna som spahotellet erbjuder. Vad sägs exempelvis om en chokladmassage eller en helkroppsinpackning med stärkande näring från havet? På hotellet finns även pingis, biljard och tennis. För den äventyrssugna familjen har alla hotellgäster dessutom tillgång till Stenungsbadens hinderbana, där ni genom klättring och balansgång får utmanas, utvecklas och framför allt ha kul tillsammans!

Tider då barn mellan 0 och 12 år är välkomna:
Måndag till söndag klockan 7-9
Barn över 13 år är välkomna till spat söndag till torsdag klockan 7-21 och fredag till lördag klockan 7-13.
Under loven utökas spatiderna för barn.

Klippor, hus och hav på Tjörn i Bohuslän
Bara ett stenkast från Stenungsbaden möts du av Bohusläns karaktäristiska klippor och vita hus

Holiday Club, Åre

Vad skulle kunna vara skönare än att sjunka ner i en bubbelpool efter en dag på fjället? Ingenting, om du frågar mig. Som gäst på Holiday Club i Åre kan du göra precis detta – och mycket mer därtill! Här blandas busiga vattenlekar med romersk badkultur för hela familjen. Upplevelsebadet bjuder på en vattenvärld med barnpool, horisontpool, utomhuspool, vattenfall, flera bastusorter och vattenrutschkana – allt för såväl stora som små badfantaster och med en storslagen utsikt över Renfjället och Åresjön. Hotellet erbjuder dessutom en salig blandning av aktiviteter. Ni kan bland annat prova på kajakpaddling och SUP eller vara med på ett crosstrainingpass oavsett ålder. För barn mellan 6 och 12 år finns även spabehandlingar.

Tider då barn mellan 0 och 15 år är välkomna:
Måndag till söndag klockan 8-18.

Åreskutan på toppen av fjället i Åre
Från Holiday Club har du gångavstånd till Åres populära skidsystem

Havsbaden, Grisslehamn

Endast 90 minuter från centrala Stockholm, ett stenkast från havet i Grisslehamn, ligger det fina skärgårdshotellet Hotell Havsbaden. Här kan ni passa på att ladda batterierna ordentligt i någon av spats pooler, jacuzzin, bastuområdet, lågvattenbasängen, kallbadet och utomhuspoolen. Dessutom ingår en gratis båtresa med Eckerölinjen vid bokning av ett paketerbjudande, vilket blir en mysig utflykt för hela familjen! När det kommer till hotellets spabehandlingar finns allt ifrån mjukgörande massage till uppiggande kroppspeeling och lyxiga signaturbehandlingar att välja mellan. De små spagästerna från 8 år har också möjlighet att njuta av en spabehandling i form av en lugnande ansiktsbehandling med papaya.

Tider då barn mellan 0 och 15 år är välkomna:
Måndag till söndag klockan 14-18.

Camp Ripan, Kiruna

Kombinera Lapplands storslagna fjällvärld med midnattssol, norrsken, ridturer med islandshästar, snöfyllda turer med hundspann och vandring i skog och berg med den bästa sortens boende – spahotell! Hos Camp Ripan i Kiruna, långt ifrån vardagshetsen, får ni garanterat en oförglömlig upplevelse. Här bor ni i en egen privat oas i form av en stuga med hotellstandard och egen ingång – men samtidigt med närhet till all service som hotellet erbjuder. I Aurora Spa får ni maximal avkoppling med bastubad, sparitual med välgörande spaprodukter, uppfriskande pooler och sköna fotbad. Här kan ni växla mellan inom- och utomhusmiljö, värme och kyla, snö och vatten samt mörker och ljus. Spats stora panoramafönster ger er första parkett till de magnifika vidderna och med lite tur får ni även se norrsken! När ni inte kopplar av i spat finns massor att se och uppleva i närområdet. Via hotellet kan ni bland annat boka hundspannstur för barnfamiljen, norrskenstur med rensläde, skidtur i Abiskofjällen, vandringsturer och fjälltur med islandshästar. Åldersgränsen varierar mellan de olika aktiviteterna, men oavsett barnens ålder finns det säkerligen en aktivitet som passar er!

Aurora Spa är öppet för alla åldrar och spatiden är alltid två timmar.

Norrsken över trädtoppar
På Camp Ripan finns goda möjligheter att få se ett norrsken dansa på himlen

Oavsett om ni är en småbarnsfamilj eller en familj med lite äldre barn så hoppas jag att något utav dessa spahotell kommer att falla er i smaken! Blev du inspirerad av att åka på spa, fast kanske utan barn? Då tycker jag att du ska spana in mitt blogginlägg om fantastiska spahotell för par, vänner, golffantasten, djurvännen – ja, listan är lång!  

Märta - Bloggare på BingoLotto

Tillbaka till bloggen


Arkiv