En tillbakablick på Uppesittaren och Nyårskvällen

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-01-23

BingoLottos Uppesittarkväll och Nyårskväll – årets kanske viktigaste kvällar för Sveriges föreningsliv – är förbi. I år landade överskottet efter de båda kvällarna på hisnande 150 miljoner kronor, välbehövda pengar som oavkortat kommer delas ut till Folkspels medlemmar. Här summerar vi storkvällarna och tittar tillbaka på några av våra kanske gladaste vinnare!

Den 23 december gick BingoLottos Uppesittarkväll av stapeln för 28:e gången i rad sedan premiären 1995 och sågs av hela 2,2 miljoner tittare. Med sig hade programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg några av Sveriges mest folkkära artister och personligheter. Arvingarna, Anna Bergendahl, Chris Kläfford och Rickard Söderberg, för att nämna några, bjöd på stämningsfull sång som inte lämnade någon utan julkänslor. I rimstugan satt Keyyo, Jan Rippe och Olof Wretling redo att knåpa ihop påhittiga rim till tittarnas julklappar och i köket hittade vi Alexandra Zazzi som bjöd på julens alla smaker. Vi fick se Rickard Söderberg lära oss hur man lagar grönkål på traditionellt halländskt vis och Keyyo som visade upp säsongens bästa jultröjor.

Keyyo håller upp en tröja med texten liftmas och visar Olof Wretling och Jan Rippe

Uppesittarkvällen är inte bara den kvällen där BingoLotto delar ut överlägset mest pengar till Sveriges klubbar och föreningar – det är också den kvällen då vi har flest vinnare. 2022 låg hela 217 miljoner kronor i vinstpotten och tusentals bingospelare fick vinst på sina lotter.

Daniel vann två bilar från sjukbädden

En av alla glada vinnare från Uppesittarkvällen är Daniel från Haninge som vann inte bara en, utan två, bilar. Uppesittarkvällen började inte som vanligt för Daniel som var inlagd på sjukhus kvällen innan julafton. Han hade dock skaffat sig en uppesittarlott och trodde först att han hade vunnit 30 000 kronor, tills han upptäckte att han duttat i ett nummer fel. En aning besviken ringde Daniel då numret för alla med lott och kunde knappt tro det när han kom fram. Daniel hade redan innan bestämt sig för att välja lucka nummer tre, något som skulle visa sig vara ett framgångsrecept. Bakom lucka nummer tre fanns nämligen bilen och tack vare att Daniel hade köpt en dubbellott kammade han hem inte mindre än två bilar!

Lotta Engberg har precis vänt fram bilen i en lucka och guldig konfetti regnar ner

Nyår

Lotta Engberg, Stefan Odelberg, Sarah Dawn Finer och Daniel Norberg kliver ut på scenen på Bingolottos Nyårskväll

BingoLottos Nyårskväll har inte riktigt lika många år på nacken som Uppesittarkvällen men är ack så trevlig! I år fick Stefan och Lotta sällskap av nyårsvärdarna Sarah Dawn Finer och Daniel Norberg som var med och firade in tolvslaget och 2023 tillsammans med tittarna. Gäster i studion var bland andra Lina och Hanna Hedlund som bjöd oss på skönsång och Kajsa Ernst som läste dikten ”Önskevisa”. Nytt för i år är att vi för första gången fick ringa in det nya året i BingoLottos sprillans nya, specialgjutna, nyårsklocka! Det var Sarah Dawn Finer som fick den stora äran att ringa in 2023, något hon gjorde med bravur till tonerna av ”Auld Lang Syne”. Spela klippet nedan för att se hur det såg ut!

 

Även Nyårskvällen bjöd på ett vinstregn som hette duga! Några som fick ta del av detta var Malin och Andreas som fick ställa in sina nyårsplaner när barnen blev sjuka. Istället köpte de varsin bingolott och laddade upp för en kväll hemma i soffan. I butiken var lotterna nästan slut och de köpte därför en enkellott och en dubbellott. Och tur var väl det, för paret kom fram till programmet och fick spela FärgFemman – där de lyckades pricka in miljonen! Och tack vare dubbellotten blev vinsten det dubbla, alltså två miljoner kronor och en superstart på den nya året.

Lotta Engberg har precis vänt fram en miljon på Färgfemman, ser uppspelt ut

Vill du läsa mer om våra vinnare i BingoLotto? Då ska du ta en titt på vår vinnarsida där du finner hjärtevärmande historier från glada vinnare.

Det är fortfarande nästan ett helt år tills nästa Uppesittarkväll och Nyårskväll, men vi längtar redan och hoppas att du är med oss även nästa gång. Så länge ser du BingoLotto varje lördag klockan 18:00 i Sjuan, vi ses där!

malin-signatur-bingobloggen-412x195.jpg

Tillbaka till bloggen


Arkiv