De trendigaste frisyrerna 2023

BingoBloggens Malin! BingoMalin 2023-03-20

Med ett nytt år kommer också nya hårtrender! I år spås korta frisyrer, uppklippta längder och lugg få stort fokus när vi ska göra oss fina i håret. I det här inlägget listar vi de största hårtrenderna 2023, så läs vidare om du är sugen på en ny frisyr eller kanske bara är nyfiken på årets nya hårtrender!

Överlag kan vi konstatera att det ligger väldigt mycket fokus på hår och frisyrer i år. Vi inspireras av 80-talet och tidigt 2000-tal och många av de stora trenderna känner du nog igen från förr i tiden och kanske trodde du inte att du skulle få se dem igen, men nu är de alltså tillbaka!

Klippningen – mullet, bixie och wolf cut

Mullet, bixie och wolf cut må låta som namn på Pokémon, men faktum är att de är några av årets hetaste frisyrer! Gemensamt för dessa är att de alla har mycket uppklippt hår med textur som ger en luftig känsla och naturlig look.

Mullet – eller hockeyfrilla som det kallas på svenska, hade sin storhetstid under 1980-talet men har återigen blivit populär tack vare 80-tals inspirerat mode och populära serier som ”Stranger Things” som utspelar sig under denna tid.

En bixie cut är en sammanslagning av pixie cut och bob, två sedan tidigare populära frisyrer. En bixie cut ramar in ansiktet och är egentligen en väldigt enkel frisyr, men ställer lite krav på att du har en duktig frisör som kan klippa in håret ordentligt. Denna frisyr är väldigt behändig då den inte kräver särskilt mycket styling och framhäver ditt hårs naturliga textur, men det skadar inte att addera lite extra volym med ett volymspray eller puder.

Wolf cut är en frisyr som har gjort succé på TikTok och blivit väldigt populär bland ungdomar. En wolf cut kan beskrivas som en modern variant på hockeyfrillan där håret klipps i långa, flikiga etapper som är något längre än den klassiska hockeyfrillan, och med lugg såklart! Här vill man åt en lite sliten och vildrufsig look, så styla gärna med saltvattenspray för att få till den rätta känslan.

Snedbenan är tillbaka

Efter att mittbenan har varit den enda benan i många år, verkar nu snedbenan vara på uppgång igen. Detta är en enkel trend att hoppa på då en inte nödvändigtvis kräver så mycket klippning, utan det handlar mer om styling. Du kan dock skapa en helt ny look och påverka hur ansiktets form uppfattas. Du kan till exempel framhäva din ”bättre sida” genom att lägga benan åt ena eller andra hållet. Har du ett ögonbryn som sitter högre på ena sidan kan du lägga benan åt andra hållet och på så vis skapa en utjämning. Dessutom är snedbena toppen för att skapa mycket volym mitt uppe på huvudet!

En kvinna med långt lockigt hår och sidobena

Heatless curls – lockar utan värme

En annan hårtrend som fått stort genomslag på det sociala mediet TikTok är heatless curls – det vill säga lockar som du skapar utan att använda värmeverktyg. Detta får du till genom att rulla upp håret på ett badrocksskärp, strumpbyxor eller träningstajts, egentligen vad som helst som är av tyg och lagom tjockt. Håret ska vara lite lätt fuktigt, men inte genomblött. Sedan sover du med håret upprullat och vaknar förhoppningsvis med mjuka lockar i håret, nästan helt utan ansträngning!

En kvinna med långt vågigt hår fotograferad bakrifrån

Uppsatt lugg

Ett sätt som det tidiga 2000-talet gör comeback på är genom trenden med uppsatt lugg à la Lindsay Lohan och Jennifer Lopez för sisådär 20 år sedan. Denna look är nu tillbaka på tapeten, så plocka fram plattången och fäst den bakåtkammade luggen med en väl vald klämma!

Trendiga herrfrisyrer 2023

Vi får ju inte glömma bort killarna när vi pratar frisyrer, för även här kommer och går trenderna! Också på herrsidan är 90- och tidigt 00-talstrenderna starka. Tänk dig en lite rufsig pojkbandsfrisyr med mycket lugg och mittbena, lite som Hugh Grant i Notting Hill. Men också hockeyfrillan, som vi nämnt tidigare, är tillbaka i en modern tappning. Det handlar mycket om enkla frisyrer där hårets egen textur får ta plats. Framhäv ditt naturliga hår och hårfärg så kommer du vara helt rätt 2023!

En man med lång lugg och mittbena

Det var dagens trendspaning! Blev du sugen på att testa någon ny frisyr? Om det känns lite väl drastiskt att klippa en wolf cut kan du alltid testa någon av trenderna som inte kräver att du plockar fram saxen, som heatless curls eller en snedbena. Våga prova lite nytt för vem vet, du kanske hittar en ny favorit!

Bild och namnteckning på Malin

Tillbaka till bloggen


Arkiv